Manisa - CHP'li Kadın Vekillerden 'Ayrımcılık' Iddiası - Son Dakika
Güncel

Manisa - CHP'li Kadın Vekillerden 'Ayrımcılık' Iddiası

Manisa - CHP\'li Kadın Vekillerden \'Ayrımcılık\' Iddiası

CHP'li kadın vekillerden 'ayrımcılık' iddiasıCHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok ve Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, kadın milletvekilleri olarak mecliste de ayrımcılığa uğradıklarını savundu.

05.12.2016 21:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'li kadın vekillerden 'ayrımcılık' iddiası

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok ve Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, kadın milletvekilleri olarak mecliste de ayrımcılığa uğradıklarını savundu. Genel Başkan Yardımcısı Altıok, mecliste "Bir kadın olarak sus" denilerek erkek milletvekilleri tarafından uyarıldıklarını ileri sürdü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Manisa'da CHP İl Başkanlığı binasını ziyaret etti. CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, İl Kadın Kolları Başkanı Zühre Karabulut ve İl Başkanı Halil Tokul ile birlikte basın açıklaması yapan Zeynep Altıok, kadınlara seçme ve seçilme hakkının 82 yıl önce verilmesine rağmen, ayrımcılığa uğradıklarını savundu. Altıok, "Ayrımcılığın doruk yaptığı günlerde kadın olarak bundan nasibimizi alıyoruz. Kürt olanların ayrıştırıldığı bir iktidarın karşısında hem Alevi hem de kadın olduğunuzu düşünün, katmer katmer çoğalan bir mağduriyetle karşı karşıya kalıyoruz. Böyle bir ataerkil yaklaşımın karşısında kadına karşı şiddetin artması da normaldir. Ben de meclis çatısı altında, 'Bir kadın olarak sus' uyarısını bizzat duyanlardan biriyim. Mecliste bu ayrımcılığı hissediyoruz. Çok çirkin söylemlerin olduğu bir meclis ortamı var. Zaten söz hakkının kimlere verildiği, o yıkıcı dilin kadınları hedef aldığı sabittir" dedi.

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de, mecliste oturumların "Sayın milletvekilleri ve bayanlar" şeklinde açıldığını belirterek, "Bizi bir türlü sayın milletvekili başlığı altına alamıyorlar. Yakında kadın aslında insan mıdır paneli yapma noktasına gelecekler. Oturumların bu şekilde açılmaması için itiraz ettik" diye konuştu. Kadın erkek eşitliğine inanılmayan bir ülkede yaşadıklarını söyleyen Biçer, kadının sadece siyasal İslamcı bir akılla konumlandırıldığını savundu.

KADININ YERİNİ RAKAMLARLA ANLATTI

Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, şanslı bir kadın olduğunu belirterek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekilliği sıralamasında yerini verdiği kişi olduğunu hatırlattı. Çalışma hayatında, eğitimde ve siyasette kadının hep geride kaldığını savunan Altıok, Türkiye'de 2 milyon 600 bin okuma yazma bilmeyen kişiden 2 milyon 200 bininin kadın olduğunu söyledi. Altıok, "Kadınlar okumazsa Türkiye ilerleyemez, çağdaşlaşamaz. Kadınların istihdama katılımı fazla olsa Türkiye'de kişi başına düşen gelir yüzde 20 artacak. Kadın ekonomide ne kadar güçlü olursa, ne kadar katkı sağlarsa Türkiye de o kadar zengin olur. Kadınların çalışma hayatı içindeki yerini düzeltmemiz gerekiyor" diye konuştu. Sadece bir kadın bakan olduğunu ve AK Parti tarafından vitrin olsun diyerek atandığını iddia eden Altıok, "Siyasete katılım açısından da 182 ülke arasından 162'inci sıradayız. 1934 yılından günümüze dek milletvekillerinden sadece 236'sı kadın olabilmiş. Dünya Ekonomik Forumu 2016 raporunda kadınların siyasete katılımında 113'üncü sıradayız. Birleşmiş Dünya verilerine göre tüm dünyada kadın milletvekili oranının ortalaması yüzde 22, bizde ise yüzde 15'tir" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa - CHP'li Kadın Vekillerden 'Ayrımcılık' Iddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement