Manisa'da Yaşayan İranlılar İçin Telkari Kursu Açıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Manisa'da Yaşayan İranlılar İçin Telkari Kursu Açıldı

Manisa'da yaşayan İranlıların talebiyle açılan telkari kursuna katılanlar, yüzük, küpe, kolye ve anahtarlık yapmayı öğreniyor.

12.04.2018 18:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da yaşayan İranlıların talebiyle açılan telkari kursuna katılanlar, yüzük, küpe, kolye ve anahtarlık yapmayı öğreniyor.

Şehzadeler Halk Eğitim Merkezinin Tarihi Yeni Han'da açtığı kursa katılan 16'sı İran uyruklu 22 kursiyer, gümüşten takılar yapıyor.

Kursu ziyaret eden Manisa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, halk eğitim kurslarına önem verdiklerini, geleneksel el sanatlarının bu sayede yaşatıldığını belirtti.

Telkarinin Türkiye'de bilinen ama çok yaygın olmayan bir sanat olduğunu dile getiren Çetin, "Çok az yerde telkari yapılıyor. Kursiyerler telkari sanatını öğrenerek meslek sahibi olacaklar ve kendilerini geliştirecekler. Türk kursiyerlerinden fazla İranlı kursiyerler var. İran'dan Manisa'ya gelen kişiler bu sanata ilgi duydu ve bu sanatı öğrenmeye başladı." dedi.

Telkari öğretmeni Sabriye Çobanoğlu ise telkarinin Mardin Midyat'a özgü Süryanilerden gelme çok ince bir sanat olduğunu, 4 aylık kursun 122 saat süreceğini kaydetti.

İranlı kursiyer Meryem Şafi, Türkiye'ye 4 yıl önce geldiğini, telkari öğrenerek kendini geliştirmek ve meslek sahibi olmak istediğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Manisa'da Yaşayan İranlılar İçin Telkari Kursu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement