MANAVGAT'TA 80 BİN YAVRU CARETTA CARETTA DENİZLE BULUŞTU - Son Dakika
Güncel

MANAVGAT'TA 80 BİN YAVRU CARETTA CARETTA DENİZLE BULUŞTU

ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde yuvadan çıkan caretta carettalar deniz ile buluştu.

27.08.2021 11:18  Güncelleme: 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde yuvadan çıkan caretta carettalar deniz ile buluştu. Antalya Valisi Ersin Yazıcı'nın da katıldığı etkinlikte hareketlenmeyen caretta carettalar, gönüllerin elleriyle denize bırakıldı.

Manavgat'ta faaliyet gösteren Deniz Kaplumbağaları Akdeniz Fokları Kum Zambakları Koruma ve Yaşatma Derneği'nin (DEKAFOK) düzenlediği etkinlikte yuvadan çıkan caretta carettalar denize bırakıldı. DEKAFOK'un Bilgi Gözlem Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın ile birlikte katılan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, DEKAFOK Başkanı Seher Akyol'dan dernek çalışmaları ve carettalar hakkında bilgi aldı. Yuvadan çıkan caretta carettalar denize ulaşmaya çalışırken, bazılarının hareketlenmemesi üzerine Vali Yazıcı, Milletvekili Aydın ve etkinliğe katılan Manavgat Gençlik Merkezi gönüllü üyeleri yavruları elleriyle denize taşıdı. Yabancı turistlerin de ilgiyle izlediği etkinliğin ardından Yazıcı, DEKAFOK hatıra defterine not düştü.

Caretta carettaların korunması adına çaba harcayan sivil toplum örgütlerine teşekkür eden Yazıcı, şunları söyledi

İki tane sivil toplum örgütümüz bu iş ile özel olarak ilgileniyor. Yeni doğan carettaların da su ile buluşması için biz de geldik. Bıraktığımız yavru carettalar suya doğru ilerliyorlar, inşallah uzun sürecek olan yaşamlarına buradan başlangıç yapmış olurlar. Antalya Valiliği olarak buradaki tüm çevre kuruluşları ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız başta olmak üzere bölgedeki caretta carettaların yaşamlarına gönül rahatlığıyla devam edebilmeleri için gerekli koşulları sağlamaya gayret ediyoruz. Bu doğal yaşamı ve güvenli ortamı oluşturdukları için özellikle sivil toplum kuruluşlarına, Seher Hanım'a çok teşekkür ediyorum.

'BU ŞİMDİYE KADAR HİÇ DUYULMAMIŞTI'

Manavgat'ta geçen yıla göre sahillerde caretta yuvalama alanlarının iki katına çıktığını belirten DEKAFOK Başkanı Seher Akyol, Manavgat sahillerinin 65 kilometrelik alanı, ortalama 2 bin adet yuvalama sahası verdi. Otellerimiz, kıyı şeridindeki tüm işletmelerimiz carettalarımız için tam koruma sağladı. Ortalama 80 bin yavruyu da sulara, doğal yaşam alanlarına gönderdik. Bu bir başarıdır, Manavgat'ta bu şimdiye kadar hiç duyulmamıştı. Şu anda geçen seneyi ikiye katladı ve bununla gururlanıyoruz diye konuştu.

MANAVGAT\'TA 80 BİN YAVRU CARETTA CARETTA DENİZLE BULUŞTU
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MANAVGAT'TA 80 BİN YAVRU CARETTA CARETTA DENİZLE BULUŞTU - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Körfez Gençlerbirliği Ragbi Takımları Grup Birincisi Oldu
    12:18 Körfez Gençlerbirliği Ragbi Takımları Grup Birincisi Oldu

    Körfez Gençlerbirliği Ragbi Kadın ve Erkek takımları Ankara'da düzenlenen 7'li Ragbi U18 Türkiye Şampiyonası'nda grup maçlarını kazanarak final etaplarına grup birincisi olarak katılmaya hak kazandı. 6 sporcu ise milli takıma davet edildi.

  • Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çocuk Parklarını Yeniliyor
    12:17 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çocuk Parklarını Yeniliyor

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında çocukların vakit geçirecekleri parklarda tamirat, bakım ve yenileme çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

  • Denizlispor U15 Gelişim Ligi'nde Play-off'lara Katılmaya Hak Kazandı
    12:17 Denizlispor U15 Gelişim Ligi'nde Play-off'lara Katılmaya Hak Kazandı

    TFF U15 Gelişim Ligi 2. Grup'ta mücadele eden Denizlispor, Nazilli Belediyespor'u 4-1 mağlup ederek 36 puana ulaştı ve play-off'lara katılmaya hak kazandı.

  • Eğrigöl, tabii güzellikleriyle hayran bırakıyor
    12:16 Eğrigöl, tabii güzellikleriyle hayran bırakıyor

    Antalya'nın Gündoğmuş ilçesine bağlı Güzelbağ Yaylasında bulunan Eğrigöl, Torosların zirvelerinde yer alan tabii güzellikleriyle dikkat çekiyor. 2 bin 100 metre rakımda bulunan Eğrigöl, bitki çeşitliliği ve endemik bitkileriyle doğa ve fotoğraf tutkunlarını misafir ediyor. Yolların açılmasıyla bölgeye yoğun talep olduğunu belirten yayla sakinleri, Eğrigöl'ün güzelliğini görmek için herkesin toplandığını ifade etti.

  • MSB: Gara bölgesinde 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
    12:15 MSB: Gara bölgesinde 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

    Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde 5 PKK'lı teröristin daha hava harekatıyla etkisiz hale getirildiği açıklandı. MSB, terörle mücadele operasyonlarının kararlılıkla sürdüğünü belirtti ve operasyonların hız kesmeden devam edeceğini bildirdi.

  • Trabzon'da Turizm Haftası Kortej Yürüyüşüyle Başladı
    12:14 Trabzon'da Turizm Haftası Kortej Yürüyüşüyle Başladı

    Trabzon'da bu yıl 48'incisi düzenlenen 'Turizm Haftası' etkinlikleri kortej yürüyüşü ile başladı. Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, turizm mevsimini başlattıklarını ve Trabzon için en iyi şekilde değerlendirme gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

  • Sancaktepe Belediyesi binası basın mensuplarına açıldı
    12:13 Sancaktepe Belediyesi binası basın mensuplarına açıldı

    31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'den CHP'ye geçen Sancaktepe Belediyesi'nin tartışılan binasına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Jakuzi tartışmaları ile gündeme gelen belediye binası basın mensuplarına açıldı.


Advertisement