Manisa'da "Demokrasi Meydanı" İsim Değişikliği Talebi Reddedildi - Son Dakika
Güncel

Manisa'da "Demokrasi Meydanı" İsim Değişikliği Talebi Reddedildi

Manisa'nın Salihli ilçesinde Demokrasi Meydanı isminin "Milli Birlik ve Demokrasi Meydanı" olarak değiştirilmesi talebi, Salihli Belediye Meclisi'nde CHP grubunun 'Red' oyu kullanması nedeniyle kabul edilmedi.

05.10.2016 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Salihli ilçesinde Demokrasi Meydanı isminin "Milli Birlik ve Demokrasi Meydanı" olarak değiştirilmesi talebi, Salihli Belediye Meclisi'nde CHP grubunun 'Red' oyu kullanması nedeniyle kabul edilmedi. Demokrasi Meydanının isim değişikliği talebi reddedildi.

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda başkanlığında gerçekleştirilen Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısında, AK Parti Grubu'nun Eylül ayında gündeme getirdiği Demokrasi Meydanının isminin 'Milli Birlik ve Demokrasi Meydanı' şeklinde değiştirilmesi talebi görüşüldü.

Değişiklik talebi hakkında konuşan MHP Grup sözcüsü Nuri Kaya, teklife 'Evet' oyu vererek destek vereceklerini belirtti.

CHP Grup Sözcüsü Mesut Ceylan ise, prensip olarak meydanların isimlerinin değiştirilmesine karşı olduklarını belirterek, "Bu meydanın ismini değiştirirsek devamı gelir. Her gelen talebi değerlendirmek zorunda kalırız. Parti olarak meydanların isimlerinin değiştirilmesine karşıyız." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yapılan oylamada AK Parti ve MHP'li 19 meclis üyesi "Evet", CHP'li 9 meclis üyesi "Red" oyu kullanırken MHP'li 1 meclis üyesinin de çekimser oy kullanması sonucu değişiklik talebi kabul edilemedi.

Başkan Kayda, oylamanın ardından yaptığı konuşmada isim değişikliği talebinin üçte iki çoğunluk sağlanamadığı için reddedildiğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Manisa'da 'Demokrasi Meydanı' İsim Değişikliği Talebi Reddedildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement