Manisa'da öğrenci ve öğretmenler okulu sanat, bilim ve felsefe bilgileriyle süsledi - Son Dakika
Güncel

Manisa'da öğrenci ve öğretmenler okulu sanat, bilim ve felsefe bilgileriyle süsledi

Manisa\'da öğrenci ve öğretmenler okulu sanat, bilim ve felsefe bilgileriyle süsledi

Manisa'nın Akhisar ilçesinde lise öğrencileri ve öğretmenler, okulun iç duvarlarını ressam, yazar ve şairlerin resimleri, portreleri ve sözleriyle süsledi.

10.04.2022 12:20  Güncelleme: 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Akhisar ilçesinde lise öğrencileri ve öğretmenler, okulun iç duvarlarını ressam, yazar ve şairlerin resimleri, portreleri ve sözleriyle süsledi.

Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi okul idaresinin başlattığı proje ile okulun koridorlarına "Edebiyat Sokağı", "Sanat Sokağı", "Felsefe Sokağı" ve "Bilim Sokağı" adı verildi.

Öğretmen ve öğrenciler, ellerine aldıkları boya ve fırçalarla bu sokakları temaya uygun resimler çizdi, sözler yazdı.

Duvarlara Necip Fazıl Kısakürek, Nazım Hikmet Ran, Mehmet Akif Ersoy, Orhan Veli Kanık, Behçet Necatigil ve Yunus Emre gibi tanınmış yazar ve şairlerin portreleri, hafızalarda yer edinmiş dizeleri, ünlü ressamların bazı eserlerinin replikaları, ünlü filozofların ve bilim adamlarının portreleri ile sözleri işlendi.

Okulun müdürü Yasin Doru, AA muhabirine, eğitimi sınıfta kapalı bir ortamda, 40 dakika ders işlenen bir etkinlik olarak görmediklerini belirterek, "Öğretmenlerimizle birlikte bir çalışma başlattık. Okulumuzdaki her koridoru, bir ders için ayırdık ve zümrelerimizin belirlediği çalışmaları okul duvarlarımızda uyguladık. Bu sayede öğrencilerimizin görsel hafızalarına da hitap ederek, hem onların eğitime ders aralarında da devam etmesini sağladık hem de koridorlarımızı daha renkli ve canlı bir hale getirdik." dedi.

Görsel sanatlar öğretmeni Ayşe Dalardıç da sanat sokağında ünlü yerli ve yabancı ressamların resimlerine yer verdiklerini aktararak, "Böylelikle daha net bir şekilde fikir edinsinler istedik. Edebiyat sokağında ise her fikir ve düşünceye sahip düşünürler, şair ve yazarlar ele alındı. Onların güzel sözlerini de duvara işleyerek öğrencilerimize davranış kazandırmak gibi bir amacımız da vardı." diye konuştu.

Duvarlara resim çizen öğrencilerden Nilay Akalın, yakında mezun olmaya hazırlandığı okuluna kendisinden kalıcı bir iz bıraktığı için şanslı hissettiğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Manisa'da öğrenci ve öğretmenler okulu sanat, bilim ve felsefe bilgileriyle süsledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement