Manisa'da 14 İlçesinin İçme Suyu Mikroplu Çıktı - Son Dakika
Güncel

Manisa'da 14 İlçesinin İçme Suyu Mikroplu Çıktı

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa İl Halk Sağlığı Müdürlüğünün laboratuvar analizlerinde 14 ilçenin suyunun mikroplu olduğunun belirtildiğini söyledi.

11.11.2017 20:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa İl Halk Sağlığı Müdürlüğünün laboratuvar analizlerinde 14 ilçenin suyunun mikroplu olduğunun belirtildiğini söyledi.

Özdağ, AK Parti Manisa İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında içme suyuyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Analizlere göre sular mikroplu

Kentteki bazı mahallelerden içme sularının mikroplu olduğu ve hastalık yaptığına ilişkin yaklaşık 2 ay önce şikayetler geldiğini, bunun üzerine İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne başvurduğunu anlatan Özdağ, 17 ilçedeki camiler, hastaneler, su depoları, okullar ve sokaktaki çeşmelerden alınan numunelerin analiz edildiğini ifade etti.

Sadece 3 ilçede sular sağlıklı

Analiz sonucu Ahmetli, Soma ve Gölmarmara dışındaki ilçelerden alınan numunelerin sorunlu çıktığını savunan Özdağ, "Manisa'nın 14 ilçesinden alınan numuneler üzerinde yapılan analizler içme suyunun mikroplu olduğunu gösteriyor. Manisa Büyükşehir Belediyesine bağlı Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (MASKİ) bu karşı önlem alması gerekiyordu. Büyükşehir Belediyesinin Halk Sağlığı Müdürlüğünün her ay kendilerine gönderdiği rutin raporlardan haberi yok mu ' Bu sular neden kontrol edilmedi ' Alınan numunelerin 3'te 1'i halen daha uygunsuz." dedi.

Başkan Ergün'e çağrı

Özdağ, belediyenin zorunlu tuttuğu ön ödemeli elektronik kartlı su sayacı uygulamasına karşı açılan davalarda mahkemelerin vatandaş lehine kararlar verdiğini, son olarak Kamu Denetçiliği Kurumu'nun (KDK) da belediyeye durumun hukuka aykırı olduğu yönünde tavsiye kararı verdiğini söyledi.

Özdağ, "Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün'e süre veriyoruz. Yapmayın vazgeçin bundan. Ombudsman açıklamayı yaptı. Vatandaşlar mahkemeleri kazanıyorlar. Yazık olacak ödenen tazminatlara. Yeni saatler heba olacak. Avukat masrafı vereceksiniz. Kasanızdan çıkacak bunlar. Benim rızam olmadan, benim evimde huzursuzluğa sebep vermeyin. Gelin bu uygulamadan vazgeçin." dedi.

Manisa\'da 14 İlçesinin İçme Suyu Mikroplu Çıktı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Manisa'da 14 İlçesinin İçme Suyu Mikroplu Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bolu'da su kanalına düşen otomobilde 3 kişi yaralandı
    16:50 Bolu'da su kanalına düşen otomobilde 3 kişi yaralandı

    Bolu'nun Mengen ilçesinde meydana gelen kazada, su kanalına düşen otomobilde bulunan 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından hastanelere kaldırıldı.

  • Bolu'nun Yeniçağa ilçesinde çıkan anız yangını söndürüldü
    16:49 Bolu'nun Yeniçağa ilçesinde çıkan anız yangını söndürüldü

    Bolu'nun Yeniçağa ilçesine bağlı Aşağı Kuldan köyü mezarlık mevkisinde bir arazide çıkan anız yangını, Yeniçağa Belediyesi itfaiyesi ile Yeniçağa Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle ormanlık alana sıçramadan söndürüldü.

  • Samsun'da Turizm Haftası'nda Atatürk Resimleri Sergisi
    16:49 Samsun'da Turizm Haftası'nda Atatürk Resimleri Sergisi

    Samsun'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Atatürk Resimleri Sergisi'nde, Atatürk'ün hayatına dair 68 fotoğraf yer alıyor. Sergi, Atatürk Kültür Merkezi Güzel Sanatlar Galerisi'nde 23 Nisan'a kadar ziyaretçilere açık olacak.

  • Kastamonu'da kasten yaralama ve gasp şüphelisi tutuklandı
    16:48 Kastamonu'da kasten yaralama ve gasp şüphelisi tutuklandı

    Araç İlçe Emniyet Amirliği ekipleri, bir kişinin yaralanması ve gasbedilmesi olayıyla ilgili çalışma başlattı. Yakalanan şüpheli Y.G, adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı hakimlikçe 'kasten yaralama ve gasp' suçundan tutuklandı.

  • Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti
    16:46 Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti

    Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, Mersin Gazeteciler Cemiyeti yönetiminin ziyaretinde demokratik yönetimlerde basının gücü ve etkisinin önemine dikkat çekti.

  • Antalya'da Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Hızlandırma Programı ile 35 Genç Girişimci Yetiştirildi
    16:45 Antalya'da Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Hızlandırma Programı ile 35 Genç Girişimci Yetiştirildi

    Antalya'da Teknokent ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı işbirliğinde yürütülen Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Hızlandırma Programı projesi kapsamında bir yıl süren eğitimle 35 genç girişimci yetiştirildi. Programda genç girişimcilerin çalışmalarının sunumu yapıldı. Etkinliğe, üniversite rektörü, teknokent genel müdürü, kalkınma ajansı genel sekreteri, KOSGEB il müdürü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Yapılan program sayesinde girişimciler güncel bilgiye, nitelikli eğitim ve mentorluk hizmetlerine erişim sağladı ve iş ağlarına katılım sağladı. Yapay zeka ve oyun teknolojileri alanında farkındalık oluşturma ve bilgilendirme faaliyetlerinin yanı sıra hızlandırma programı kapsamında uzman eğitmenler ve mentorlerle çalışmalar gerçekleştirildi.

  • Samsun'da Anadolu Mozaiği Temalı Defile
    16:44 Samsun'da Anadolu Mozaiği Temalı Defile

    Turizm Haftası kapsamında Samsun'da düzenlenen defilede, Anadolu'nun yöresel giysilerinden oluşan 46 kostüm sergilendi. Samsun Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Arzu Yıldırım, defilenin amacının Turizm Haftası'nı kutlamak ve eski değerleri hatırlatmak olduğunu belirtti. Defilede Türkiye'nin yanı sıra Osmanlı coğrafyasından da kostümler yer aldı.

  • İzmir'de kavga sonucu bıçaklanan genç hayatını kaybetti
    16:44 İzmir'de kavga sonucu bıçaklanan genç hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde yaşanan bir kavgada arkadaşı tarafından bıçaklanan 17 yaşındaki genç, hastanede hayatını kaybetti. Cinayet anı güvenlik kamerasına yansırken, anne uyuşturucunun olayın sebebi olduğunu belirterek suçluların en ağır cezayı almasını istedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • AK Parti Eskişehir Milletvekili ve İl Başkanı Han Belediye Başkanı Belceli'yi ziyaret etti
    16:43 AK Parti Eskişehir Milletvekili ve İl Başkanı Han Belediye Başkanı Belceli'yi ziyaret etti

    AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez ve Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, Han ilçe Belediye Başkanı Bekir Belceli'ye 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Dönmez, Han'ın potansiyelini ve yaşam kalitesini artıracaklarını belirtirken, Belceli de ziyaretten memnuniyetini ifade etti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Türkiye'de 16 milyon emekli var, birileri ıstakoz yiyor
    16:43 CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Türkiye'de 16 milyon emekli var, birileri ıstakoz yiyor

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de yaptığı açıklamada, Türkiye'de 16 milyon emeklinin büyük bir kısmının 230 euro ile geçindiğini belirterek, birilerinin ise ıstakoz yiyip paylaştığını söyledi. Özel, Erdemliler Hareketi'nin grup toplantısında öz eleştiri yapmak yerine 'seçimleri biz kazandık' dediğini ve bu tutumun ders almadığını ifade etti. Ayrıca, CHP'nin parti içi demokrasiyi ve grup içi demokrasiyi işleteceğini vurguladı.


Advertisement