Manisa'da 72 bin pullu sazan balığı yavrusu suyla buluştu - Son Dakika
Ekonomi

Manisa'da 72 bin pullu sazan balığı yavrusu suyla buluştu

Manisa\'da 72 bin pullu sazan balığı yavrusu suyla buluştu

Su kaynaklarında balık popülasyonunun korunması ve devamlılığının sağlanması amacıyla Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü'nden temin edilen 72 bin adet pullu sazan yavrusu, Manisa'daki baraj gölü, göl ve gölete bırakıldı.

28.05.2020 19:39  Güncelleme: 19:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Su kaynaklarında balık popülasyonunun korunması ve devamlılığının sağlanması amacıyla Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü'nden temin edilen 72 bin adet pullu sazan yavrusu, Manisa'daki baraj gölü, göl ve gölete bırakıldı.

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendisleri Kadir Özdemir ve Cihan Saylıkoğlu tarafından bugün özel dizayn edilmiş tanklarla Manisa'ya getirilen yavru sazan balıkları, Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde torbalanarak; Demirci, Gördes, Alaşehir, Salihli, Kırkağaç, Soma ve Gölmarmara ilçelerindeki toplam 15 adet baraj gölü, göl ve gölete bırakılmak üzere konu uzmanı teknik personellere teslim edildi ve aynı gün içerisinde suyla buluşturuldu.

Demirci İlçesi Kılavuzlar Gölet'indeki balıklandırma çalışmasına; Demirci Kaymakamı Adem Kaya, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Demirci İlçe Tarım ve Orman Müdürü İslam Köse, Su Ürünleri Mühendisleri ile vatandaşlar katıldı. Gölet'e 5 bin adet yavru sazan balığı bırakıldı.

Projeyle, iç sulardaki su ürünleri stoklarının takviye edilmesi, küçük ölçekli balıkçılığın desteklenerek kırsalda yaşayan vatandaşların kaliteli protein kaynağına ulaşması, hane halkı gelirinin artırılması, sportif olta balıkçılığı ve reakrasyonel balıkçılığın geliştirilmesinin amaçlandığını belirten Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, "Balıklandırma faaliyetinin başarıya ulaşabilmesi için, bırakılan balıkların en az 1 kez üremesine şans tanınması gerekmektedir. Bu sebeple balıklandırma yapılan göletlerde 15 Haziran 2021 tarihine kadar her türlü su ürünlerinin avlanmaması gerektiği konusunda balıkçılarımızı buradan uyarmak istiyorum. İlimizde 15 Haziran 2020 tarihinde su ürünleri av yasaklarının sona ermesiyle diğer göl, gölet ve barajlarımızda amatör balıkçı ve ticari balıkçıların 40 santimetreden küçük sazan balığı, 26 santimetreden küçük sudak balığı, 90 santimetreden küçük yayın balığı avlamamaları, av aracı, av zamanı ve yer yasağı kurallarına uymaları gerekmektedir. Amatör balıkçılar avlanma sırasında olta sayısına, iğne sayısına, resmi avlanma günlerine, yasal avlanma dönemlerine günlük avlanabilir balık adedine, miktarlarına, balıkların yasal avlanma boylarına dikkat ederek sürdürülebilir su ürünleri avcılığına destek olmalıdırlar. Aynı zamanda sürdürülebilir çevre yönetimi ve temiz bir çevre için amatör balıkçılar ile piknikçilerimizin de söz konusu su kaynaklarının kenarında çöp ve evsel atıklar bırakmamaları konusunda hassasiyet göstermeleri gerekmektedir. Vatandaşlarımızın usulsüz ve kaçak balık avcılığını en yakın İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize, Alo Jandarma hattına veya 112 çağrı merkezlerine bildirmeleri sorumlu bir vatandaşlık görevidir" dedi.

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince göl ve göletlere yavru sazan balıklarının bırakılması, bölgedeki vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılandı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Manisa'da 72 bin pullu sazan balığı yavrusu suyla buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Budapeşte'ye teknik ziyaret gerçekleştirdi
    14:34 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Budapeşte'ye teknik ziyaret gerçekleştirdi

    Avrupa Birliği tarafından oluşturulan Net Zero Cities Projesi kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, ikiz şehir olarak eşleştiği Budapeşte'ye teknik ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette, enerji verimliliği ve finansal destekler konularında bilgi alışverişi yapıldı.

  • Şanlıurfa'da üreticilere 11 ton çeltik tohumu dağıtıldı
    14:28 Şanlıurfa'da üreticilere 11 ton çeltik tohumu dağıtıldı

    Şanlıurfa'nın hububat üretim merkezlerinden biri olan Karacadağ bölgesindeki üreticilere 11 ton sertifikalı çeltik tohumu dağıtıldı. Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, bölgede yapılan üretimden elde edilen 900 ton pirincin organik ve besin değeri yüksek bir ürün olduğunu belirtti. Devletin verdiği desteklerle üretimin artırılması ve sağlıklı ürünlere ulaşılması hedefleniyor.

  • Özel'den Merkez'in açıkladığı rekor zarara tepki: Emekliye
    14:28 Özel'den Merkez'in açıkladığı rekor zarara tepki: Emekliye

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Merkez Bankası'nın 818,2 milyar TL zarar etmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özel, "Merkez 2013'ten 2023 yılına kadar 320 milyar TL kar etmiştir. 1 yıllık zarar 10 yıllık kararın 2,5 katıdır. Merkez Bankası 25 yıllık karını 1 yılda bir avuç zengine verdi. Bu para 'En düşük emekli maaşını 17 bin TL yapalım' dediğimde 'Yapamayız, para yok' dedikleri paranın tam 2 katıdır. Yazıklar olsun" dedi.

  • Hemofili Hastalarının Karşılanmamış İhtiyaçlarına Dikkat Çekildi
    14:23 Hemofili Hastalarının Karşılanmamış İhtiyaçlarına Dikkat Çekildi

    Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ve Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, hemofili hastalarının yaşam kalitesini iyileştirebilmek adına bakım ve tedavide çeşitli gelişmelerin olduğunu ancak hala birçok karşılanmamış ihtiyacın bulunduğunu bildirdi. Hemofili, dünyada yaklaşık 1 milyon 125 bin, Türkiye'de ise 6 binden fazla kişiyi etkiliyor. Prof. Dr. Demir, Dünya Hemofili Günü dolayısıyla hemofiliyle yaşamaya dair farkındalığı artırmak ve bu alandaki karşılanmamış ihtiyaçlara dikkati çekmek için değerlendirmelerde bulundu.

  • Bursa PERDER Başkanı Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden seçildi
    14:20 Bursa PERDER Başkanı Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden seçildi

    Bursa PERDER'in yeni döneminde de başkanlığa aday olan Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden başkan seçildi. Kılıç, önümüzdeki iki yıl boyunca Bursa PERDER'in başkanlık görevini üstlenecek. Seçim öncesi geçmiş dönemin idari ve mali tablosunu açıklayan Kılıç, et fiyatlarındaki indirimin süreceğini ve yeni projelerle güçlü birlikteliği hissettirmek istediklerini belirtti.


Advertisement