Manchester United'ın Forma Sponsorluğu Bush'a Kaldı - Son Dakika
Ekonomi

Manchester United'ın Forma Sponsorluğu Bush'a Kaldı

Manchester United\'ın Forma Sponsorluğu Bush\'a Kaldı

Amerika'nın En Büyük Sigorta Şirketi American International Group'a (Aıg), ABD'de George Bush Yönetiminin 85 Milyar Dolar Para Aktarmasının Ardından Gözler İngiltere'nin En Büyük Sponsorluk Anlaşmasına Çevrildi.

18.09.2008 01:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerika'nın en büyük sigorta şirketi American International Group’a (AIG), ABD’de George Bush yönetiminin 85 milyar dolar para aktarmasının ardından gözler İngiltere’nin en büyük sponsorluk anlaşmasına çevrildi.

AIG, 2 yıl önce Manchester United ile İngiltere tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasına imza attı. 4 yıllığına 100 milyon dolarlık anlaşma imzalayan Manchester’ın sponsorluk anlaşmasının da devam etmesi bekleniyor. Ancak sözleşme şartlarında özel durumlar için imzalanan maddeler bilinmiyor.

4 yıl sürmesi planlanan sponsorluk anlaşmasında Manchester United forma göğüs reklamlarında AIG logosuna yer veriyordu. 100 milyon dolarlık anlaşma 2007 yılında başladı. 2006 yılında Vodafone ile sözleşmesi sona eren Manchester United, American International Group ile İngiltere tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasına imza attı. Manchester, 2005 yılı nisan ayında elektronik devi Samsung ile 90 milyon dolara 5 yıllık sözleşme imzalayan Premier League şampiyonu Chelsea’yi de geride bırakmış oldu ve Premier League tarihine geçti. Bu anlaşma ile Manchester United kulübünün gelirleri yükseldi ve Avrupa’nın en çok kazanan kulüpleri arasında yerini sağlamlaştırdı. AIG yetkilileri ise bu sponsorluk anlaşmasına farklı bir boyut kazandırarak, Manchester ile Asya pazarında güçleneceklerini belirtmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Manchester United'ın Forma Sponsorluğu Bush'a Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement