Manisa'da Çöplük Operasyonu: 18 Gözaltı - Son Dakika
Güncel

Manisa'da Çöplük Operasyonu: 18 Gözaltı

Manisa\'da Çöplük Operasyonu: 18 Gözaltı

Manisa Belediyesi'nin şikayeti üzerine, Kırtık Mahallesi'ndeki şehir çöplüğünde geri dönüşüme uygun çöpleri toplayan firmanın 18 işçisi, 'hakkı olmayan alanı işgal ettikleri' gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alındı.

30.08.2012 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Belediyesi'nin şikayeti üzerine, Kırtık Mahallesi'ndeki şehir çöplüğünde geri dönüşüme uygun çöpleri toplayan firmanın 18 işçisi, 'hakkı olmayan alanı işgal ettikleri' gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alındı. İfadeleri alınan 18 kişi işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Manisa Belediyesi, Kırtık Mahallesi'ndeki vahşi çöp depolama alanında babası Gazi Akbulut'la geri dönüşüme uygun çöpleri 30 yıldır toplayan firma sahibi Güneydoğu gazisi Hayati Akbulut'un yanında çalışan 18 işçi, dün polis tarafından düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. İşçiler, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, firma sahibi Hayati Akbulut, duruma tepki gösterdi. Akbulut, 1982 yılından bu yana ailesiyle Kırtık çöp alanından katı atıkları topladıklarını, birçok yangında belediyeden önce kendilerinin müdahale ettiklerini belirtti. Akbulut, "2000 yılına kadar, burayı kullanım hakkını belediyeden ihaleyle aldık. 2000 yılında belediye özelleştirdi. İhaleyi kazanan firma, ayrıştırmayı yine bize verdi. Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün döneminde belediye çöpte özelleştirmeyi durdurdu. Bunun üzerine belediyeye bağlı BESOT şirketi, çöp toplama işini yapmaya başladı. Bizden çeşitli bağışlar istendi. Bu güne kadar belediyeye bir dozer bir de minibüs aldım. Belediyespor'a bağışlarda bulundum. Ben 1995 yılında Hakkari Çukurca'da jandarma komandoydum. Orada devlet için çatıştım. Gazi oldum. Devlet gazisine bu şekilde mi sahip çıkıyor?" dedi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN EMRİ

Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Tamer Çipiloğlu da yaptığı açıklamada, "Kırtık Mahallesi'ndeki vahşi katı atık alanımız artık tamamen doldu. Uzunburun Köyü'nde katı atık bertaraf tesisimizi bir yıl gibi bir sürede açacağız. Burada katı atıklar kendiliğinden ayrıştırılacak. Kırtık'daki yangınlardan sonra büyük tehlike olduğu görüldü. İçişleri Bakanlığı'ndan son gelen yazıda 'Çöp depolama alanının güvenliğini belediye sağlayacak. Burada insan unsuru bunmamasına dikkat edin' dendi. Firma burada, gece yatılı işçi bile bulunduruyor. Bir can kaybında işin hesabını veremeyiz. Belediye olarak kısa süre önce çöp depolama alanının etrafını telle çevirdik. 80 uyarı yazısı astık. Ayrıca alanı tamamen belediyeden gözetleyen kamera sistemi kurduk" diye konuştu. Hayati Akbulut ve çalışanlarından bölgeyi terk etmeleri istendi.

MHÖ(AÖ/SS) - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa'da Çöplük Operasyonu: 18 Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement