Manavgat Müftüsü Yaşar'dan Vatandaşlara Ramazan Uyarıları - Son Dakika
Yerel

Manavgat Müftüsü Yaşar'dan Vatandaşlara Ramazan Uyarıları

Manavgat Müftüsü Yaşar\'dan Vatandaşlara Ramazan Uyarıları

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından teması ‘Vakit İyilik Vakti, Bu Ramazan ve Her Zaman’ olarak belirlenen 11 ayın sultanı ramazan 18 Haziran perşembe günü başlıyor.

16.06.2015 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından teması 'Vakit İyilik Vakti, Bu Ramazan ve Her Zaman' olarak belirlenen 11 ayın sultanı ramazan 18 Haziran perşembe günü başlıyor. Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, Manavgat Müftülüğü olarak Ramazan Ayı münasebetiyle tüm hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

17 Haziran Çarşamba günü kılınacak ilk Teravih namazının ardından 18 Haziran Perşembe günü oruçlu olunacağını belirten Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, "Ramazan ayı iyilikler, huzur ayı, Rahmet ve bereket ayı. 11 ayın sultanı Ramazan ayı. Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu da günahlardan kurtulma ayı. Bizler din görevlileri olarak, müftülük olarak vatandaşlarımıza İnşallah hayırlı bir Ramazan Ayı geçirmesini diliyoruz. Ramazan Ayı'nda özellikle İrşat hizmetlerini önemsiyoruz. Manavgat'ta Ramazan Ayı'na özel vaaz ve irşat programlarımız olacak. Allah nasip ederse ayın 17'sinden itibaren ilk Teravihi kılacağız. Bütün camilerimizde vaaz ve nasihatlarımızı her gün bir konuyla vatandaşlarımızla paylaşacağız. Müftülük olarak vatandaşlarımızdan gelen dini konudaki soruları cevaplandıracağız. Vatandaşlarımız müftülüğümüze telefon ile de ulaşabilir, istedikleri soruyu sorabilirler. Ayrıca camilerimizde din görevlilerimize de her an beraberler sorabilirler" dedi.

"EZAN OKUNUR OKUNMAZ YEMEĞİ İÇMEYİ KESİN"

İmsak vaktinde ezan okunur okunmaz yeme ve içmenin kesilmesi gerektiğini belirten Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, " İmsak vakti tam ezanın okunduğu vakittir. Normal zamanlarda imsaktan sonra okunur ezan ama Ramazan Ayı'nda özellikle tam imsak ile birlikte ezan okunur. Eğer işe gidecek vatandaşlarımız varsa ezan okunur okunmaz sabah namazlarını kılıp yatabilirler. Bizler din görevlileri, müftülük olarak camilerimizde iftar yemekleri vereceğiz. Hemen hemen her mahallede zaman zaman verecek olan camilerimiz var. Her gün verecek olan camilerimiz de var. Bizler İnşallah iftar yemeklerine katılacağız. Mümkün mertebe fakir, düşkün, yoksul, yaşlı, ihtiyaç sahibi insanlarımıza çat kapı iftar açmaya gideceğimiz yerler olacak. Yiyeceğimizi, içeceğimizi alarak vatandaşımız ile birlikte iftar açmayı düşünüyoruz. İnşallah Manavgat Müftülüğü olarak bu sene fitre ve zekatını vermek isteyenlere özellikle zekat vermek isteyenlere söylüyorum. Zekat ve fitre alacağız ve vatandaşlara vereceğiz bu da bizim için önemli bir hizmet olacak. Yaşlıları, öksüzleri ziyaret etme gayretlerimiz olacak. Minarelerdeki kandiller Ramazan Ayı boyunca iftar vaktinden, imsak vaktine kadar aydınlatılacak. Tüm camilerimizde İrşat programı yani tüm camilerimiz de mukabele okunacak" şeklinde konuştu.

"GÖSTERİŞTEN UZAK OLUN"

İftar verecek olan hayırseverlerin özellikle gösterişten uzak olmaya özen göstermeleri gerektiğini belirten Müftü Yaşar, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Sofralara esas fakir, gariban, kimsesiz insanların çağrılması çok önemlidir. Yine iftarlarda imkanlar ölçüsünde ihtiyaç sahipleri, huzur evindeki yaşlılar hasta ve ihtiyaç sahipleri gibi insanlarımızın mümkün mertebe iftara davet edilmesi gerekli. Bu sene askıda ekmek uygulaması yapacağız. Fırınlarda özellikle 3 ekmek, 5 ekmek benden ihtiyaç sahiplerine askıya bıraktırabiliyorsunuz. Burada varsa bilmiyorum özellikle Suriyeli mültecilere sahip çıkma gayretinde olacağız. Varsa bunları da iftar soflarına davet etmemiz kardeşliğimizi pekiştirmemiz lazım. İnşallah Manavgat'ta yerleşik yabancılara yönelik bir iftar yemeğimiz olacak. Ayrıca yaz kurslarına gelen öğrencilerimizle camilerimizde iftarlarımız olacak. Geçen sene hemen hemen tüm camilerimizde yaptık. Geçen sene 120 kişiydi kimisi Müslüman olmuş, kimisi Müslüman olmayan genel olarak Almanlardan oluşan 100–150 kişiye yabancılardan oluşan bir iftar yemeği vereceğiz. Hali vakti yerinde olan vatandaşlarımızın Fitre sadakalarını, Bayram Namazından önce vermelerini öneriyorum. Dinimiz sosyal bir din, dinimiz kardeşlik dini, yardımlaşma dini. Kardeşlerimizin fitre sadakalarını bizzat fakir, yoksul ve ihtiyaç sahiplerine vermelerini öneriyoruz. Zekatlarını vermeleri konusunda önerilerimiz var. Eğer verecek kimseleri yoksa biz makbuz karşılığı alıyoruz ve ihtiyaç sahiplerine gönderiyoruz. Bu sene fitre sadakası 11 TL 50 Kuruş." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manavgat Müftüsü Yaşar'dan Vatandaşlara Ramazan Uyarıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement