Manisa'da Tren Kazalarına Köklü Çözüm Bulunuyor - Son Dakika
Yerel

Manisa'da Tren Kazalarına Köklü Çözüm Bulunuyor

Manisa\'da Tren Kazalarına Köklü Çözüm Bulunuyor

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa merkezde son iki haftada meydana gelen ve 3 kişinin ölümüne neden olan tren kazası nedeniyle demiryollarında inceleme yaptı.

15.01.2012 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa merkezde son iki haftada meydana gelen ve 3 kişinin ölümüne neden olan tren kazası nedeniyle demiryollarında inceleme yaptı.

Vali Daşöz'ün incelemesine Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, Emniyet Müdürü Yunus Çetin, demiryolu yetkilileri de katıldı.

İnceleme sonrası açıklama yapan Vali Daşöz, vatandaşların demiryollarından geçerken dikkatli olmaları, tren geçip geçmediğini kontrol etmeleri halinde kaza olmasının mümkün olmadığını ifade ederek vatandaşa daha dikkatli olmaları çağrısında bulundu. Vali Daşöz, Belediye'nin hazırladığı 3 alt, 3 üst geçit projesinin yaklaşık 3 ay sonra tamamlanması ile soruna köklü çözüm bulunacağını ifade etti.

Vali Daşöz şunları söyledi: "Demiryolu geçitlerimizde çeşitli sorunlar yaşıyoruz, sık sık kazalar oluyor. Ama belediyemizin, demiryollarımızın bu noktalarda güzel çalışmaları da var. Belediyemiz şu an toplam 6 geçit, 3'ü üst geçit, 3'ü alt geçit şeklinde planlama yapmış. Kısa süre içerisinde ihaleye çıkacaklar. Herhalde 3-4 ay gibi bir süre içerisinde de bunların tamamı biter.

Bu süre içerisinde vatandaşlarımızın bu geçitleri kullanırken dikkatli olmalarını, mutlaka sağa sola bakarak, güvenlikten emin olduktan sonra geçmelerini rica ediyoruz. Bu yatırımlar bittiğinde bir rahatlığa kavuşacak. Ama demiryolu ile karayolun kesiştiği yerler her zaman dikkat isteyen yerlerdir. Geçit olsa dahi yine dikkatli olmak gereken yerlerdir. Belediyemizin, demiryollarımızın, Emniyet teşkilatımızın tam bir işbirliği içinde ve hızlı bir şekilde hareket etmelerini rica ediyoruz. Ama temelde çözüm üst geçitten geçiyor."

Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil de, Nurlupınar tarafında Akpınar, Adnan Menderes, Hafsa Sultan'da üst geçit, Barbaros ve Nurlupınar ile Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi karşısında alt geçit yapılacağını bildirdi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa'da Tren Kazalarına Köklü Çözüm Bulunuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement