Manisa'daki "Suç Örgütü" Davası - Son Dakika
Güncel

Manisa'daki "Suç Örgütü" Davası

Manisa'da ekmek satışında tekelleşmeye giderek ticaret özgürlüğüne engel oldukları, fırınlardan haraç topladıkları iddiasıyla 5 yıldır yargılanan aralarında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün de bulunduğu 47 sanıktan 34'ü beraat etti.

03.06.2016 20:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da ekmek satışında tekelleşmeye giderek ticaret özgürlüğüne engel oldukları, fırınlardan haraç topladıkları iddiasıyla 5 yıldır yargılanan aralarında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün de bulunduğu 47 sanıktan 34'ü beraat etti. 13 sanık, çeşitli suçlardan hapis cezalarına çarptırıldı.

Kent merkezinde suç örgütü kurarak ekmek satışında tekel oluşturup fırınlardan haraç topladıkları, iş ve çalışma hürriyetini ihlal ettikleri, ayrıca rüşvet, yağma ve tehdit gibi çok sayıda suça karıştıkları iddiasıyla yargılanan aralarında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün de olduğu 47 sanıkla ilgili 2011'den beri süren dava karara bağlandı.

Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına tutuksuz yargılanan sanıklardan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, dönemin Zabıta Müdürü Aydoğan İra katılmadı.

Sanık avukatları yazılı savunmalarında müvekkilleri hakkındaki suçları kabul etmeyerek beraatlerini talep etti.

Kararını açıklayan Mahkeme başkanı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve dönemin Belediye Zabıta Müdürü şimdiki Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Aydoğan İra ile bazı zabıta memurlarının aralarında olduğu 34 sanığın beraatine hükmetti.

Çeşitli suçlardan hapis cezalarına çarptırılan 13 sanıktan "rüşvet almak"tan yargılanan zabıta memurları Ümit Esendağ 4 yıl 2 ay, Fatih Toprakçı ise 3 yıl 4 ay hapse mahkum edildi.

Haklarında 14 farklı suç dosyası bulunan Arif Erbaşlar, Kemal Erbaşlar, Hasan Aykut Kansız, Sami Turan, Yücel Yalçın, Hakan Güler, Mustafa Gediz hakkında toplamda 1 yıl 3 ay ile 7 yıl 3 ay arasında hapis cezaları verildi. Bu 14 suç dosyasında ayrıca isimleri geçen Ümit Esendağ ile Fatih Toprakçı'ya birer yıl 8'er ay hapis cezası daha verildi.

Sanıklardan fırıncı Mevlüt Çırakoğlu ise "suç örgütü"ne yardımdan 10 ay hapse mahkum oldu.

Selim Vural, Zafer Şişmanlar ve Servet Tekbaş hakkındaki cezalar ise sabıka kayıtlarının bulunmadığı gerekçesiyle tecil edildi.

Olay

Manisa'da kurdukları suç örgütü aracılığıyla fırıncılardan haraç toplayıp, ekmek satışında tekel kurdukları iddia edilen aralarında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün de bulunduğu 47 sanık hakkında, "iş ve çalışma hürriyetinin ihlali" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "yağma", "tehdit", "rüşvet", "hürriyeti ihlal", "tüzel kişileri araç olarak kullanmak suretiyle dolandırıcılık", "var olan suç örgütleri ile korkutucu güçten yararlanarak yağma" suçlarından 1 ile 55 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Dava, Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesinde 5 yıldır devam ediyordu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Manisa'daki 'Suç Örgütü' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement