Manisa Halk Eğitim Merkezinden 15 Bin Kursiyer Yararlandı - Son Dakika
Yerel

Manisa Halk Eğitim Merkezinden 15 Bin Kursiyer Yararlandı

Manisa Halk Eğitim Merkezinden 15 Bin Kursiyer Yararlandı

Manisa İl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Kaya, 2013 yılında 729 kurs açıldığını belirterek, kurslardan yararlanan 15 bin kursiyer olduğunu söyledi.

10.04.2014 16:11  Güncelleme: 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa İl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Kaya, 2013 yılında 729 kurs açıldığını belirterek, kurslardan yararlanan 15 bin kursiyer olduğunu söyledi.

Manisa'da Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personele farklı konularda verdiği eğitimlerle, daha iyi hizmet verilmesini sağlayan, açtığı kurslarla istihdama katkı yapıp, vatandaşlara istedikleri konularda eğitim veren Halk Eğitim Merkezi, kursiyer sayısını her yıl arttırmaya devam ediyor.

Kursları başarıyla tamamlayan kursiyerler Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaya sahip oluyor. Bir çok farklı alanda açtığı kurslar ile binlerce insan yetiştiren Halk Eğitim Merkezi bu kapsamda engellileri de KPSS sınavına hazırlıyor.

HEDEF 16 BİN KURSİYER

2013 yılında 729 kurs açıldığını belirten İl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Kaya, "Toplamda 15 bin kursiyerimiz bu kurslardan yararlandı. En çok ilgi gören meslek edindirme kurslarıdır. Hasta kayıt kabul, özürlü bakım, hasta refakatçisi gibi kurslarımız daha fazla ilgi görmektedir. Bunun yanında hızlı klavye, bilgisayarlı muhasebe, ön muhasebe gibi kurslarımız da mevcuttur. Bunun yanında engelli vatandaşlarımıza muhasebe yardımcılığı kursumuz mevcuttur. Şuana kadar Halk Eğitim Merkezi "Herkese Her Zaman Her Yerde Eğitim" sloganını işlemiş ve hayata geçirmiştir. 2014 yılındaki hedefimiz ise 16 bin kursiyerdir" dedi.

Engellilere yönelik kursların da olduğunu ifade eden Nihat Kaya şunları söyledi: "Görme engellilerde ön muhasebe ve santralist kursu açılmıştır. Her yıl olduğu gibi geçen yıl da özürlü vatandaşlarımıza yönelik KPSS hazırlık kursu açtık. ve çok faydasını gördüklerini bize ilettiler. Bu yılda aynı kursu açtık ve 30 kursiyerimiz mevcuttur." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa Halk Eğitim Merkezinden 15 Bin Kursiyer Yararlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement