Manhattan Saldırısında Işid Şüphesi - Son Dakika
Dünya

Manhattan Saldırısında Işid Şüphesi

Manhattan Saldırısında Işid Şüphesi

New York polisi Manhattan bölgesindeki kamyonetli saldırıyı düzenleyen eylemcinin IŞİD bağlantılı olduğu üzerinde duruyor.

01.11.2017 23:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

New York polisi Manhattan bölgesindeki kamyonetli saldırıyı düzenleyen eylemcinin IŞİD bağlantılı olduğu üzerinde duruyor. Polis tarafından vurularak durdurulan 29 yaşındaki zanlının 2010 yılında Özbekistan'dan göç eden Sayfullo Habibullaevic Saipov olduğu belirlendi. Hastanedeki tedavisi devam eden şüphelinin bilinci açık.

IŞİD şüphesiyle ilgili açıklama anti-terör birimi yetkilisi John Miller tarafından yapıldı:

"Aracın içinde ve çevresinde çok sayıda bıçak bulundu. Elindeki silahlardan biri paintball oyununda kullanılan türden diğeri ise bilye atan havalı silahlardan. Olay yerinde bulunan maddeler ve notlardan onun bu eylemi IŞİD adına yaptığını anlıyoruz. Örgüt tarafından yapılan duyuruları takip eden biri gibi görünüyor."

Diğer yandan ABD Başkanı Donald Trump'ın olay sonrasında sosyal medyada yayınladığı mesajlar da ülkede tartışmaya yol açtı. Trump saldırıyı niteliğe bakılmadan yapılan kuraya dayalı göçmen kabul sisteminin bir sonucu olarak yorumladı. Başkan'ın tweetleri New York Eyalet Valisi Andrew Cuomo'dan da tepki gördü:

"Başkanın tweetleri bence bize katkı sunmuyor. Ben gerçeklere dayalı olduklarını da düşünmüyorum. Bence suçlama amacı taşıyorlar ve olayı politize etmeyi hedefliyorlar."

Olayda 6 kişi eylem anında 2 kişi ise hastanede hayatını kaybetmişti. 12 yaralıdan 3'ü taburcu edildi, diğer 9 kişinin ise hayati tehlikesi bulunmuyor. Ancak bir bölümünün yaşamını ampüte olarak sürdüreceği açıklandı.

Güvenlik yetkilileri pazar günü yapılması planlanan New York maratonunun aksatılmayacağını ve programa uyulacağını duyurdu. Maratona 50 bini aşkın kişinin katılması bekleniyor.

Auteur:

Tags: Gepost: 01 november 2017

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Manhattan Saldırısında Işid Şüphesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement