Manisa'da Belediye Başkanların Adam Kaçırdığı İddiası - Son Dakika
Güncel

Manisa'da Belediye Başkanların Adam Kaçırdığı İddiası

Manisa'nın Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, haklarında basın yoluyla ileri sürülen adam kaçırma suçlamalarını reddederek, bu iddiaları ortaya atan ve yayınlayanlarla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

14.12.2017 20:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, haklarında basın yoluyla ileri sürülen adam kaçırma suçlamalarını reddederek, bu iddiaları ortaya atan ve yayınlayanlarla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Bazı basın yayın organlarında "AKP'li başkanlar silah zoruyla adam kaçırdı" başlığıyla yayınlanan habere ilişkin, suçlamalara muhatap olan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı açıklama yaptı.

Çerçi avukatı Canadar Arslan aracılığıyla yaptığı açıklamada, iddiaların sahibi ve iddiaları yayınlayan basın yayın organları hakkında şikayet haklarını kullanacaklarını bildirdi.

Arslan, asılsız haberlerde, "silah zoruyla kaçırıldığı" iddia edilen S.D'nin, daha önce Saruhanlı Belediyesinde başkan yardımcısı olarak çalıştığını, ancak FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında bir süre açığa alındığını ve sonrasında aynı göreve iade edilmediği için bazı kişileri araya sokarak Yunusemre Belediyesine geçmeye çalıştığını ileri sürdü.

Bu talebin Yunusemre Belediye Başkanı Çerçi tarafından kabul edilmediğini, her defasında geri çevrildiğini dile getiren Arslan, iftira olarak nitelendirdiği iddiaların kaynağının da bu olduğunu savundu.

Arslan, haberde olayın geçtiği belirtilen tarihte, Çerçi'nin belediye birimlerinden Çocuk Kültür Merkezini ziyareti sırasında iddia sahibi kişiyle karşılaştığı ve ondan gelen talep üzerine belediyenin başka bir biriminde görüşme yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Görüşmeye çalıştığı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı da bu görüşmeye sonradan katılmıştır. Görüşme karşılıklı sohbet içerisinde geçmiştir. Olay bundan ibarettir. Müvekkilim hakkında basında yer alan ithamlar gerçek dışıdır, asılsızdır, iftiradır. Bu şahsın yaptıkları ile ilgili Manisa Valiliği, İl OHAL Bürosuna 2 Kasım 2017 tarihli başvurumuz vardır. Bu başvurunun konusu, şahsın belediye hakkında yaptığı keşif, bilgi ve belge toplama gayretinin FETÖ/PDY terör örgütü bağlantılı bir araştırma ve kumpas çalışması olup olmadığının soruşturulması talebidir. İddia edilen konuların muhatabı adli makamlar olmasına rağmen şahsın konuyu adliyeye taşımak yerine ısrarla siyasilere ve basına malzeme yapmaya çalışmasını, müvekkilim üzerinden AK Parti'yi yıpratma çabası olarak görmekteyiz. Bu iftiralarla ilgili; iftira sahibi kişi ile bu iftiraları tarafımızdan bilgi almadan yayınlayan ve müvekkilimi töhmet altında bırakan basın yayın organları hakkında şikayet hakkımız yarın kullanılacaktır."

"Sesiz kalmayacağım"

Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı da yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu haberlerde ismiyle yan yana getirilmeye çalışılan ve konusu Türk Ceza Kanunu'nda suç teşkil eden eylemlerle uzaktan yakından bir ilgisi olmadığını belirterek, şunları ifade etti:

"Haberde yer alan tarihin üzerinden geçen 45 günlük sürede tarafıma hiçbir adli makamdan hiçbir bildirim yapılmamıştır. Geçen bu 45 günlük sürede S'D. ile telefonda defalarca konuştum. Tarafıma hiçbir serzenişte dahi bulunmamıştır. Bildiğim kadarıyla savcılığa yapılmış bir şikayet yokken konunun basında habere konu edilmesi için özel çaba sarf edildiği, toplumun belli şekilde yönlendirilmeye çalışıldığı açıktır. Şahsıma, çalışma arkadaşlarıma, mensubu olmaktan büyük gurur ve onur duyduğum siyasi partime ve Saruhanlı halkına yapılmaya çalışılan bu haksızlığa sessiz kalmayacağım. İdari soruşturma, savcılık başvurusu, tekzip talebi, erişimin engellenmesi dahil hukukun meşru ölçüde imkan verdiği her yolu sonuna kadar kullanacağım."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Manisa'da Belediye Başkanların Adam Kaçırdığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement