Manisa'da Belediyenin Ağaçları Kestiği İddiası - Son Dakika
Güncel

Manisa'da Belediyenin Ağaçları Kestiği İddiası

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde, inşaatı süren TOKİ konutları için arıtma tesisi yapılması planlanan alanda ağaçların kesildiğini iddia eden bir grup, çalışmaları engelledi.

25.07.2017 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde, inşaatı süren TOKİ konutları için arıtma tesisi yapılması planlanan alanda ağaçların kesildiğini iddia eden bir grup, çalışmaları engelledi.

Akgedik Mahallesi'nde ağaçların iş makineleri ile taşındığını gören bir grup vatandaş, çalışmalara engel olarak, iş makinelerinin alandan çıkmasını istedi.

Ağaçların kesildiğini öne süren grup, alanda süren çalışmalara müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Bölgeye gelen Kaymakam Ahmet Erdoğdu, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya ve mahalle muhtarı Mehmet Ali Baykarlar ile görüştü.

Kaymakam Erdoğdu'nun vatandaşlarla belediyeden bir heyetin konu hakkında görüşmeleri için bir araya gelme konusunda anlaşılarak ekipler alandan çıkarıldı.

Ağaçlar kesilmedi, söküldü

Muradiye şantiyesinde açıklama yapan Belediye Başkanı Mehmet Çerçi de alanda yaklaşık 25 ağacın kesildiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, yerinden sökülen ağaçların uygun yerlere dikileceğini söyledi.

Yunusemre Belediyesi ile TOKİ'nin Akgedik Bölgesi'nde yaptığı 5 bin 500 konut projesinin hızla devam ettiğini, çalışmalar için gerekli yerlerden izinlerin alındığını aktaran Çerçi şunları söyledi:

"Birileri yaptığımız çalışmayı sabote etti. Bunun içerisinde Akgedik mahalle muhtarı var, CHP'nin il ve ilçe başkanı var. Bir kısım vatandaşlarımız da birilerinin gazına gelerek bölgelerine yapılacak önemli bir yatırımı neredeyse yapılmasın aşamasına getirdiler. Akgedik halkına uyarıda bulunuyorum, bazı siyasi partilerin gazına gelmeyin.

Bunlar sizin menfaatinize değil, sizin üzerinizden siyasi rant peşindeler. Onların derdi başka, AK Partili belediye hizmet yapamasın. Bir tane ağaç kestiğimizi ispat etsinler ben her şeylerini kabul edeceğim. Kula'daki ağaçları kim kesti, Hatuniye Camii bahçesindeki bütün ağaçları kim kesti, Öğretmenevi kavşağındaki ağaçları kim kesti, söylesinler, uzaylılar mı kesti onları."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Manisa'da Belediyenin Ağaçları Kestiği İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement