Manisa Dolu Yağışı Saruhanlı'daki Çiftçileri Zarara Uğrattı - Son Dakika
Güncel

Manisa Dolu Yağışı Saruhanlı'daki Çiftçileri Zarara Uğrattı

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde 30 dakika boyunca etkili olan dolu yağışı, başta üzüm bağları olmak üzere karpuz, biber ve domates ekili alanlar ve seralarda hasara yol açtı.

16.04.2019 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde 30 dakika boyunca etkili olan dolu yağışı, başta üzüm bağları olmak üzere karpuz, biber ve domates ekili alanlar ve seralarda hasara yol açtı. Saruhanlı ilçesinin Develi, Kumkuyucak ve Nuriye mahallelerinde dün (pazartesi) saat 16.30 sıralarında başlayan dolu yağışı, 30 dakika boyunca etkili oldu. Üzüm bağları başta olmak üzere toplam 10 bin dekar alandaki karpuz, biber ve domates ekili alanlar ile seralarda hasara yol açtı. Bu yıl don olayları ve doluyla karşılaşan çiftçi, devletten yardım istedi. Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) yetkilileri ise, zarar gören alanlarda ön hasar belirleme çalışmalarına başladı.

Hasar gören arazileri kontrol eden Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, Üzümün başkenti Saruhanlı, 2019 yılına afetle başladı. Kumkuyucak'ta 5 bin dekar, diğer mahalleler de 5 bin dekar olmak üzere toplam 10 bin dekara yakın bir arazide hasar oluştu. Çiftçimiz için çok büyük kayıp. Tek tesellimiz, bağlarımızın çoğunluğunun sigortalı olması. Sigortanın önemi burada bir kat daha artıyor. Ziraat mühendisleri arkadaşlarımızla birlikte incelemeye çıktığımızda durumun vahametini gördük. Çiftçimiz için zor bir yıl başlayacak. Yalnızca bağ alanlarında değil karpuz, biber ve domates gibi ekili alanlarda da büyük bir hasar meydana geldi dedi.

'DEVLET BÜYÜKLERİNDEN YARDIM BEKLİYORUZ'

Kumkuyucak Mahallesi Muhtarı Nuri Karacaoğlu, Doludan dolayı zararımız büyük. Sadece bağ olarak değil, ekilmiş domatesler, karpuzlar, kavunlar da var. Devlet büyüklerinden yardım bekliyoruz dedi. Çifkçilerden Bahtiyar Tosun da kendisinin 150 dekar bağının zarar gördüğünü ifade ederek, Bağlarımız tamamen bitmiş durumda. Dolu sonrasında bağa geldiğimde, yerlerde dört parmak dolu olduğunu gördüm. Allah tüm çiftçilerin yardımcısı olsun. Buradaki tek tesellimiz bağlarımızın sigortalı olması dedi.

Manisa Dolu Yağışı Saruhanlı\'daki Çiftçileri Zarara Uğrattı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa Dolu Yağışı Saruhanlı'daki Çiftçileri Zarara Uğrattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement