Manavgat'ta Mobilya Montaj Elemanı Kursu Açılacak - Son Dakika
Yerel

Manavgat'ta Mobilya Montaj Elemanı Kursu Açılacak

Manavgat'ta Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve özel bir firma tarafından ilk defa mobilya montaj elemanı yetiştirme kursu açılması için protokol imzalandı.

10.10.2011 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manavgat'ta Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve özel bir firma tarafından ilk defa mobilya montaj elemanı yetiştirme kursu açılması için protokol imzalandı.

Protokol imza törenine Manavgat ilçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Çınar, Halk Eğitim Müdürü Hüseyik Geyikoğlu ve firma yetkilileri katıldı. İmza töreninde konuşan Manavgat Milli Eğitim Müdürü Muammer Çınar, özel sektörün istihdamı arttırıcı çalışmalar yapmasının çok memnuniyet verici olduğunu söyledi. Çınar,

"Açılaşacak olan kursla mobilya montajı konusunda meslek elemanları yetiştirilecek. Bu durum Manavgat'ta kamu ve özel sektör arasında iyi bir başlangıç" diye konuştu.

Manavgat Halk Eğitim Müdürü (HEM) Hüseyin Geyikoğlu da, Türkiye'de ilk defa açılan mobilya montaj elemanı kursunun 128 saat süreceğini ve derslerin Manavgat Endüstri Meslek Lisesi'nden mobilya öğretmeninin vereceğini kaydetti. 128 saatlik kursun 36 saatinin uygulamalı olacağını ifade eden Müdür Geyikoğlu, uygulamada özel firma ile Endüstri Meslek Lisesi'nin atölyelerini kullanacaklarını belirtti.

Kurs için başvuruların 4 Kasım'a kadar devam edeceğini hatırlatan Geyikoğlu,

"Kurs bitiminde kursiyerlere belge vereceğiz. Bu belgeleri alanlar sadece Manavgat'ta değil, Türkiye'nin her yerinde mobilya sektöründe çalışabilecek" diye konuştu.

Protokol imzalanan özel firma yetkililerinden Mücahit Tatar'da mobilya sektöründe montaj elemanı sıkıntısının had safhada olduğuna dikkat çekti. İşletmelerin amacının sadece karlılık olmaması gerektiğini ifade eden Tatar, firmaların çeşitli sosyal sorumluluk projeleriyle halka olan görevlerini yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

Bu anlamda hem işsizlere iş kapısının açılması, hemde sektörde hat safhada eksikliği hissedilen mobilya montaj elemanı yetiştirilmesi için Manavgat Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalayacaklarını kaydeden Tatar, "Firma olarak bu konuda destek vermek istedik. Halk Eğitim Müdürlüğümüz de meslek edindirme açısından konuyu sahiplendi. Mobilya Montaj elemanı kursuyla iş bulma konusunda sıkıntı yaşayan vatandaşlara yeni ufuklar açacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Çınar, Manavgat Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Geyikoğlu ve firma sahiplerinden Mücahit Tatar arasında Mobilya Montaj Elemanı Kursu açılması konusunda protokol imzalandı.

4 Kasım'a kadar başvuruların yapılacağı kursta derslerin 14 Kasım'da başlaması planlanıyor.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manavgat'ta Mobilya Montaj Elemanı Kursu Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement