Manisa, 2019 Yılına İki Yeni Hastaneyle Girecek 1 - Son Dakika
Güncel

Manisa, 2019 Yılına İki Yeni Hastaneyle Girecek 1

MANİSA'da kamu- özel ortaklığıyla yapılan ve 362 milyon liraya mal olacağı belirtilen şehir hastanesinin yüzde 95'i tamamlandı.

16.06.2018 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MANİSA'da kamu- özel ortaklığıyla yapılan ve 362 milyon liraya mal olacağı belirtilen şehir hastanesinin yüzde 95'i tamamlandı. Türkiye'nin 6'ncı şehir hastanesi olacak, 558 yataklı hastanenin bu yıl sonunda açılması planlanırken, Sağlık Bakanlığı'nca 170 milyon liraya yaptırılan 460 yataklı yeni Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nin de inşaatı tamamlandı.

Manisa'da yapımına 2 yıl önce başlanan 558 yataklı Manisa Şehir Hastanesi, bitme aşamasına geldi. Kamu- özel ortaklığıyla yapılan hastane, Türkiye'nin 6'ncı şehir hastanesi olacak. Diğer sağlık yatırımı olan, Mimar Sinan Bulvarı üzerinde, Sağlık Bakanlığı'nca yaptırılan 460 yataklı Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nin inşaatı da tamamlandı.

Manisa İl Sağlık Müdür Necip Yemenici, şehir hastanelerinin bir model olduğunu ve kamu- özel ortaklığıyla yapıldığını söyledi. Bu yıl içinde Türkiye'nin 6'ncı şehir hastanesi olan Manisa Şehir Hastanesi'nin hizmete gireceğini dile getiren Yemenici, "Çok hummalı bir çalışma var. Hızlı bir şekilde çalışmalar ilerliyor. Yüklenici firma tarafından iç tefrişat ve tıbbi malzemeler de yerleştiriliyor. 2016 Kasım ayında başlayan inşaat 2018 yılının Kasım ayında bitecek; ancak firma ile yaptığımız görüşmelerde daha erken teslim edileceğini öğrendik" dedi.

197 bin metrekare kapalı alanda yapılan şehir hastanesinin yüzde 95'inin bittiğini kaydeden Yemenici, "558 yataklı bir hastane olacak. 220 tek yataklı, 100 oda çift yataklı, 158 poliklinik odası, 19 ameliyathane, 122 yoğun bakım yatağı ile çok büyük bir komplekse kavuşacağız. Uzun yıllar Manisa'nın ameliyathane, yoğun bakım eksiği olmayacak. İlçelerden hastalar gelecek, diğer civar illerden de hasta çekeceğiz. Hastanenin yapılması ile artık yoğun bakım hastalarımızı başka illere göndermeyeceğiz ya da yer aramak zorunda kalmayacağız" diye konuştu.

'5 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA OLACAK'

Şehir hastanesinin sağlık hizmeti açısından da büyük avantajlar sunacağını vurgulayan Yemenici, hastanenin 5 yıldızlı otel konforunda olacağını belirterek, "Hatta çoğu 5 yıldızlı otelden büyük bir hastane olacak. 1450 araçlık kapalı otoparkımız var. Biz gezerken içinde kayboluyoruz. Bir rehber eşliğinde geziyoruz. Hastane hizmete girdiğinde hastalarımıza rehberlik eden görevlilerimiz olacak" dedi.

'HASTANEYİ 1- 2 AY İÇİNDE AÇACAĞIZ'

Manisa'nın 2019 yılına iki yeni hastaneyle gireceğini kaydeden Yemenici, mevcut Merkez Efendi Devlet Hastanesi yanındaki alana yapılan 460 yataklı yeni hastane binası inşaatının tamamlandığını söyledi. Yemenici, "Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nin geçici kabulü yapıldı. Hastanenin iç düzenlemeleri yapılıyor. Merkez Efendi Devlet Hastanesi'ni, şehir hastanesinden daha önce açacağız. Bu yeni hastane 238 hasta odası, 90 poliklinik odası, 97 yoğun bakım odası, 13 ameliyathane odasından oluşuyor. Hastaneyi 1- 2 ay içinde hizmete açacağız" dedi.

'SAĞLIKTA ÜS OLACAĞIZ'

İki hastanenin açılmasıyla 1100 yatak, 230 yoğun bakım kapasitesine erişeceklerini belirten Necip Yemenici, iki hastanenin toplam maliyetinin 500 milyon lira olduğunu açıkladı. Yemenici, "Devasa sağlık tesisleriyle 2019 yılına girmiş olacağız. Önümüzde yeni yatırımlar var. Aile sağlık merkezleri planlamaları var. Sağlıklı hayat merkezleri, ağız diş sağlığı merkezlerimiz olacak. 16 aile sağlığı merkezi ile ilgili zemin etüdü ve arsa çalışmaları devam ediyor. Ahmetli ilçesinde de entegre hastanenin inşaatına başlıyoruz. Manisa sağlık alanında şantiyeye dönüşüyor. İki hastane ilimize sağlıkta bir vizyon katacak. Sağlıkta bölgenin üssü olacağız" diye konuştu. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa, 2019 Yılına İki Yeni Hastaneyle Girecek 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı
    23:24 Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız isteme esnasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Kız istemeye giden bir kişi ile aile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine saldırgan, yanında getirdiği pompalı tüfekle kızın abisine ateş etti. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement