"Manhattan Projesi"Nin Özel Ajanı Öldü - Son Dakika
Güncel

"Manhattan Projesi"Nin Özel Ajanı Öldü

2.Dünya Savaşı sırasında atom bombası yapılması için gizlice başlatılan Manhattan Projesi'nin özel ajanı Nathan Safferstein öldü.

07.03.2013 20:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2. Dünya Savaşı sırasında atom bombası yapılması için gizlice başlatılan Manhattan Projesi'nin özel ajanı Nathan Safferstein öldü.

Ailesi, Manhattan Projesi'nde özel ajan olarak görevlendirildiğinde 21 yaşında olan ve öncesinde süpermarket yöneticiliği yapan Safferstein'ın, uzun süren hastalığının ardından 92 yaşında hayata veda ettiğini açıkladı.

Nathan Safferstein, atom bombası yapılması projesinde sırların açığa çıkmadığından emin olunması için Los Alamos'daki mühendisler ile bilimadamlarının telefon görüşmelerini gizlice dinlemiş, ayrıca bomba yapımı için gerekli olan uranyumu teslim edip, çok gizli mesajları iletmişti.

"Küçük Oğlan (Little Boy)" adı verilen, 4 Ağustos 1945'te Japonya'nın Hiroşima kentine atılan atom bombasının üzerine imzasını da atan Nathan Safferstein, 2005 yılındaki bir söyleşisinde, atom bombasıyla ilgili, "İlk günden bunun savaşa son verecek araç olduğunu hissettik. Bunun bizi Japonya'nın işgalinden ve milyonlarca kişinin ölümünden kurtardığına yürekten inanıyorum" demişti.

Muhabir: Gamze Türkoğlu Oğuz/ AP

Yayıncı: Murat Taydaş - NEW YORK

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Manhattan Projesi'Nin Özel Ajanı Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement