MANİSA'DA 263 BİN ÖĞRENCİ KARNE ALDI - Son Dakika
Güncel

MANİSA'DA 263 BİN ÖĞRENCİ KARNE ALDI

MANİSA'da, 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk döneminin tamamlanmasıyla 1163 okulda, 263 bin öğrenci ve 19 bin öğretmen tatile çıktı.

20.01.2023 12:07  Güncelleme: 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MANİSA'da, 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk döneminin tamamlanmasıyla 1163 okulda, 263 bin öğrenci ve 19 bin öğretmen tatile çıktı. Yunusemre ilçesindeki 1'nci sınıf öğrencileri ilk karne sevincini Manisa Valisi Yaşar Karadeniz'in verdiği karne ile yaşadı.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce, Yunusemre ilçesindeki Kemal Pınar İlkokulu'nda ilk dönem için karne töreni düzenlendi. Törene Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici ve protokol üyeleri katıldı. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, ziyaret ettiği 1'inci sınıf öğrencilerine karnelerini dağıtarak, ilk karne sevinçlerine ortak oldu. Bir süre öğrencilerle yakından ilgilenen ve çocuklara karne hediyesi olarak kitap dağıtan Vali Karadeniz, başarılar diledi. Törenin ardından gazetecilere açıklama yapan Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, 1163 okulda, 263 bin öğrenci ve 19 bin öğretmenin tatile çıktığını söyledi. Vali Karadeniz, "Manisa hem nüfus hem eğitim ordusu hem de öğrencileriyle ilk dönemi huzurlu bir şekilde geçirdi. Öğrencilerimizi tatile gönderiyoruz. Tatilde bol bol kitap okuyacaklar, oyunu da gelişimleri açısından kesinlikle ihmal etmemeleri gerekiyor. Arkadaşlarıyla oyun oynamaları önemli. Tüm öğrenci ve öğretmenlerimize iyi tatiller, eğitim hayatlarında başarılar diliyorum" dedi. Hazırda yapımı devam eden 6 okul olduğunu kaydeden Vali Karadeniz, "Manisa'da 3 yıl önce yaşanan depremlerden dolayı tüm okullarımız deprem testinden geçti. Birçok okul yıkılarak yerine yenileri yapıldı. Bu süreç devam ediyor. Şu an güçlendirilen, yeniden yapılan ve yatırım programına alınan okul sayımız 200'e yaklaştı. Bu yıl onaylanacaklarla bu sayıyı geçeceğine düşünüyorum. Süreç devam etmesi halinde 2 yıl içerisinde tüm okullarımız güvenli eğitime geçmiş olacak. Enerjimizi daha çok yeni gelişen ve büyüyen mahallelerimize yeni okullar yapmayı hedefliyoruz" dedi.

MANİSA\'DA 263 BİN ÖĞRENCİ KARNE ALDI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MANİSA'DA 263 BİN ÖĞRENCİ KARNE ALDI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement