Manisa'da 50 Sürü Yöneticisi Yetişecek - Son Dakika
Yerel

Manisa'da 50 Sürü Yöneticisi Yetişecek

Manisa\'da 50 Sürü Yöneticisi Yetişecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayın ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı, İŞKUR ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin birlikte yürüttüğü "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" projesi kapsamında Manisa’da 50 sürü yöneticisi yetiştirilecek.

09.03.2015 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayın ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı, İŞKUR ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin birlikte yürüttüğü "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" projesi kapsamında Manisa'da 50 sürü yöneticisi yetiştirilecek.

Manisa'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İŞKUR Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüteceği kurs öncesi toplantı düzenlendi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde gerçekleşen toplantıya Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, İŞKUR İl Müdürü Salim Eroğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi ve kursiyerler katıldı. Proje kapsamında kursiyerlere, sürü yönetimi elemanı ve sürü yönetimi olmaya aday kişilere koyun ağılı ve keçi barınağı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanların beslenmesi ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, bulaşıcı hastalıklara karşı koruyabilme, biyogüvenlik uygulamalarına hakim olma, sağım yapabilme kabiliyetlerini kazandırmayı amaçlıyor. 50 kişinin katılacağı ve 15 gün sürecek kursun sonunda katılımcılara MEB onaylı sertifika verilecek.

"TATİLİ OLMAYAN BİR İŞ"

Her yerde sürü yöneticisine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, "Sürü yöneticisinin sorumlu olduğu sürü 24 saat 7 gün canlı ara vermeden tatili olmayan bir iş. Dolayısıyla gerçekten kendine göre zorlukları olan bir iş. Biz buna eskiden çobanlık diyorduk. Şimdi çoban sürüyü kırda gezdiren kişi oluyor. Sürünün her türlü ihtiyacını düşünen gözeten de sürü yöneticisi oluyor. Büyük bir küçükbaş hayvan yetiştirme kapasitemiz var. Bu kapasiteyi doldurmakta en büyük sıkıntımız sürü yöneticisi bulamamaktır" dedi.

75 BİN TL ÖDENEK

İŞKUR İl Müdürü Salim Eroğlu da yaptığı konuşmada "Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Gıda ve Tarım Hayvancılık Bakanlığı Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında imzalanan dezavantajlı guruplara yönelik olan 'Sürü Yönetimi Elamanı Benim' projesi kapsamında Çalışma İş Kurumu Müdürlüğünce 50 kursiyerimiz için 75 bin TL ödenek gönderilmiştir. Çalışma İŞKUR İl Müdürlüğü, Yunusemre İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Halk Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle Özel Politika ve Uygulamalarının Geliştirilmesine ilişkin genelge doğrultusunda sürü yönetimi mesleğinde kursun uygulamaya konulması kararlaştırılmıştır. Kursun teorik bölüm Yunusemre İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı Salonu'nda, uygulama eğitimi ise Dülger Çiftliği Halıtlı Mahallesi'nde yapılacaktır. Birinci gurup 20 kursiyer olup, toplam 50 kursiyer olarak planlanmıştır. Eğitimi toplam süresi 15 gün 120 saattir. Kursiyerlerin zaruri giderleri genel sağlık sigorta primleri İŞKUR Müdürlüğümüz tarafından karşılanacaktır. Bir kursiyere 25 TL olmak üzere toplam birinci bölüm olmak üzere 7 bin 500 TL ve sigorta pirimi ile birlikte toplam 10 bin TL harcama yapılacaktır. Kurs sonunda kursiyerler MEB onaylı sertifika verilecektir" ifadelerini kullandı.

120 SAAT EĞİTİM

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hasan Çebi ise "Sürü Yöneticisi Elemanı Benim projesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında bir protokol çerçevesinde ilgili il müdürlükleri ile yapılmaya başlanmıştır. Bu yapılan protokol çerçevesinde aktif iş gücü programları işbirliğiyle müdürlüğümüzde bu kurs başlamıştır. Bu kursta kursiyerlerimiz 15 günlük süreyle 120 saat eğitim alarak küçük baş hayvancılığı yetiştiriciliği, bakım ve beslenmesi, yaşam ortamına dahil her şey ile ilgili kurs alacaklar. İl müdürlüğü olarak da hayvancılığın gelişmesi için büyük çaba gösteriyoruz. Küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ve kanatlı hayvanlara ilimizde çok önem vermekteyiz. İlimizde kanatlı hayvan yetiştiriciliğinde ilk sıralardayız. İlimiz hindi yetiştiriciliğinde Türkiye'de birinci, yumurta üretiminde ikinci, beyaz et üretiminde ise üçüncü sırada bulunmaktadır" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa'da 50 Sürü Yöneticisi Yetişecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement