Manisa'da "Her Hastane Polikliniğine Bir Kitaplık" Projesi - Son Dakika
Güncel

Manisa'da "Her Hastane Polikliniğine Bir Kitaplık" Projesi

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Manisa Şubesi ve İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında "Her Hastane Polikliniğine Bir Kitaplık" Projesi hayata geçirildi.

19.02.2018 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Manisa Şubesi ve İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında "Her Hastane Polikliniğine Bir Kitaplık" Projesi hayata geçirildi.

Yunusemre ilçesindeki bir otelde TDED Manisa Şubesi Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ve İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici arasında protokol imzalandı.

İmzaların atılmasının ardından basın mensuplarına açıklama yapan TDED Manisa Şubesi Başkanı Özdağ, Sağlık Bakanlığına çağrıda bulunarak, projenin tüm ülke genelindeki hastanelere yaygınlaşmasını talep etti.

Teknoloji bağımlılığının insanları kitaptan uzaklaştırdığını kaydeden Özdağ, şöyle konuştu:

"Türk-İslam medeniyeti, gözyaşı ve ilmihal medeniyetidir. Çocuklarımız artık kitap okumuyor. Kitap medeniyetinin çocukları kitapla tanışsınlar diye böyle bir proje düşündük. 100 temel eserden de kitaplar koyarak bu şekilde bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. En kısa önce bütün hastanelerimizin kliniklerinin tamamında bir kitaplığımız olacak. Bir ay içerisinde başlayacağız. Önce kenar ilçelerimiz olan Demirci, Gördes ve Selendi'den başlayacağız, daha sonra da merkezlere kitaplıklar yapılacak. Projede emeği geçenlere teşekkür ederim."

İl Sağlık Müdürü Yemenici ise hastanelere tedavi amacıyla gelen çocukların yanı sıra yetişkinlerinde okuma becerisini geliştireceklerini söyledi.

Yemenici, "Hastanemizdeki servislere kitaplıklar kurarak, hastalarımızın bu kitapları okuyarak faydalanmasını sağlayacağız. Türkiye'ye örnek olabilecek bir proje diye düşünüyorum. Türkiye'de internet ve akıllı telefonların hızla yayılması ile artık okuma alışkanlığı azaldı ve gitgide yok oluyor. Geleceğimize sahip çıkma adına örnek bir projeye imza attık. Emeği geçenlere teşekkür ederim." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Manisa'da 'Her Hastane Polikliniğine Bir Kitaplık' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement