Manisa'da Camilerde "Ramazan Temizliği" - Son Dakika
Güncel

Manisa'da Camilerde "Ramazan Temizliği"

Şehzadeler Belediyesi, ramazan ayı öncesinde kentteki camileri tek tek temizlendi.

14.05.2018 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehzadeler Belediyesi, ramazan ayı öncesinde kentteki camileri tek tek temizlendi.

Tarihi Hatuniye Camisi, Sultan Camisi ve Muradiye Camisi ramazan ayı öncesinde 15 kişiden oluşan kadın temizlik ekibi tarafından titizlikle temizlenerek havalandırıldı.

Temizlik çalışmalarını denetleyen Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi camilerin temizliğine önem verdiklerini söyledi.

Ramazan ayı dolayısıyla tüm ekiplerin camilerin çevre ve iç temizliği konusunda harekete geçirildiğini aktaran Çelik, şöyle konuştu:

"Şehzadeler ilçemizin en önemli tarihi eserlerinden birisi 3. Murat tarafından yaptırılan ve Mimar Sinan'ın Ege bölgesindeki tek eseri olarak bilinen Muradiye Camisi'dir. Külliyesi, medresesi ve imalathanesiyle ile bir sanat eseridir. Biz de Şehzadeler Belediyesi olarak ilçemizde bulunan tarihi camilerinde bulunduğu 110 camimizin bakım, onarım ve tadilat ile temizliklerini yapıyoruz. Ramazan ayı öncesi başta Muradiye Cami olmak üzere Sultan ve Hatuniye cami gibi olan tarihi camilerimiz belediye ekiplerimiz tarafından özenle temizlenmektedir. Tüm camilerimizi temizliyoruz ki ramazan ayı münasebetiyle daha rahat ve daha temiz ve nezih mekanlarda ibadetlerini huzur içinde yapabilsinler."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Manisa'da Camilerde 'Ramazan Temizliği' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement