Manchester City, Yarım Düzine Gol Atıp Kupayı Kazandı! İngiltere Tarihine Geçti - Son Dakika
Spor

Manchester City, Yarım Düzine Gol Atıp Kupayı Kazandı! İngiltere Tarihine Geçti

İngiltere Federasyon Kupası final maçında Manchester City, Watford'u tam 6-0 yenerek kupaya uzandı. Manchester City, İngiltere'de 3 kupayı birden bir sezonda kazanan ilk kulüp olmayı başardı.

18.05.2019 21:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1871'den beri düzenlenen İngiltere Federasyon Kupası'nın final mücadelesinde Manchester City ile Watford karşı karşıya geldi. Wembley'de oynanan mücadeleyi Manchester City, 6-0'lık skorla kazandı.

Mücadelenin gol perdesini 26. dakikada David Silva attı. İlk golün asistini yapan Raheem Sterling, 38. dakikada farkı 2'ye çıkardı ve ilk yarı 2-0 Manchester City'nin üstünlüğüyle sona erdi.

Manchester City, 61. dakikada Jesus'un asisti ve Kevin De Bruyne'nin golüyle farkı 3'e çıkardı. Kevin De Bruyne, bu kez 68'de asisti yaptı, golü atan Gabriel Jesus oldu.

81. dakikada Raheem Sterling, skoru 5-0'a getirdi. Sterling, 87. dakikada maçın skorunu belirledi ve kariyerinin 100. golünü atmıştı.

EN FARKLI FİNAL GALİBİYETİ

Manchester City, 1903'teki en farklı final galibiyeti rekorunu da egale etti. Pep Guardiola yönetimindeki Manchester City, böylece bu sezon İngiltere Lig Kupası, Federasyon Kupası ve Premier Lig kuasını kazanarak üçleme yaptı ve İngiltere'de bunu başaran ilk teknik adam oldu. (Sporx)

Manchester City, Yarım Düzine Gol Atıp Kupayı Kazandı! İngiltere Tarihine Geçti

Son Dakika Spor Manchester City, Yarım Düzine Gol Atıp Kupayı Kazandı! İngiltere Tarihine Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement