Manida'da Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Manida'da Kısa Kısa

Turgutlu ilçesinde Atatatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyeleri Irak'ta yapılacak halk oylamasını protesto etti.

15.09.2017 19:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turgutlu ilçesinde Atatatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyeleri Irak'ta yapılacak halk oylamasını protesto etti.

Orta Park saat kulesi önünde gerçekleştirilen protesto eyleminde açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ali Tezcan, Irak'ta Yapılacak Halk Oylamasının Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü tehdit ettiğini söyledi.

Türkiye'nin coğrafi konumu itibari ile stratejik bir öneme sahip olduğunu ifade eden Tezcan, şunları söyledi:

"Irak'ta yapılacak halk oylaması ülkemizin bölünmez bütünlüğünü tehdit etmektedir. Türkiye, dünyanın en güzel coğrafyasında ve tarihin en stratejik noktasında kuruludur. Binlerce yıldır bu topraklarda devlet kuranlar bir ateş çemberi içinde kalmışlardır. Bu amaçla tüm siyasal partileri, demokratik kitle örgütlerini, sendikaları, meslek örgütlerini, kısaca kendine "yurtsever" diyen herkesi bu metin çerçevesinde ortak hareket etmeye davet ediyoruz."

Yapılan açıklamanın ardından grup üyeleri dağıldılar.

Demirci Belediyesinde toplu iş sözleşmesi imzaladı

Hizmet-İş sendikası Manisa Şube Başkanlığı ile Demirci Belediye Başkanlığı arasında 14 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı.

Hizmet-İş Sendikası Manisa Şube başkanı Turan Karafil tarafından yapılan yazılı açıklamada, imzalanan toplu iş sözleşmesinin 1 Eylül 2017 tarihinden geçerli olmak üzere iki yıl süreli olarak geçerli olan toplu iş sözleşmesi, Demirci Belediyesi işçilerinin sosyal yardımlarında ve ücret zamlarında ortalama yüzde 25 oranın da artışlar sağlandı.

Karafil, şunları kaydetti:

"İmzalanan sözleşmeye ilişkin, her zaman olduğu gibi bu dönemde Manisa il ve ilçeleri arasındaki en iyi sözleşmesini imzalamanın onurunu yaşayan Hizmet-İş Sendikası, alınan bu refah payı ile toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden zaferle çıkmayı başarmıştır. Toplu iş sözleşmesinin Demirci Belediye Başkanlığı işçisine ve ailesine daha refah bir hayatın yaşanmasına vesile olacağından dolayı, elde edilen zafer üyelerimizin arasında büyük bir coşku ve sevinçle karşılanmıştır."

Kula'da evden 14 kamyon çöp çıktı

Kula Belediyesi, geçen yıl temizlediği çöp ev için gelen bir ihbarı değerlendirerek gittikleri evden 14 kamyon çöp çıkardı.

Gelen şikayetleri değerlendiren Kula Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Kula Kaymakamlığından alınan özel izinle, Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kula Sağlık Gurup Başkanlığı ile birlikte "çöp evde" temizlik çalışmaları başlattı.

Evsel atık, çöp, karton kutu, plastik ve teneke kutuların dışarı çıkarılması ve temizlenmesi için Belediye ekipleri uzun süre çalıştı.

Çöplerin çıkarılmasının ardından ekipler kullanılabilir hale gelen evi mikrop ve haşerelere karşı ilaçlayarak dezenfekte etti.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede halk sağlığını bozabilecek çöp evlere müsaade etmeyeceklerini belirterek, "Temiz bir çevre için çalışıyoruz. Ekiplerimiz, gece gündüz demeden Kula'nın dört bir yanında temizlik ve hijyen çalışmalarını sürdürüyor. Tabi ki çöp evleri tek başımıza tespit etmemiz imkansız. Bu tür çevreye kötü koku ve mikrop saçan evlerin tespiti için vatandaşlarımızdan gelen her türlü ihbarı değerlendirerek gerekeni yapıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Manida'da Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement