Manisa'da Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Manisa'da Kısa Kısa

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanı Mehmet Salih Canbal, "Mesleki eğitimde temel amacımız, çocuklarımızı meslek ahlakı ve ahilik anlayışı çerçevesinde yetiştirmektir.

09.11.2017 19:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanı Mehmet Salih Canbal, "Mesleki eğitimde temel amacımız, çocuklarımızı meslek ahlakı ve ahilik anlayışı çerçevesinde yetiştirmektir." dedi.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Sardes Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Mesleki ve Teknik Eğitim İstişare Toplantısı'nda konuşan Daire Başkanı Canbal, Türkiye'de, 3 bin 600 okulda 1 milyon 700 bin meslek lisesi öğrencisinin eğitim aldığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı olarak, mesleki eğitimde farkındalık oluşturma adına önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Canbal, şöyle konuştu:

"Bu kapsamda şu ana kadar 34 ilimizde istişare toplantısı gerçekleştirdik. Mesleki eğitimde bir çok yeniliği ve projeyi hayata geçirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Daha önceleri il düzeyinde gerçekleştirdiğimiz bu çalışmaları ilk kez bir ilçede yapıyoruz. Salihli'de olduğu gibi bir çok ilçemizde sektörel alt yapı mevcut. Mesleki eğitimde temel amacımız, çocuklarımızı meslek ahlakı ve ahilik anlayışı çerçevesinde yetiştirmektir.

"Organ, Doku Nakli ve Bağışına İslami Bakış"

Manisa'da 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında "Organ, Doku Nakli ve Bağışına İslami Bakış" konulu panel yapıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sitesi Lale Salonunda düzenlenen panele konuşmacı olarak katılan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saffet Köse, organ naklinin fıkıh akademilerince verilen cevaz hükümlerini aktardı.

İslami açıdan ele alındığında, organ naklinin dinen caiz olduğunu belirten Köse, şöyle konuştu:

"Ölüm beynin geriye dönüşü mümkün olmayacak şekilde fonksiyonlarını kaybetmesi ve çözülmeye başlaması, kalbin ve solunum organlarının geriye dönüşü mümkün olmayacak şekilde fonksiyonlarını kaybetmesiyle oluşur. Kalıtıma ve soya etki etmeyen organlar dışında bütün organların, ölen kişinin sağlığında buna izin vermiş olması ve satışa konu yapılmaması şartıyla organ nakli caizdir."

Panele Manisa Vali Mustafa Hakan Güvençer'in yanı sıra Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Manisa Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Bayrakcı ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Manisa'da Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement