Manisa'daki Depremlerin Yol Açtığı Hasarlar Tespit Ediliyor - Son Dakika
Güncel

Manisa'daki Depremlerin Yol Açtığı Hasarlar Tespit Ediliyor

Manisa\'daki Depremlerin Yol Açtığı Hasarlar Tespit Ediliyor

Manisa Valiliği Selendi ve Şehzadeler ilçelerinde meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki iki deprem sonrası hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor.

22.04.2017 02:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Valiliği Selendi ve Şehzadeler ilçelerinde meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki iki deprem sonrası hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan açıklamada Selendi depreminde evleri hasar gören vatandaşlar için 8, Şehzadeler depreminde evleri hasar gören vatandaşlar için de 10 adet çadır kurulduğu bildirildi.

Manisa Valiliği yazılı bir açıklama yaparak Selendi ve Şehzadeler ilçelerinde meydana gelen depremler sonrası yapılan çalışmalar ve tespit edilen hasarlar hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "İlimiz Selendi ilçesinde meydana gelen 4.9 büyüklüğünde deprem sonrası Selendi ilçesine 2 Arama Kurtarma Ekibi (1 Şef 9 Arama Kurtarma Teknisyeni), 2 Hasar Tespit Ekibi Manisa'dan (4 İnşaat Mühendisi), 1 Hasar Tespit Ekibi de Selendi Belediyesinden olay yerine gönderilmiştir. İlimizde meydana gelen ikinci 4.9 büyüklüğündeki deprem sonrası 1 Arama Kurtarma Ekibi (2 Arama Kurtarma Teknisyeni), 1 Hasar Tespit Ekibi (2 İnşaat Mühendisi) ilimiz Saruhanlı İlçesi Mütevelli Mahallesine gönderilmiştir." denildi.

Alınan ilk ihbarlara göre, Selendi Çamköy Mahallesinde (Hacıahmetler Mevkii) biri ağır hasarlı olmak üzere, 4 evin hasarlı olduğu anlaşıldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"AFAD Başkanlıktan Selendi ilçesinde evleri hasar gören vatandaşlarımız için 8 adet çadır talebinde bulunulmuş olup; Afet Bölge Lojistik Deposundan alınan çadırların Selendi İlçesinde kurulumu başlamıştır. Selendi Kaymakamlığından alınan bilgilere göre; Karakozan Mahallesinde (Karnıyarık Mevkii) 3 evin çatısının çöktüğü ve 1 ahırda hasar oluştuğu, Dumanlar Mahallesinde 2 evde duvar çatlakları olduğu, Kabaklar Mahallesinde (İmizler Mevkii) 3 binada duvar çatlakları olduğu, Zulaman Mahallesi ve Terziler Mahallesinde duvarı çatlayan evlerin olduğu öğrenilmiştir. Olay yerindeki ekiplerimiz tarafından Saruhanlı İlçesi Mütevelli Mahallesinde az hasarlı çok sayıda bina bulunduğu ve aşağı caminin orta hasarlı olduğu belirlenmiştir. AFAD Başkanlıktan Mütevelli Mahallesinde evleri hasar gören vatandaşlarımız için 10 adet çadır talebinde bulunulmuş olup; Afet Bölge Lojistik deposundan alınan çadırların Mütevelli Mahallesinde kurulumu başlamıştır. 17.30'da Kızılay İzmir Bölge Müdürlüğünün verdiği bilgiye göre; saat 17.00'de 1 adet yemek dağıtım aracı olmak üzere, 3 adet araç ve 6 adet uzman ekip bölgeye ulaşmış. Depremlerde can kaybı olmamıştır. Yaralanan vatandaşımız yoktur. AFAD İl Müdürü Bekir Şen de ayrıca olay yerinde çalışmalara devam etmektedir." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Manisa'daki Depremlerin Yol Açtığı Hasarlar Tespit Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement