Manisa'da koronavirüs alarmı! Umre'den dönen hasta virüs şüphesiyle karantinaya alındı - Son Dakika
Sağlık

Manisa'da koronavirüs alarmı! Umre'den dönen hasta virüs şüphesiyle karantinaya alındı

Manisa'da özel bir hastaneye yüksek ateş şikayetiyle başvuran vatandaş, koronavirüs şüphesiyle başka bir hastaneye sevk edilerek karantina altına alındı.

10.03.2020 16:24  Güncelleme: 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya hızla yayılan ölümcül koronavirüs Manisa'da hareketli saatler yaşanmasına sebep oldu. Dün akşam saatlerinde Umre'den dönen bir Türk vatandaş, yüksek ateş şikayetiyle başvurduğu özel hastane tarafından koronavirüs şüphesiyle başka bir hastaneye sevk edildi. Şüpheli vatandaş, sevk edildiği hastanede karantina altına alındı.

BAŞKA BİR HASTANEYE SEVK EDİLDİ

Manisakulishaber'in paylaştığı bilgilere göre; Umre'den dönen bir vatandaş yüksek ateş şikayetiyle Manisa'da bulunan bir özel hastaneye başvurdu ve şüphesi vaka olarak değerlendirilerek başka bir hastaneye sevk edildi. Hasta üst düzey güvenlik önlemleri altında ambulansla nakledildi.

BAŞHEKİM SOSYAL MEDYADA AÇIKLADI

Özel hastanenin başhekimi Dr. Mümtaz Kahya, hastanenin sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yaptı. Hastanın Umre'den gelen bir hasta olduğunu belirten Başhekim Dr. Kahya, "Hastanemize müracaat eden yurt dışından (Umre'den) gelen hastada yüksek ateş mevcuttu. Gerekli tıbbi önlemler alınarak şüpheli vaka olarak değerlendirilip başka bir hastaneye sevk edilmiştir" ifadelerini kullandı.

İşte şüpheli vakanın sevk edilmesine ait ilk kareler:

Manisa'da koronavirüs alarmı! Umre'den dönen hasta virüs şüphesiyle karantinaya alındı
Manisa'da koronavirüs alarmı! Umre'den dönen hasta virüs şüphesiyle karantinaya alındı

SAĞLIK BAKANI: TÜRKİYE'DE VAKA HER AN ÇIKABİLİR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'in Vuhan kentinden dünyaya yayılan ve 4 bine yakın insanın ölümüne sebep olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınındaki son gelişmelere ilişkin bir basın toplantısı düzenliyor. Ankara'daki basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Bakan Koca, "Yeni tip koronavirüs salgınının şu anda Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek. Şu anda tespit edilmiş koronavirüs vakası yok ancak her an çıkabilir" dedi.

Manisa\'da koronavirüs alarmı! Umre\'den dönen hasta virüs şüphesiyle karantinaya alındı

Son Dakika Sağlık Manisa'da koronavirüs alarmı! Umre'den dönen hasta virüs şüphesiyle karantinaya alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (34)

  • 2020: İyi bir temizlik olacak gibi 65 yaş üstü sadece otobüs değil mezarda bedava olmalı:) 10 51 Yanıtla Hatunkisi : Sana da bir kör kurşun .sana da ben mezar ısmarlarım. Terbiyesiz seni 15 1 yazık: sen o yaşa gelince anladın sen onu 14 2 Tr: Boş yorum senin gibi 12 0 Edep: Her şey her yerde söylenmez hem ayıp hem günah 0 1
  • Korona: Arkadaşlar korkmayın korona turkiyede fazla yaşayamaz. Ev kirası işsizlik geçim sıkıntısı pahalılık vergiler vs. Derken geberir gider... :) 39 5 Yanıtla
  • Bulut: Arkadaş kim ne derse desin...dünyayı tehdit ediyor bu vürüs ve etmeyede devam edicek türkiye'de yok haberlerine inanmıyorum birtek türkiye kaldı öylemi dünyayı sardı dünyayı,bi ara bi olay vardı 2012 dünyanın sonu fln diyorlardı birtek türkiyede nerde hatırlamıyorum bi yer kalacak dünya yok olacak fln bizim bir üstünlüğümüz yok arkadaş olamazda zaten inşallah yoktur kim ister hangi insan oğlu ister ama samimiyet önemli ingiltere bizimde gidişatımız italya gibi olabilr açıklaması yaparken biz neden dürüst olmuyoruz velhasıl var bir vaka dil bayağıda kimse yalan atmasın 13 13 Yanıtla ülkesini düşünen: arkadaş işiniz gücünüz algı yapmak provoke etmek şayet virüs eğer olsaydı bakanların açıklması zorunlu zaten saklama gibi bir seçenekleri yok sonuçta ülkenin can sağlığı söz konusu eğer varsa yani tespit edilmeyen virüs varsa onu şuanda kimse bilemez ama gidipte sen aman ülkede sakalnıyo virüs var kimse söylemiyo diye gidip herkesi stres altında bırakma 20 3 yazık: beynine yazık 6 6 barscllk: Haklısın ve zaten türkiyede de varmış geçmiş olsun 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Hamur makinesine kaptırdığı eli, bileğinden koptu
    10:17 Hamur makinesine kaptırdığı eli, bileğinden koptu

    Karaman'da bir ekmek fırınında çalışan genç, dalgınlığı sonucu kolunu hamur makinesine kaptırarak elini bileğinden kaybetti. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Genç, yapılan müdahalenin ardından kopan eliyle birlikte Konya'da bir hastaneye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • İtfaiye Ekipleri, Vatandaşın Parmasındaki Dikiş Makinesi İğnesini Çıkardı
    08:52 İtfaiye Ekipleri, Vatandaşın Parmasındaki Dikiş Makinesi İğnesini Çıkardı

    Hatay İskenderun ilçesinde yaşayan bir vatandaşın parmağına batan dikiş makinesi iğnesi, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çıkartıldı. İskenderun İlçesi'nde bulunan Sakarya Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşın parmağına batan iğne, 112'yi araması üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri tarafından sorunsuz bir şekilde çıkarıldı.

  • Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Develi programı kapsamında Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti
    08:48 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Develi programı kapsamında Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti

    Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, il ve ilçe protokolü ile birlikte gerçekleştirdiği Develi programı çerçevesinde, Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi'ne çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan'dan hastanede sunulan hizmetler hakkında çeşitli bilgiler aldı. Vali Çiçek ve beraberindekiler; hastanede tedavi gören vatandaşları da ziyaret ederek geçmiş olsun temennilerinde bulundu.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı
    00:33 Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki trafoda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Hastanenin elektriği tedbir amacıyla bir süre kesildi.


Advertisement