Manisa'da karantinadaki ve 65 yaş üstü vatandaşlara psikososyal destek - Son Dakika
Güncel

Manisa'da karantinadaki ve 65 yaş üstü vatandaşlara psikososyal destek

Manisa\'da karantinadaki ve 65 yaş üstü vatandaşlara psikososyal destek

Manisa'da KYK yurtlarında karantinada olan 492 vatandaşa ve evlerinden çıkamayan 65 yaş üstü 489 vatandaşa psikososyal destek sağlandı.

19.04.2020 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da KYK yurtlarında karantinada olan 492 vatandaşa ve evlerinden çıkamayan 65 yaş üstü 489 vatandaşa psikososyal destek sağlandı.

Korona virüs salgını nedeniyle vatandaşların yaşadığı olumsuz psikolojik etkileri en aza indirmek için çalışmalarını aralıksız sürdüren Manisa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, dezavantajlı olan risk grupları ve incinebilir gruplarla yürütülen çalışmaların yanında karantinadaki vatandaşlara hizmet sağlayan çalışanlara yönelik de psikososyal destek hizmetlerine devam ediyor. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, "TAMP planına uygun olarak psikososyal destek hizmetlerinin yerelde ana çözüm ortağı olan müdürlüğümüz tarafından Covid-19 salgını kapsamında psikososyal destek sağlayabilecek destek çözüm ortaklarından İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Celal Bayar Üniversitesinden gönüllü meslek elemanlarının da dahil edildiği psikosoyal destek ekibi oluşturulmuştur. Psikolog, sosyal hizmet uzmanı, çocuk gelişimci ve psikolojik danışman ünvanlarından oluşan 72 meslek elemanından kurulan psikososyal destek ekibimiz, Amerika ve Etiyopya'dan uçakla getirilerek KYK yurtlarında 14 günlük karantina sürecine alınan vatandaşlarımıza karantina sürecini ruhsal açıdan en iyi şekilde atlatmaları için psikososyal destek sağlamıştır. Halihazırda Cezayir'den getirilerek KYK yurtlarında karantinaya alınan vatandaşlarımıza yönelik psikososyal destek hizmetleri sürmektedir. 1 Nisan 2020 tarihinden bu yana Müdürlüğümüzce KYK yurtlarında karantinaya alınan 492 vatandaşımıza psikososyal destek sağlanmıştır" dedi.

Sokağa çıkma kısıtlaması olan 65 yaş üstüne de destek

Sokağa çıkma kısıtlaması getirilen 65 yaş üstü vatandaşlara da psikososyal destek sağlandığını aktaran Konan, "Karantina yurtları dışında Manisa ili genelindeki 7 Sosyal Hizmet Merkezimiz aracılığıyla 65 yaş ve üstü yaşlarda olup sokağa çıkma yasağı bulunan yaşlılarımıza psikososyal destek sağlanmaktadır. Halihazırda 489 yaşlımıza Covid-19 salgını kapsamında psikososyal destek sağlanmış olup, salgın süreci boyunca bu hizmetlerimiz devam edecektir. Psikolog, psikiyatrist, sosyal hizmet uzmanı ve psikolojik danışman ünvanlarından oluşan 13 meslek elamanından kurulan 'çalışana psikososyal destek' ekibimiz tarafından salgın sürecinde tedavi gören, karantinada olan ve sokağa çıkma yasağı bulunan vatandaşlarımız dışında onlara hizmet sağlayan başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere meslek elemanı, bakım, temizlik, güvenlik gibi diğer hizmet grubu personellerimize de çalışana destek kapsamında psikososyal destek hizmetleri sunulmaktadır. Manisa ilinde bulunan huzurevi ve yaşlı bakım merkezlerimiz, engelli bakım merkezlerimiz, çocuk evlerimiz gibi yatılı hizmet veren kuruluşlarımızdaki çalışanlarımız için de psikososyal destek hizmetleri planlanmış olup, aynı şekilde bu hizmetlerimiz de salgın süresince devam etmektedir" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Manisa'da karantinadaki ve 65 yaş üstü vatandaşlara psikososyal destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız
    23:35 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Kazandığımız başarıları daha geliştirmek ve nihayetinde terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız. Kahraman Mehmetçiğin yürüttüğü operasyonlar, teröristlerin bu coğrafyadan tamamen yok olması için aralıksız sürecek.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.


Advertisement