Manisa Konteyner Evlerde Bayram Sevinci - Son Dakika
Güncel

Manisa Konteyner Evlerde Bayram Sevinci

Manisa Konteyner evlerde bayram sevinciKonteyner evlerde bayram sevinci MANİSA'da geçen ay meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde evleri hasar gören depremzedeler, arife gecesinden itibaren, AFAD tarafından kurulan konteyner evlerde yaşamaya başladı.

25.06.2017 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Konteyner evlerde bayram sevinciKonteyner evlerde bayram sevinci

MANİSA'da geçen ay meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde evleri hasar gören depremzedeler, arife gecesinden itibaren, AFAD tarafından kurulan konteyner evlerde yaşamaya başladı. Komşularıyla bayramlaşan depremzedeler, çadırlara göre yaşadıkları konteyner evlerin daha rahat olduğunu belirtti.

Gölmarmara'nın Tiyenli ile Saruhanlı'nın Kumkuyucak mahallelerini daha çok etkileyen, 27 Mayıs'ta meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde evleri ağır hasar gören depremzedeler, bayrama konteyner evlerde girdi. 200 evin ağır hasar gördüğü yerleşimlerde konutları yıkılan aileler, ilk olarak kurulan çadırlarda yaşamıştı. Hava sıcaklıklarındaki artışla çadırların çok sıcak olduğundan şikayet eden ve ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını dile getiren depremzede aileler için bir süre sonra ise Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından 98 konteyner ev kuruldu. Altyapı ve elektrik sistemleri tamamlanan konteyner evlerde arife gecesi itibariyle ilk defa yaşamını sürdürmeye başlayan depremzedeler, Ramazan Bayramı sevinci yaşadı. Depremin üzerlerinde yarattığı etkiden kurtulmaya çalışan aileler, bayram kutladı. Komşular ziyaret edildi, çocuklar el öpüp, şeker topladı. Çadırlara göre konteyner evlerin daha rahat olduğunu dile getiren depremzedeler, bir an önce evlerine kavuşmak istediklerini söyledi.

Evlerinin yıkılmasından dolayı eşi 76 yaşındaki Mesut Hür ile birlikte konteyner evde yaşamını sürdüren 4 çocuk annesi 69 yaşındaki Nuran Hür, konteyner evin kendi evi gibi rahat olduğunu belirterek, yardım elini uzatanlara teşekkür etti. Nuran Hür, "Deprem oldu, hırpalandık. Yıkıldık ama arkamızda çok durdular. Bize bugünleri de yaşattıkları için çok memnunuz. Hiç böyle bir evim olmadı desem yeri var. Kendi evimden daha rahat geldi. Bu gece rahat bir uyku çektim. Daha önce çadırdaydık. Çok sıcaktı. Şu an rahatız. Hepsinden Allah razı olsun. Devletimize ve milletimize arkamızda durdukları için çok teşekkür ederim. Allah milletimize ve devletimize zeval vermesin" diye konuştu.

Eşi Nuran Hür gibi memnuniyetini dile getiren Mesut Hür ise "Allah devletimizden razı olsun. Bize aylarca yemek verdiler. Bize bu konteynerleri veren devletimizden memnunuz" dedi.

Eşi Hanife Çoban ile yaşamını sürdüren Erdoğan Çoban, "Çadırlar sıcak olduğu için konteynerler daha iyi. Vantilatörlerin yardımıyla da idare etmeye çalışıyoruz. Çadırlardan daha iyi, bayrama bu şekilde girdik. Allah bu tür afetleri bir daha yaşatmasın inşallah. Evimizin durumu çok kötü. Yıkım kararı verildi. Biran önce evlerimize kavuşmamızı istiyoruz" diye konuştu.

Hanife Çoban da, "Akşamdan beri iyiyiz, gecemizi burada rahat geçirdik. Çadırlar sıcak olduğu için hiç duramıyorduk. Kızımın evine gidip kalıyorduk ama bu akşam iyi ve rahattık" dedi. - Erdoğan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa Konteyner Evlerde Bayram Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    18:59 Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Bursaspor, TFF 2. Lig'in 33. haftasında deplasmanda konuk olacağı Zonguldak Kömürspor maçı öncesi antrenmanlarını sürdürdü. Teknik direktör Ümit Şengül gözetiminde gerçekleştirilen idmanda futbolcular, pas oyunları ve sonuçlandırma çalışmalarıyla hazırlıklarını tamamladı.

  • Sivasspor, Fatih Karagümrük maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    18:59 Sivasspor, Fatih Karagümrük maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında evinde VavaCars Fatih Karagümrük ile karşılaşacakları maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular kondisyon çalışması yaptı. Uygun, zor bir maçın kendilerini beklediğini belirterek, taraftarın desteğinin önemine vurgu yaptı.

  • Silopi'de seçim görevlilerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi
    18:57 Silopi'de seçim görevlilerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi

    Şırnak'ın Silopi ilçesinde İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca seçimde görev yapacaklara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya köy, belde ve ilçede görevli memur ve 281 sandık başkanı katıldı. İlçe Seçim Müdürü Beşir Ertaş ve Hakim Hüseyin Tuncay Türk tarafından katılımcılara bilgilendirme yapıldı.

  • Trakya'da Sandık Kurulu Başkanlarına Malzeme Torbaları Dağıtıldı
    18:55 Trakya'da Sandık Kurulu Başkanlarına Malzeme Torbaları Dağıtıldı

    Trakya'da il seçim kurullarınca, il ve ilçe merkezi dışında kalan köy, mahalle ve beldelerde görevli sandık kurulu başkanlarına seçim malzemeleri dağıtıldı. Malzeme torbaları içinde birleşik oy pusulası, oy zarfları, mühür, imza cetveli, ıstampa, mühür mumu ve sicim, tutanak defteri, tutanak kağıtları, tükenmez kalem, bağlama kartonu ve sandık seçmen listeleri bulunuyor.

  • Tekirdağ Kapaklı'da Gençler Ramazan Davulcusuyla Oynadı
    18:55 Tekirdağ Kapaklı'da Gençler Ramazan Davulcusuyla Oynadı

    Tekirdağ Kapaklı ilçesinde gece saatinde işten çıkan gençler, ramazan davulcusuna denk gelmesiyle birlikte davul eşliğinde oynadı. Gençlerin oyununa katılan davulcuyla ortaya güzel görüntüler çıktı.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Terörün kökünü kurutma noktasında kararlıyız
    18:55 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Terörün kökünü kurutma noktasında kararlıyız

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ege veya Doğu Akdeniz'de husumet yaratma arayışında olmadıklarını, yaşamsal çıkarları korumaktan da geri durmayacaklarını belirtti. Fidan, terörün kökünü tamamen kurutma noktasında da kararlı olduklarını bildirdi.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Havran ilçesinde vatandaşlara hitap etti
    18:55 Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Havran ilçesinde vatandaşlara hitap etti

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Hamambaşı Meydanı'ndaki açık hava toplantısında Havran ilçesindeki vatandaşlara seslendi. Yılmaz, Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin 31 Mart Pazar günü yapılacağını hatırlatarak, ilçe halkına teşekkür etti ve sandıkları patlatacaklarını belirtti. Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy da Yılmaz'a BalBucks ile ilçeyi buluşturduğu için teşekkür etti ve 31 Mart'ta büyük bir coşkuyla yeni bir zafer için hazır olduklarını ifade etti.

  • Fatih'te Asayiş Uygulaması: 42 Kişi Yakalandı, 9 Düzensiz Göçmen Sınır Dışı Edildi
    18:54 Fatih'te Asayiş Uygulaması: 42 Kişi Yakalandı, 9 Düzensiz Göçmen Sınır Dışı Edildi

    İstanbul'un Fatih ilçesinde gerçekleştirilen geniş çaplı asayiş uygulamasında, 42 kişi askeri ceza kanununa muhalefet suçundan aranırken, 844 şüphelinin sorgusu yapıldı ve 9 düzensiz göçmen sınır dışı edildi.


Advertisement