Manisa Gerçek Gibi Tatbikat - Son Dakika
Güncel

Manisa Gerçek Gibi Tatbikat

Manisa'nın Yunusemre Belediyesi, hem belediyenin kendi bünyesinde, hem de şantiye alanında gerçeği aratmayan deprem tatbikatı yaptı.

06.03.2018 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Yunusemre Belediyesi, hem belediyenin kendi bünyesinde, hem de şantiye alanında gerçeği aratmayan deprem tatbikatı yaptı. Tatbikatta sirenler eşliğinde belediye binası tahliye edildi, şantiye alanında enkaz altında kalan üç yaralı işçi UMKE, AKUT ve AFAD ekiplerinin koordineli çalışmasıyla kurtarıldı.

Manisa'nın birinci derece deprem kuşağında olması sebebiyle Yunusemre Belediyesi, olası bir depreme hazırlıklı olmak ve belediyenin yeterliliğini ölçmek amacıyla kendi bünyesinde deprem tatbikatı yaptı. Belediye hizmet binası ve belediye ait şantiye alanında gerçekleştirilen tatbikatta AFAD, UMKE, AKUT, Acil 112, Manisa Amatör Telsizciler ve Arama Kurtarma Derneği (MAT) ekipleri görev aldı. Yunusemre Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Çerçi ve belediye başkan yardımcıları ile ilgili birimlerin müdürleri belediye bünyesinde oluşturulan kriz merkezinde tatbikatı canlı bağlantıyla takip etti.

Tatbikatta senaryo gereği ilçenin Muradiye Mahallesi merkezli 6.5 büyüklüğündeki deprem sonrasında Yunusemre Belediyesi Hizmet binasındaki tüm birimlerinde çalışan personel ve işçiler dışarıdaki güvelik alanına kontrollü bir şekilde tahliyesi sağlandı. Belediye personelinin tahliyesinin sağlanmasını ardından şantiye binasında senaryo gereği yaşanan enkaz altında üç yaralı işçinin kurtarılması tatbikatı gerçekleştirildi. Şantiye alanındaki üç yaralı işçinin kurtarılmasını Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, kriz masasında canlı bağlantıyla takip etti.

AKUT, UMKE ve AFAD'dan oluşan arama-kurtarma ekipleri ilk olarak en kaz altında yaralı işçileri bulmak için çalışma yaptı. Enkaz altında tespit edilen 3 yaralı işçi, 15 dakikalık çalışma neticesinde kurtarıldı. Yararılar tatbikat alanında hazır bekletilen 112 Acil Servis ambulansları tarafından hastanelere taşındı. Gerçeği aratmayan sahnelerin yaşandığı tatbikattı belediye şantiye alanında çalışan işçiler bir taftan izlerken, bir taraftan ise cep telefonlarıyla görüntü çekti.

DEPREM ÜLKEMİZİN GERÇEĞİ

Yunusemre Belediye Başkanı Çerçi tatbikattan sonra yaptığı açıklamada, deprem gerçeğine dikkat çekerek, "Deprem ülkemizin gerçeği. Tarihte ilimizde de yıkıcı depremlerin olduğunu unutmamak gerekiyor. İlgili birimimiz, tüm birimlerdeki personelimize bu konuda eğitim vermişti. Şimdi de tatbikatta bu bilgileri uyguladık. Organizasyonda katkıda bulunan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Manisa Gerçek Gibi Tatbikat
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa Gerçek Gibi Tatbikat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement