Manisa Hekimin Müdahalesi Kalp Hastasını Kurtardı - Son Dakika
Güncel

Manisa Hekimin Müdahalesi Kalp Hastasını Kurtardı

Manisa'nın Yunusemre İlçesi'nde, kalp spazmı geçiren 48 yaşındaki Haydar Arslan, Aile Hekimi Dr. Tanju Şentürk'ün müdahalesiyle tekrar hayata tutundu.

11.07.2017 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Yunusemre İlçesi'nde, kalp spazmı geçiren 48 yaşındaki Haydar Arslan, Aile Hekimi Dr. Tanju Şentürk'ün müdahalesiyle tekrar hayata tutundu. Olay, geçen 22 Haziran saat 09.30'da, Aynali Mahallesi'nde meydana geldi. Sekiz yıl önce geçirdiği kalp rahatsızlığı sebebiyle kalbine stent takılan Haydar Arslan, Aynali Mahallesi'ndeki evinde otururken aşırı terlemeyle birlikte göğsünde ağrılar hissetmeye başladı. İyi hissetmeyen Arslan, evine 200 metre mesafedeki Şoförler Cemiyeti'nin yanında bulunan 8 Nolu Aile Hekimliği Merkezi'nde görevli Aile Hekimi Tanju Şentürk'ü aradı. Bir süre sonra ikinci kez Şentürk'ü arayan Arslan, yola çıktığını durumunun kötüye gittiğini söyledi. Yürürken daha da kötüleşen Arslan, Aile Hekimliği Merkezi'nin karşısındaki pastanenin önünde rahatsızlığı artınca bir tabureye oturdu. Arslan'ı muayene odasından gören Hekim Şentürk, vakit geçirmeden yanına gittiği Arslan'a ilk müdahalesini yaptı; ambulansla hastaneye yetiştirilmesini sağladı. Kalp spazmı geçirdiği anlaşılan ve tedaviyle hayata döndürülen Şentürk, tekrar hayata döndü.

Halk Sağlığı Merkezi Müdürü Engin Yıldırım, duyarlı Hekim Şentürk'ü ziyaret ederek çiçek ve teşekkür belgesi takdim etti. Ziyarette tedavisi tamamlanınca taburcu edilen hasta Arslan da yer aldı.

OLAYI ANLATTI

Arslan ile yaşadığı diyaloğu anlatan Şentürk, "Daha önce takibimizde olan Arslan hastamız, olay günü sabah beni telefonla arayıp göğsünde ağrısının olduğundan bahsederek, terlemeye başladığını ifade etti. Bende kendisine derhal bir ambulans çağırarak hastane gitmesi gerektiğini söyledim. Çünkü kalbine stent takılıydı ve kalp problemleri vardı. Ancak 'tamam' deyip, kapattıktan sonra tekrar beni arayarak 'ben geliyorum' dedi. Kendisine gelmemesi gerektiğini ve ambulans çağırması gerektiğini ifade ettim. Ancak konuşma esnasında muayene odamın penceresinden baktığımda kendisinin merkezimizin karısındaki pastanede göğsünü tutarak oturduğunu gördüm. Hemen kendisinin yanına koştum. Baktığımda gerçekten ciddi anlamda göğüs ağrısının olduğunu ve yüzünde ölüm korkusunun belirdiğini gördüm. Ciddi anlamda terliyordu ve tansiyonu çok düşüktü. Hemen orada gereken ilk müdahaleyi yaptım. Öncelikle kan dolaşımını kontrol ettikten sonra kanın sulanmasını sağlamak amacıyla aspirin çiğnettik. Ardından damar yolunu açtık. Kendisini sakinleştirdik. O arada haber verilen 112 ambulansta geldi. Elimden geldiği kadar hastayı stabil ettim ve sonra ambulansla hastamızı hastaneye gönderdik. Gönderirken durumu iyiydi. Hastanedeki tetkiklerde takılan eski stendin de bir daralma olduğu gözlenmiş. İkinci bir stend takılmış. Şimdi durumunun daha iyi olması bizi mutlu etti" diye konuştu. Aile Hekimine teşekkür eden Arslan ise, "Bana ikinci bir hayat daha verdi. Kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

"HEKİMİN HASTASINA VAKIF OLMASI ÖNEMLİ"

Manisa Halk Sağlığı İl Müdürü Engin Yıldırım, "Bizim Aile Hekimliğinde hep vurguladığımız hekimin hastasına vakıf olmasıdır. Bu olayda hekimimiz hastasının daha önceden geçirmiş olduğu rahatsızlığın hikayesini biliyor. Kalbine stend katıldığını biliyor. Hastasını takip ediyor. Olası bir rahatsızlıkta ilk müdahalesini yapıyor. 112'yi arayarak olay yerine çağırıyor ve hastaneye naklini sağlıyor. Bu örnek davranışından dolayı hekimimiz Tanju Şentürk'e teşekkür ediyoruz. Sonrasında da aldığı hizmetten memnuniyetten dolayı hastamız Haydar Arslan'da müdürlüğümüze dilekçe ile başvurdu. Başvurusunda hekimimizin yaptığı hizmetten dolayı memnuniyetini dile getirdi. Kendisine de bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Açıklamaların ardından Halk Sağlığı İl Müdürü Yıldırım, Aile Hekimi Tanju Şentürk'e teşekkür belgesi ve çiçek takdim etti.

Manisa Hekimin Müdahalesi Kalp Hastasını Kurtardı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa Hekimin Müdahalesi Kalp Hastasını Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement