Mancar Alaçatı Yeni Şefi ve Yenilenen Menüsüyle Yaza Hazır - Son Dakika
Güncel

Mancar Alaçatı Yeni Şefi ve Yenilenen Menüsüyle Yaza Hazır

'Daha çok Ege, daha çok MaNCaR' prensibiyle geçen yıl gurme lezzet arayanlarla Alaçatı'da buluşan MaNCaR, bu yaz kapılarını yeni şefi ve yenilenen menüsüyle açıyor.

16.06.2015 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege mutfağını evrensel gastronomi kültürü ve modern pişirme teknikleriyle birleştiren çizgisini, Can Akgerman'ın yönetiminde, yeni şefi Yılmaz Öztürk'le daha da derinleştiren MaNCaR Alaçatı, zeytin ağaçlarının gölgesinde, şarap uzmanları tarafından hazırlanan özel şarap kavıyla ve özel reçeteli yemekleriyle konuklarını ağırlamaya hazır.

Ege'nin köklü yemek kültürünü evrensel standartlara taşıma gayesiyle geçtiğimiz yıl hizmete açılan MaNCaR Alaçatı, ikinci yaz sezonuna da iddialı bir giriş yapıyor.

MaNCaR, geçtiğimiz yıl gerek menüsü gerek dekorasyonuyla farklı lezzetleri Alaçatı'nın sıcak, samimi ve seçkin ortamında konuklarıyla buluşturdu. Kış aylarında Alsancak'taki ikinci restoranını hizmete sunarak, İzmir'i gurme lezzet arayanların başlıca duraklarından biri haline getirdi. Yaz sezonuna girerken ​yeni şefi Yılmaz Öztürk ​'ün liderliğinde yenilenen menüsüyle kapılarını açan MaNCaR Alaçatı ise, Ege yemeklerinde ​göz zevkine ve damak tadına hitap eden yeni arayışların merkezi olmayı sürdürüyor.

Ödüllü şeften özel tasarım yemekler

MaNCaR'ın yeni şefi Yılmaz Öztürk, Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen mutfaklarında görev yaptıktan sonra 2012 yılında şef ve işletmeci olarak kendi restoranını hayata geçirdi. Burada MaNCaR'ın felsefesiyle örtüşen bir arayışla, modern pişirme tekniklerini Ege lezzetleriyle harmanlayan kendine özgü tasarımlara odaklandı. "Chaine des Rotisseurs" - ​Genç Aşçılar Yarışması'ndan gümüş madalya sahibi Öztürk, bu sezon itibariyle de farklı mutfaklardaki deneyim ve arayışları sonucunda elde ettiği en başarılı lezzetleri, MaNCaR Alaçatı konuklarının beğenisine sunmanın heyecanını yaşıyor.

Bahçe mahsulleri, en taze balık ve etlerle buluşuyor

Tamamen yerel ürünler kullanmayı kendine esas alan Yılmaz Öztürk, yemekleri, Çeşme yarımadasında yetişen organik sebzeler, sabah saatlerinde mezattan seçtiği günün taze deniz mahsulleri ve yerel kasaplardan tedarik ettiği et ürünlerini harmanlayarak oluşturuyor. Öztürk'ün bu sezonda menüye kattığı yeni lezzetler arasında daha çok Ege mutfağını yansıtan ve gastronomi standardına uygun özel tekniklerle hazırlanan yemekler yer alıyor. Keçi yoğurdu ve yanık tereyağıyla servis edilen ağır ateşte dana kuyruğu; salatalık sirkesi ve sebzelerle sunulan çiğ karidesler ile ev yapımı sütlaç dondurması, kakao kırıntıları ve dağ meyveleri sosuyla hazırlanan sütlaç ise bu yaz aylarının iddialı seçenekleri arasında bulunuyor.

Hedef, dünya çapında aranan bir mutfak yaratmak

MaNCaR Alaçatı'da Yılmaz Öztürk şefliğinde hazırlanan menüde, ​ Michelin standartlarında ​ bir Ege mutfağı yaratma ve bu mutfağı dünya çapında aranan ve tercih edilen mutfaklar arasına sokma hedefi korunuyor. MaNCaR'ın iddialı yemeklerine, her sezon yenilenen ​ 41 şaraplık özel seçim bir şarap mönüsü eşlik ediyor.

Alaçatı ruhunu yansıtan doğal ve samimi bir ortam

Dekorasyonu, Alaçatı'nın pastoral mimarisiyle uyum içerisinde çakıl kaplama, pişmiş tuğla, masif ahşap ve mermer gibi doğal malzemelerle tasarlanan MaNCaR'da konuklara, zeytin ağaçlarının tatlı esintisi ve fesleğen, lavanta, biberiye gibi taze baharat kokuları eşlik ediyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mancar Alaçatı Yeni Şefi ve Yenilenen Menüsüyle Yaza Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement