Manisa'da İşsizlik Rakamları Açıklandı - Son Dakika
Güncel

Manisa'da İşsizlik Rakamları Açıklandı

Manisa İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK)'nun ilk olağan toplantısı, Vali Yardımcısı Abdullah Etil başkanlığında kurul üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.

19.01.2018 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK)'nun ilk olağan toplantısı, Vali Yardımcısı Abdullah Etil başkanlığında kurul üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sinan Aktaş, 2017 yılı faaliyetleri hakkında kurul üyelerini bilgilendirdi.

Aktaş, işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması hedeflerine yönelik olarak 2017 yılında başlatılan, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı ve istihdam teşviklerinin 2018 yılında da devam edeceğini belirterek, belirledikleri 25 bin istihdam hedefini, SGK verilerine göre 26 bin üzerinde gerçekleştirilerek, ülke genelinde 9'uncu sırada yer aldıklarını söyledi.

İstihdam seferberliği kapsamında 17 bin işyeri ziyareti yapıldığını, özel sektörde 17 bin 683 kişinin işe yerleştirilmesinin, İŞKUR tarafından gerçekleştirildiğini dile getiren Aktaş, şöyle devam etti:

"Kuruma kayıtlı işsiz 19 bin 240 erkek, 20 bin 863 kadın, 770 engelli, 83 eski hükümlü ve 4 terörle mücadelede yaralananlardan oluşmaktadır. Toplamda 40 bin 960 kayıtlı işsiz mevcut. İşbaşı eğitim programı kapsamında açılan bin 859 programa, 4 bin 620 kişi katıldı. Mesleki eğitim kursları kapsamında açılan 47 kurstan, 847 katılımcı mezun oldu."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Manisa'da İşsizlik Rakamları Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement