Manisa Duyarlılığı Arttırmak İçin Deprem Fotoğrafları Sergilendi - Son Dakika
Güncel

Manisa Duyarlılığı Arttırmak İçin Deprem Fotoğrafları Sergilendi

Duyarlılığı arttırmak için deprem fotoğrafları sergilendiAKUT Manisa İl Temsilciliği, 17 Ağustos Gölcük depreminin 18'nci yıldönümünde depreme karşı duyarlılığı artırmak amacıyla Magnesia Forum Alışveriş Merkezi'nde fotoğraf sergisi açtı.

17.08.2017 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Duyarlılığı arttırmak için deprem fotoğrafları sergilendi

AKUT Manisa İl Temsilciliği, 17 Ağustos Gölcük depreminin 18'nci yıldönümünde depreme karşı duyarlılığı artırmak amacıyla Magnesia Forum Alışveriş Merkezi'nde fotoğraf sergisi açtı.

AKUT Manisa İl Temsilciliği depremlerde yaptığı arama kurtarma çalışmalarının yer aldığı 64 adet fotoğrafı, Magnesia Forum Alışveriş Merkezi'nde sergiledi. Manisalı vatandaşların yaptığı bağışlarla alınan arama-kurtarma ekipmanlarının da bulunduğu sergide konuşan AKUT Manisa İl Temsilcisi Hakan Özcan, toplumun depremden korunmak için yetersiz bilgiye sahip olduğunu ifade etti. Günümüzde toplumun deprem konusunda yetersiz bilgiye sahip olduğunu ifade eden AKUT Manisa İl Temsilcisi Özcan, vatandaşın önce satın alacağı eve depreme dayanıklılık testi yaptırması gerektiğinin altını çizdi. Özcan, "Vatandaş olarak depreme hazırlıksızız. Günümüzde binalar belki depreme karşı dayanıklı olarak yapılıyordur. Ama Manisa'da yaklaşık 20, 30 senelik binalar var. Bu binaların ne kadar dayanıklı olduğunu bilmiyoruz. Mesela bir otomobil alırken önce 3-4 ekspertize götürerek otomobile baktırıyoruz. Ama ev alırken buna hiç dikkat etmiyoruz. Depreme karşı bir dayanıklılık testi yaptırmıyoruz. Yani bineceğimiz arabaya verdiğimiz değeri eve vermiyoruz" diye konuştu. AKUT Manisa İl Temsilcisi Özcan ise Manisa genelinde 17 okulda 6 bin öğrenciye ve 3 adet sitede oturan konut sahiplerine deprem anında neler yapılacağı konusunda eğitim verdiklerini belirterek, "Ancak verdiğimiz eğitimleri de yeterli bulmuyoruz. Bizi hangi kurum, kuruluş, sivil toplum örgütü, okul 'Gelin bize depremde nasıl davranacağımızı anlatın' diye çağırırsa eğitim vermeye hazırız" diye konuştu. 17 Ağustos depremini de unutturmayacaklarının altını çizen AKUT Manisa İl Temsilcisi Özcan, "17 Ağustos Gölcük depreminde yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybetti, binlerce vatandaşımız yaralandı. Binlerce ev yıkıldı. Dünya büyük afet olarak ilan ederken, biz bunu şuanda unutmuş durumdayız. AKUT olarak yaşadığımız bu milli felaketi asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bir vatandaşımızı bile depreme karşı bilinçlendirsek mutlu oluruz" dedi.

Manisa Duyarlılığı Arttırmak İçin Deprem Fotoğrafları Sergilendi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa Duyarlılığı Arttırmak İçin Deprem Fotoğrafları Sergilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement