Manisa Egeliler 'Ata'sını Unutmadı - Son Dakika
Güncel

Manisa Egeliler 'Ata'sını Unutmadı

Egeliler 'Ata'sını unutmadıTÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 79'uncu yılında törenlerle anıldı.

10.11.2017 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Egeliler 'Ata'sını unutmadı

TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 79'uncu yılında törenlerle anıldı. Genci, yaşlısı çeşitli meslek gruplarından Egeliler, hayatı iki dakikalığına durdurdu.

AYDIN

Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79'uncu yıl dönümünde Aydın'da törenle anıldı. Aydın Valiliği önünde yapılan törene; AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu ve protokol üyeleri ile öğrenciler katıldı. Tören, Atatürk Anıtı'na Valilik ve Belediye Başkanlığının sunduğu çeleklerle başladı. Saygı duruşunun ardında saat 09.05'te 2 dakikalık sirenler çaldı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.

KUŞADASI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 79'uncu ölüm yıldönümünde Kuşadası İlçesi'nde de anıldı. Atatürk meydanındaki anıtın önünde yapılan törene; Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Belediye Başkanı CHP'li Özer Kayalı, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Genç, siyasi partiler ile sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri, spor kulüplerinin taraftar dernekleri, öğrenciler ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Anıta çelenk konulmasından sonra sirenlerin çalınmasıyla birlikte iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Anma törenleri Kuşadası Güvercinada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen program ile devam etti.

BALIKESİR

Balıkesir'de de Gazi Mustafa Kemal Atatürk, törenlerle anıldı. İlk tören 08.40'ta Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'nda yapıldı. Anıta sırasıyla Balıkesir Valisi Ensin Yazıcı, Balıkesir Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı ve Garnizon Komutanı Albay Cengiz Cömertoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Zekai Kafaoğlu, siyasi partiler, resmi ve özel kurum ve kuruluşlar çelenk sundu. Saat 09.05'te ise kentte adeta hayat durdu. Atatürk için saygı duruşunda bulundu. Anıttaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son buldu. İkinci Tören Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Atatürk Sağlık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirlerin okunmasının ardından Hürriyet Kartalı Oratoryosu'nu sahneledi. Etkinlik bittiğinde öğrenciler ayakta alkışlandı.

ÇANAKKALE

Çanakkale'de Ata'nın ebediyete intikalinin 79'ncu yıldönümü için düzenlenen törene; Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, CHP Çanakkale milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, siyasi parti temsilcileri, askerler, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören, saat 09.00'da, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunumuyla başladı. Vali Tavlı, Tuğamiral Algül ve Başkan Gökhan, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Saat 09.05'de ise adeta zaman durdu. Sirenler eşliğinde Atatürk anısına 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Trafikte seyreden sürücüler, araçlarını durdurarak aşağıya inip saygı duruşuna geçti. Bando eşliğinde İstiklal Marşı okunarak, Türk bayrağı göndere çekildi. Daha sonra ise yarıya indirildi. Tören sonunda Atatürk Anıtı önünde adeta fotoğraf çektirme yarışı yaşandı. Yaşlısı, genci Atatürk Anıtı önünde günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi. Atatürk tişörtü giyen öğrenciler de hatıra fotoğrafı çektirenler arasında yer aldı.

CHP ALTERNATİF ÇELENK SUNDU

CHP Çanakkale İl Örgütü de Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından alternatif çelenk sunma töreni gerçekleştirdi. Törene, CHP Çanakkale milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, CHP İl Başkanı Nejat Önder, CHP Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş ve partililer katıldı. Tören, CHP'lilerin Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmalarıyla sona erdi.

DENİZLİ

Denizli Valiliği önünde Ata'nın ölüm yıldönümü için yapılan törene; Vali Hasan Karahan, CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Garnizon Komutan Vekili Muhabere Albay Osman Gedik, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, askeri ve sivil erkan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Karahan, Albay Gedik ve Başkan Zolan, sırasıyla anıta çelenk sundu. Ardından Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te sirenler çaldı, vatandaşlar saygı duruşunda bulundu. Sokaklarda, işyerlerinde, hastanelerde bile vatandaşlar, Atatürk'ü andı. Bazı vatandaşlar duygusal anlar yaşayarak Ataları için gözyaşı döktü. Denizli'de adeta hayat durdu. Valilik önündeki düzenlenen törende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

MANİSA

Manisa'da Ata'nın ölümünün 79'uncu yıl dönümü için Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Meydandaki törene; Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Tugay Komutanı Albay Güven Dere, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, ardından 2 dakika boyunca siren çaldı. Siren sesini duyan vatandaşlar oldukları yerde saygı duruşunda bulundu, araçlar yolda durdu. Simitçiler, boyacılar asker selamı verip Atatürk'ü andı. Törende anaokulu öğrencileri ellerinde getirdikleri çiçekleri Atatürk Anıtı'nın önüne bıraktı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından Manisa Halk Kütüphanesi'nde Atatürk resimleri sergisi açıldı. Ardından Manisa Kültür Merkezi Lale Salonu'nda Atatürk'ü anma programı düzenlendi.

MUĞLA

Muğla'da 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü etkinlikleri kapsamında, saat 08.55'de Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Atatürk Anıtı'na Vali Esengül Civelek ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün'ün çelenk koymasıyla tören başladı. Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı okundu, bayraklar yarıya indirildi. Sirenlerin çalınması sırasında ise inşaatta çalışan işçiler ise ellerindeki işi bırakarak adeta bir asker gibi dik durması ise DHA muhabirinin objektifine yansıdı.

BODRUM

Belediye Meydanı'nda düzenlenen törenle, Atatürk anıldı. Yaklaşık iki bin kişinin katıldığı törene, Bodrumlular ve öğrenciler Atatürk fotoğraflı tişörtlerle katıldı. Kaymakam Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Cumhuriyet Başsavcısı Barış Duman'ın da katıldığı törene ilgi gördü.

Sirenler saat 09.05'i gösterdiğinde Bodrum Belediye Meydanı'ndan geçenler ve kentin farklı noktalarında olanlar saygı duruşunda bulundu, kentte adeta hayat durdu. Sanayideki işçiler ellerine Atatürk fotoğrafını alıp saygı duruşunda bulunurken, kimileri bisikletleri üzerine bazı vatandaşlarda işe giderken bulundukları yerde törene geç kalan bir gurup vatandaşta Antik Tiyatro önünde saygı duruşundu bulundu.

CEVRİYE NİNE DE TÖRENDE

Geçen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Günü Belediye Meydanı'nda dev Atatürk posteri önüne gelerek Ata'nın elini öpmesiyle basında yer bulan 4 çocuk ve 4 torun sahibi 76 yaşındaki Cevriye Kartal da törene katılanlar arasında yer aldı. Bastonla güçlükle ayakta duran Cevriye nine, Atatürk olmasaydı biz yaşayamazdık. Gavur elinde kalırdık. O Anıtkabir'e koydukları sene ben, küçüktüm. Atatürk'e dil uzatanın dillerini keserim. Atatürk olmasaydı, Müslümanlık olmazdı, gavur elinde kalacaktık. Ben pazar günleri gelirim, elini öperim ziyaret ederim. Ben Ankaralıyım, Anıtkabir'e çok gittim. Atatürk olmasaydı biz bugün burada olamazdık dedi. Tarlada zeytin toplarken sirenleri duyarak üzerindeki Atatürk tişörtü ve yanında getirdiği Türk bayrağı ile saygı duruşuna geçen 2 çocuk 5 torun sahibi 78 yaşındaki Fehime Özkan, Bugün Ata'mızı anacağım gündü. O nedenle Atatürk fotoğraflı tişörtümle, zeytin toplamaya gelmiştim. Araba kornalarını duyunca hemen yanımdaki Türk bayrağı ile saygı duruşuna geçtim. Ulu Önder'in bize emanet ettiği Cumhuriyeti korumak ve O'nun ilkelerinden ayrılmadan yaşamanın rahatlığı ve huzuru içerisindeyiz. 79 yıl önce vefat eden Ata'mızı yılın bir günü değil, her gün aklımızdan çıkarmamalıyız. Kimse unutmasın ki O olmasaydı biz bugün bu rahat ve huzurlu günleri göremezdik, kıymetini bilelim dedi.

UŞAK

Uşak'ta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı nedeniyle, 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda tören düzenlendi. Uşak Valisi Salim Demir, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Uşak Belediye Başkanı AK Partili Nurullah Cahan, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Albay Yalçın Baysal, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından, hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, Uşak'ta 2 dakika hayat durdu.

ÇANAKKALE

Manisa Egeliler \'Ata\'sını Unutmadı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa Egeliler 'Ata'sını Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 2024'te Türkiye'deki İç Anadolu Bölgesi'nde Kuraklık Tehlikesi
    19:04 2024'te Türkiye'deki İç Anadolu Bölgesi'nde Kuraklık Tehlikesi

    Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Burhan Çelikoğlu, Eskişehir'de yaşanan kuraklık tehlikesine dikkat çekerek, 2024 senesinin Türkiye'deki İç Anadolu Bölgesi'ndeki üreticiler için çok sıkıntılı olacağını belirtti. Çelikoğlu, yetersiz yağışlar nedeniyle üreticilerin tedirgin olduğunu ve bu durumun tüketiciye de fiyat anlamında sıkıntı yaratacağını ifade etti.

  • Gaziantep'te polisler kavga ihbarına gittiklerinde sürprizle karşılaştı
    19:03 Gaziantep'te polisler kavga ihbarına gittiklerinde sürprizle karşılaştı

    Nurdağı ilçesindeki bir apartmanda yaşayan Asya Akkaya, Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası dolayısıyla polis ekiplerine pasta ve çiçek buketleriyle sürpriz yaparak teşekkür etti.

  • TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Gürcistan İçişleri Bakanı ile bir araya geldi
    18:58 TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Gürcistan İçişleri Bakanı ile bir araya geldi

    TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar ve beraberindeki heyet, Gürcistan İçişleri Bakanı Vakhtang Gomelauri ile bir araya geldi. Taraflar, Gürcistan ile Türkiye arasındaki yakın ilişkilerin önemini vurgulayarak, işbirliğinin derinleşeceği umudunu dile getirdi.

  • Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin Borcu 17 Milyar TL
    18:57 Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin Borcu 17 Milyar TL

    Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, göreve başladığı ilk gün maaş ödemesinde zorlandıklarını ve kredi çekerek maaş ödemesi yaptıklarını açıkladı. Belediyenin toplam borcu ise 17 milyar 80 milyon 45 bin 700 TL olarak belirlendi.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapmayı Planlıyor
    18:55 İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapmayı Planlıyor

    İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni dönem ilk meclis toplantısında, 0.4 metreküplük su ve atık su bedellerinde yüzde 25 indirim yapılması önergesi, değerlendirilmek üzere Plan ve Bütçe komisyonu ile Esnaf Komisyonuna sevk edildi.

  • Hakan Makar Artvin İl Genel Meclisi Başkanı Seçildi
    18:53 Hakan Makar Artvin İl Genel Meclisi Başkanı Seçildi

    Artvin İl Genel Meclisi Başkanlığına Hakan Makar seçildi. İl Özel İdaresi Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda, encümen ve ihtisas komisyonlarına üye seçildi. Hakan Makar'ın İl Genel Meclisi Başkanlığa getirildiği toplantıda, Sosyal Denge Sözleşmesi imzalanması için Vali Cengiz Ünsal'a yetki verilmesi de oylanarak onaylandı.

  • CHP'liler Antalya'da teleferik kazası sonrası tutuklanan belediye başkanını protesto etti
    18:49 CHP'liler Antalya'da teleferik kazası sonrası tutuklanan belediye başkanını protesto etti

    CHP'liler, Antalya'da meydana gelen teleferik kazasının ardından Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasını protesto etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, tutuklanan belediye başkanını cezaevinde ziyaret etti ve basına açıklama yaptı. Protesto sırasında yaşanan arbede sonucunda bir kişi fenalaştı.

  • Perinçek: Türkiye, İran ve Azerbaycan aynı cephededir
    18:48 Perinçek: Türkiye, İran ve Azerbaycan aynı cephededir

    Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İran ve İsrail arasındaki ilişkilere dair basın açıklaması yaptı. Perinçek, Türkiye'nin İran ve Azerbaycan ile aynı cephede olduğunu belirterek, Rusya, Suriye, Irak, Filistin, Yemen ve diğer Batı Asya ülkelerinin de bu cepheyle birlikte olduğunu ifade etti. Ayrıca, İsrail'in stratejik hedefinin Kürdistan adı altında ikinci bir İsrail devleti kurmak olduğunu söyleyen Perinçek, Türkiye'nin bölünmesinin bu ülkelerin bölünmesine bağlı olduğunu vurguladı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor.
    18:48 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor.

  • Çorum'da 14 yaşındaki genç kız üst geçitten atlayarak intihar girişiminde bulundu
    18:46 Çorum'da 14 yaşındaki genç kız üst geçitten atlayarak intihar girişiminde bulundu

    Çorum'un Alaca İlçesi'nde 14 yaşındaki Berra G. adlı genç kız, öğle saatlerinde Çorum caddesi Sakarya orta okulunun önünde bulunan üst geçidinden atlayarak intihar etmek istedi. İhbar üzerine olay yerine 112 sağlık, polis ekipleri sevk edildi. Genç kızın intihar girişimi güvenlik kamerasına yansıdı ve polis ekipleri nedenini araştırıyor.

  • Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç turizmcilerle şarkı söyledi
    18:46 Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç turizmcilerle şarkı söyledi

    Kayseri'de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Vali Gökmen Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, turizmcilerle birlikte şarkılar söyledi. Program İncesu ve Yeşilhisar ilçelerinde düzenlendi.

  • Şanlıurfa'da Uyuşturucu Operasyonu: 4 Tutuklama
    18:43 Şanlıurfa'da Uyuşturucu Operasyonu: 4 Tutuklama

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde düzenlenen operasyonda 6 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 195 sentetik uyuşturucu ve 29 gram esrar ele geçirildi. 4 şüpheli tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Advertisement