Manisa'da 681 Acemi Er Yemin Etti - Son Dakika
Güncel

Manisa'da 681 Acemi Er Yemin Etti

Manisa\'da 681 Acemi Er Yemin Etti

MANİSA 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda 3 haftalık temel eğitimi tamamlayan 681 acemi er yemin etti.

24.11.2017 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MANİSA 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda 3 haftalık temel eğitimi tamamlayan 681 acemi er yemin etti. Yemin töreninin ardından, askerler aileleriyle buluştu.

Manisa'da 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda, 369'uncu Dönem Kısa Dönem acemi erler için yemin töreni düzenlendi. Acemi eğitimlerini tamamlayan 681 er törenle yemin etti. Yemin törenine, Eğitim Tümen Komutanı Tuğgeneral Mehmet Hakan Akyol, 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün ve bin 730 asker yakını katıldı. Tribünleri dolduran aileler de çocuklarını kamera ve cep telefonlarıyla görüntüledi. Askerler komutanları eşliğinde yeminlerini etti. Eğitim boyunca başarılı olan 16 askere başarı belgeleri, askerliğini Manisa'da yapan 6 dede ve babaya da çocuklarıyla birlikte ödül verildi. Yemin töreninde konuşan Tugay Komutanı Albay Güven Dere, askerlere ve ailelerine seslendi. Albay Güven Dere, şöyle konuştu:

"Türk sancağı gölgesinde içilen bu anda tüm şehitlerimizin şahitlik ettiğine inanıyoruz. Silahlı Kuvvetler'in saflarına katılan ataları, babaları gibi kahraman Mehmetçiklerim milletimize sadakatle hizmet edeceğinize, vatan, Cumhuriyet ve vazife uğruna hayatını feda edeceğine yemin ettiniz. Ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve doğruluktan asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum. Dünyanın en güçlü silahlı kuvvetlerinden birisi olan Türk Silahlı Kuvvetleri'miz gücünü Atatürkçü düşünce sisteminden, sarsılmaz birlik ve beraberlik ruhundan, daha önemlisi bağrından çıktığı Türk milletinin ona olan sevgisinden, güveninden almaktadır."

Konuşmanın ardından eğitimlerini tamamlayan acemi erler geçiş töreni yaptı. Marşlar eşliğinde yürüyen askerlere aileleri de alkışlarla ve Türk bayrağı sallayarak eşlik etti. Aileler çocuklarını görebilmek için birbiriyle yarıştı, bu anları cep telefonları ile görüntüledi. Yürüyüşün ardından aileler ve çocukları birbirlerine kavuştu. Duygusal anların yaşandığı buluşmada bazı aileler gözyaşlarını tutamadı, çocuklarıyla bol bol özçekim yaptı.

BİRLİKTE YEMEK YEDİLER

Törenin sona ermesinin ardından askerler ve aileleri Tugay Komutanlığı'ndaki yemekte ağırlandı. Yemekte ailelere Tümen Komutanı Tuğgeneral Mehmet Hakan Akyol ile Tugay Komutanı Albay Güven Dere de eşlik etti.

- Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa'da 681 Acemi Er Yemin Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement