Manavgat'ta Taş Heykel Sempozyumu Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Manavgat'ta Taş Heykel Sempozyumu Sona Erdi

MANAVGAT Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen 'barış' temalı 2'nci Taş Heykel Sempozyumu sona erdi.

15.10.2016 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MANAVGAT Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen 'barış' temalı 2'nci Taş Heykel Sempozyumu sona erdi.

Manavgat Irmağı kenarında hazırlanan açık hava atölyelerinde 28 Eylül'de başlayan Taş Heykel Sempozyumu'nda 12 heykeltıraşın yaptığı eserler görücüye çıktı. Sempozyumun kapanışında düzenlenen törene AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar, MATSO Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacer Bakır Sert, Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek, CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar, Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Hasan Çetin, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan törende konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek, başka programda olan Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in programı uzadığı için törene katılamadığını hatırlattı. Ülkenin içinde bulunduğu durum nedeniyle ve her gün yaşanan acılardan dolayı bu sene sempozyumun temasının barış olduğunu kaydeden Şimşek, "Umarım bu eserler ülkemizin bütünlüğüne göz diken darbelere karşı duruş sergileyen insanlarımız gibi dimdik ayakta olacaklar ve ondan sonra meydana gelen birliktelik gibi el ele vermiş ve kenetlenmiş olacaklar" dedi. Başkan Yardımcısı Hasan Çetin, sempozyumda 5'i yurtdışından olmak üzere 12 heykeltıraşın eser ortaya çıkardığını ve eserlerin ilçenin noktalarında konularak sergileneceğini aktardı.

AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar, üniversite olarak akademik birikimi toplumla buluşturmanın en önemli hedefleri olduğunu vurgularken, "Bu sempozyum da aslında bu noktaya tam anlamıyla dokunan bir sempozyum oldu. Ülkemizden, kendi üniversitemizden, farklı ülkelerden gelen akademisyenlerin bu ürünleri toplumla buluşma noktası sağladı. Kendi öğrencilerimiz, asistanlarımızın eğitime katılma süreci oldu. Manavgat'ta ortaöğretim ve lisedeki öğrenciler açısından ufuk verici bu işin nasıl yapıldığını görme anlamında da çok önemli bir kazanç sağladı" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, sempozyuma katılan heykeltıraşlara, öğrencilere plaket ve hediyeler verildi. - Manavgatantalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manavgat'ta Taş Heykel Sempozyumu Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement