Manisa'da Acemi Erlerin Yemin Töreni - Son Dakika
Güncel

Manisa'da Acemi Erlerin Yemin Töreni

Manisa\'da Acemi Erlerin Yemin Töreni

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Arif Seyhun Kışlası'nda acemi eğitimini tamamlayan erler için yemin töreni düzenlendi.

07.04.2017 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Arif Seyhun Kışlası'nda acemi eğitimini tamamlayan erler için yemin töreni düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, temel eğitimini tamamlayan 2 bin 445 1997/1 tertip ikinci kademe acemi erin, silah ve Türk bayraklarıyla donatılmış masaların çevresinde yemin etmesiyle devam etti.

Yaş kütüğüne dönem plaketinin çakıldığı törende, birliğe ilk katılan, spor ve bakım branşlarında başarı gösterenler 10 er ile geçmişte vatani görevlerini aynı birlikte yapmış olan 28 Mehmetçik baba ve dedeye 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Şefik ödül verdi.

Törende konuşan Tugay Komutanı Albay Güvenç, "Milletimize sadakatle hizmet edeceğinizi, emirlere ve amirlerinize mutlak itaat edeceğinizi, icabında vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatınızı feda eyleyeceğinize dair yemin ettiniz. Komutanınız olarak sizlerin ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın, vatan, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve doğruluktan asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum." dedi.

Program, tören geçişinin ardından erlerin aileleri kucaklaşmasıyla son buldu.

Alaşehir'de acemi erler yemin etti

Alaşehir Ulaştırma, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Eğitim Alay Komutanlığı'nda vatani görevini yapan ve acemi eğitimlerini tamamlayan erler için yemin töreni düzenlendi.

Törene Ahmetli Kaymakamı Muharrem Emre Canpolat, Ulaştırma Kıdemli Albay Mehmet Kıyıcı, Askeri İnzibat ve Trafik Eğitim Taburu Komutanı Piyade Yarbay Yusuf Yeşil, 2.Ulaştırma Ulaştırma Er Eğitim Komutanlığı Ulaştırma Binbaşı Zafer Çınar ile yemin edecek askerlerin aileleri ve yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından temel eğitim gören bin 66'ya 1997/1 tertip, 650'si kısa dönem olmak üzere toplam bin 716 acemi er yemin etti.

Törende konuşan Albay Kıyıcı, "Canınızdan kıymetli çocuklarınızı bizlere emanet ettiniz. Bizler de çocukların değerini çok iyi bilmekteyiz. Tüm şehitlerimizi buradan saygı ile anıyorum.Yiğit Mehmetçikler yolunuz açık olsun." dedi.

Yemin töreninde babalarıyla aynı alayda görev yapan babalara Albay Kıyıcı tarafından onur belgesi verildi.

Tören geçişiyle sona eren törenin ardından yemin eden acemi erler aileleriyle buluştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Manisa'da Acemi Erlerin Yemin Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement