Manisa'da Yeni Belediye Hizmet Binası Tartışması - Son Dakika
Yerel

Manisa'da Yeni Belediye Hizmet Binası Tartışması

Manisa Eski Belediye Başkanı Bülent Kar, kendi dönemlerinde Mimar Sinan Bulvarı Saruhan Oteli yanındaki arazide projelendirilen, temeli atılan belediye hizmet binası inşaatının devam ettirilmesi gerektiğini bildirdi.

14.07.2011 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Eski Belediye Başkanı Bülent Kar, kendi dönemlerinde Mimar Sinan Bulvarı Saruhan Oteli yanındaki arazide projelendirilen, temeli atılan ve 1 milyon 800 bin lira harcanan belediye hizmet binası inşaatının devam ettirilmesi gerektiğini bildirdi.

Kar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün seçimlerden hemen sonra "Biz sarayda oturmaya gelmedik. Ben kendime 'saraylarda oturuyor' dedirtmem" diyerek, yeni belediye hizmet binası inşaatını durdurduğunu hatırlattı.

Belediyenin bu inşaatı durdurup başka bir bölgeye yeni bina yapmasının hem zaman, hem de para kaybına yol açacağını öne süren Kar, şunları kaydetti: "Manisa'nın belediye hizmet binası ihtiyacı gerçekten uzun yıllardır var. Çünkü 100- 150 bin nüfuslu bir şehirken, bu belediye binası hizmete girmiş ve bugüne kadar bir takım ilaveler yapılmış. Bizim dönemimizde de su işleri ve zabıta müdürlüğünü, belediye hizmet binası yetersiz geldiği için başka yere çıkardık. O yüzden yeni bir belediye binası çalışmalarını başlattık. Bir projeye karar verdik, temelini attık, 1 milyon 800 bin TL harcanarak su basmanı seviyesine getirdi.

Bu paranın 300 bin TL'sini göreve seçilen Cengiz Ergün bey ödendi. Devam eden bir iş vardı ve doğru olan bu projenin bitirilmesi ve tamamlanmasıydı. Ancak, belediye mevcut yönetimi 'biz sarayda oturmaya gelmedik' ifadesini kullanarak, bu projeyi ilk belediye meclis toplantısında iptal etti. Ancak gelinen noktada onlarda yeni bina ihtiyacını anladı. Manisa'nın 2014 yılında Büyükşehir Belediyesi statüsüne kavuşturulacağı düşünüldüğünde, çok acil olarak yeni bir hizmet binası gereksinimi olacak. Bu açıkça görülmektedir. Yapımı başlanan belediye hizmet binasının durdurulmasını ilk günlerin acemiliğine veriyorum. Kamuya yapılan binalar kişiye özel değildir. Belediye binaları şehir merkezlerinin prestijidir. Zararın neresinden dönülürse kardır. Bu saatten sonrada dönülüp durdurulan inşaat tekrar yapılabilir. "

- MANİSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'da Yeni Belediye Hizmet Binası Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement