Manisa'da Yapılara Jeofizik Etüdü Zorunluluğu Geliyor - Son Dakika
Yerel

Manisa'da Yapılara Jeofizik Etüdü Zorunluluğu Geliyor

Manisa\'da Yapılara Jeofizik Etüdü Zorunluluğu Geliyor

Van depreminin ardından gündeme gelen ve Resmi Gazete'de yayımlanmasını ardından yapılarda zorunlu hale gelen jeofizik etüdü, Manisa Belediyesi'nde de uygulamaya geçiyor.

12.01.2012 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van depreminin ardından gündeme gelen ve Resmi Gazete'de yayımlanmasını ardından yapılarda zorunlu hale gelen jeofizik etüdü, Manisa Belediyesi'nde de uygulamaya geçiyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil, Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Prof. Dr. Günay Çifçi, odanın yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bekir Şen'i Belediye Encümen Salonu'nda kabul etti. Ziyarette ilk olarak söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Açıkdil, ruhsat için müracaat eden projelerde zemin etüdü olarak jeoloji mühendisi raporu istediklerini hatırlatarak, "Bundan sonra jeofizik etüdünün istenmesi konusunda Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yetkilileri ile görüştük. Kendileri bize bu konuda bilgi verdiler. Özellikle Van'da yaşanan depremin ardından jeofizik etüdünün önemi bir kez daha öne çıktı. Ayrıca bakanlığın bu konuya ilgili belediyeler ve yerel yönetimlerle ilgili çıkardığı yönetmelikte de jeoloji, jeofizik ve zemin etütlerinin yapılması gerekli. Bundan sonra binaların yapılacağı boş alanların zeminleri ile ilgili eylem planı çizilecek. Bu konuda valilik, belediye ve üniversiteden oluşacak heyet çalışma yapacak. Bundan sonraki çalışmalarda da jeofizik raporunu isteyeceğiz" dedi.

Jeofizik etüdünün deprem kuşağında bulunan ülkemiz için önemine dikkat çeken Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Prof. Dr. Günay Çifçi, Manisa Belediyesi ile jeoloji etüdü raporunun yanında jeofizik raporunun da istenmesi noktasında mutabık kaldıklarını söyledi. Konunun Resmi Gazete'de de yayınlandığını ifade eden Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bekir Şen'de, bu uygulamanın Manisa'da başlayacağını söyledi. Şen, Manisa Deprem Stratejisi Eylem Planını da hazırlayıp kamu kuruluşlarında uygulamaya koyacaklarını sözlerine ekledi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa'da Yapılara Jeofizik Etüdü Zorunluluğu Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement