Manisa, Bir Saat İçinde İki Kez 4,9 Büyüklüğünde Depremle Sallandı - Son Dakika
Güncel

Manisa, Bir Saat İçinde İki Kez 4,9 Büyüklüğünde Depremle Sallandı

Manisa'da bu akşam üzeri iki deprem meydana geldi. Bir saat arayla gerçekleşen ve ikisinin de şiddeti 4,9 olan depremlerin merkez üsleri Selendi ve Şehzadeler ilçeleri.

21.04.2017 16:20  Güncelleme: 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son bir haftadır aralıklarla 4 ve altındaki şeddetteki depremlerle sarsılan Manisa'da bu akşam üzeri bir saat arayla iki deprem birden meydana geldi.

AFAD'dan alınan bilgiye göre merkez üssü Selendi İlçesi'nde 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

KANDİLLİ 5.2 OLARAK AÇIKLADI

Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamaya göre, saat 16.09'da meydana gelen depremin merkez üssü Manisa'nın Selendi ilçesi. Yerin 5 km derinliğinde meydana gelen deprem, çevre il ve ilçelerde de hissedildi.

Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgiye göre ise; 16:09'da meydana gelen deprem 5.2 büyüklüğünde.

ŞEHZADELER İLÇESİ DE SALLANDI

Bu depremden yaklaşık bir saat sonra, 17:12'de merkez üssü Şehzadeler ilçesi olan ikinci bir deprem yaşandı. Bu depremin de şiddeti de 4.9 olarak kaydeedildi.

PEK ÇOK İLDE HİSSEDİLDİ

Manisa'da şiddetli olmak üzere İzmir, Uşak, Balıkesir, Denizli, Çanakkale, Bursa ve Kütahya'da da hissedilen depremler sırasında bir çok yerleşim merkezinde halk panik halinde sokaklara döküldü. Yetkililer ilk bilgilere göre depremde hasar ve yaralanan olmadığını açıkladı.

"DEPREM OLACAK" SÖYLENTİSİSİYLE HALK SOKAĞA DÖKMÜŞTÜ

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde, "akşam saatlerinde deprem olacağı" söylentisi, vatandaşları sokağa dökmüştü. Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Tekin Aydın, "deprem olacak" söylentisi üzerine vatandaşın tedirginlik yaşaması nedeniyle durumu kaymakamlık, belediye, polis ve Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Bunun üzerine AFAD Manisa İl Müdürü Bekir Şen mahalleye beraberinde bir ekip ile gitti. Şen, muhtar Aydın ve mahalle sakinleri ile görüşerek, "bunun dedikodu ve söylentiden ibaret olduğunu ve inanılmaması gerektiğini" söyledi.Muhtar Aydın, "Birileri evlerin kapılarını çalarak 'gece deprem olacak' demiş. Ardından vatandaşlar arasında yayılan söylenti mahallenin neredeyse tamamına yayıldı. Vatandaşların tedirginliği üzerine durumu ilgili yerlere bildirdim." diye konuştu. Bazı mahalle sakinleri de "Gece 22.00-22.30 saatlerinde deprem olacağını" duyduklarını, kulaktan kulağa dedikodunun hızla yayıldığını dile getirmişlerdi.

SON 20 GÜNDE 102 DEPREM OLDU

Manisa'da son 20 gün içerisinde Richter ölçeğine göre 2.0 ile 4.3 arasında değişen büyüklüklerde toplam 102 deprem meydana geldi.

Manisa'nın Saruhanlı ilçesi, Koldere Mahallesi'nde dün saat 14.23'te meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki sarsıntı paniğe neden olurken, deprem korkusunu da tekrar gündeme getirdi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre son 20 günde Manisa genelinde büyüklükleri 2.0 ile 4.3 arasında değişen 102 deprem meydana geldi. 2 Nisan'da Şehzadeler ilçesi Çavuşoğlu Mahallesi'nde 4.3 büyüklüğünde, 4 Nisan'da Hacıhaliller Mahallesi'nde 4.0 büyüklüğünde, 6 Nisan'da Çavuşoğlu Mahallesi'nde 4.0 büyüklüğünde ve son olarak da Saruhanlı ilçesinde 19 Nisan'da meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki depremler korkuttu.

Manisa, Bir Saat İçinde İki Kez 4,9 Büyüklüğünde Depremle Sallandı

Son Dakika Güncel Manisa, Bir Saat İçinde İki Kez 4,9 Büyüklüğünde Depremle Sallandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement