Manisa Minik Irmak'ın Dehşet Saçan Babası Hakim Karşısında - Son Dakika
Güncel

Manisa Minik Irmak'ın Dehşet Saçan Babası Hakim Karşısında

Minik Irmak'ın dehşet saçan babası hakim karşısındaMANİSA'nın Alaşehir İlçesi'nde, 4 yaşındaki kızı Irmak Kupal'ın tecavüze uğrayıp öldürülmesinin acısını yaşarken cinnete getirip, eşi Suriye Kupal (27) ve kızı Ayşe Kupal'ı (10) defalarca bıçaklayarak öldürdükten sonra intihar girişiminde...

16.06.2017 20:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Minik Irmak'ın dehşet saçan babası hakim karşısında

MANİSA'nın Alaşehir İlçesi'nde, 4 yaşındaki kızı Irmak Kupal'ın tecavüze uğrayıp öldürülmesinin acısını yaşarken cinnete getirip, eşi Suriye Kupal (27) ve kızı Ayşe Kupal'ı (10) defalarca bıçaklayarak öldürdükten sonra intihar girişiminde bulunan Bilal Kupal'ın (44), iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Duruşmada, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ifade veren tutuklu sanık Bilal Kupal, eşinin karnındaki bebeğin kendisinden olmadığını söylemesi üzerine kendini kaybettiğini söyledi.

Alaşehir'de gündelik işlerde çalışan Suriye Kupal ve Bilal Kupal çiftinin, Menderes Mahallesi Elmadağ Caddesi 2 Sokak'taki evlerinin önünde oynayan kızı 4 yaşındaki Irmak Kupal, geçen yıl 14 Ekim'de ortadan kayboldu. Arama çalışmalarına rağmen küçük Irmak bulunamadı. Baba Bilal Kupal'ın şüphelendiğini söylediği Himmet Aktürk, katıldığı televizyon programında suçunu itiraf etti, küçük kızı tecavüz edip öldürdüğünü ve gömdüğünü söyledi. Kamuoyunu şoke eden itiraftan sonra Himmet Aktürk'ün gösterdiği bölgede 3 gün arama yapıldı. Evine 2 kilometre uzaklıkta ilk olarak Irmak'ın ayakkabıları, ardından da üzüm bağı içerisinde cesedi bulundu. Irmak, kentte gözyaşları içinde toprağa verildi. Himmet Aktürk ise 'canavarca hisle öldürmek' suçundan tutuklandı. Hakkında Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Aktürk, ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 51 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

EŞİ VE KIZINI ÖLDÜRÜP, İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU

Bu acı olayın ardından aileye psikolojik destek verilirken, sanığa ise tepki gösterildi. Herkes sanığın yargılandığı davanın sonucunu beklerken, kentten gelen çifte cinayet haberi bir kez daha herkesi sarstı. Manisalı bir işadamı tarafından ailenin, Irmak'ın acısını bir nebze de olsa unutması ve o çevreden uzaklaşması için hediye ettiği Fatih Mahallesi'ndeki evde geçen 21 Şubat'ta saat 04.00'de meydana gelen olayda Bilal Kupal, hamile olan eşi Suriye Kupal ve 10 yaşındaki kızı Ayşe Kupal'ı bıçaklayarak öldürdü. Bilal Kupal daha sonra, olayda kullandığı aynı ekmek bıçağıyla kendisini bileklerinden, karnından ve bacaklarından yaralayarak intihar girişiminde bulundu. Yaraları yüzeysel olan Bilal Kupal, Alaşehir Devlet Hastanesi'ne tedavisinin ardından tutuklandı. Eşini 20, kızını ise 8 bıçak darbesiyle öldüren Bilal Kupal hakkında, Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde, gebe olan eşini ve çocuğunu kasten öldürmek suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

"KARNINDAKİ BEBEĞİN BENDEN OLMADIĞINI SÖYLEYİNCE KENDİMİ KAYBETTİM"

Davanın bugün yapılan ilk duruşmasına öldürülen Suriye Kupal'ın babası Bekir İlgaz, İlgaz'ın avukatı Erdem Keleş, sanık avukatı Fatma Kocataş ve tanıklar katıldı. Tutuklu sanık Bilal Kupal ise duruşmaya getirilmeyip, SEGBİS ile ifadesine başvuruldu. Kupal, ifadesinde eşinin uyurken kendisini öldürmek istediğini ileri sürüp, "Tam bıçağı saplayacağı sırada uyandım. Daha sonra eşimle tartıştık. Balkona çıkmıştım. Eşim kapıyı kilitledi. Ben de balkonda bulunan kürekle kilidi kırıp, içeri girdim. Kızımın odasına geçmiş. O kapıyı da kilitlemişti. Onun kilidini de kürekle açtım. Sonra divanın üzerine oturup, konuştuk. Eşim karnındaki çocuğun bana ait olmadığını, ikimizden birisinin ölmesi gerektiğini söyledi. Ben de 'Sen hastasın. Babana haber verip, seni doktora götüreceğim' dedim. Hayır, 'Ben deli miyim? Doktora gitmeyeceğim' diye karşılık verdi. Ben de o zaman, 'Niye birimiz ölüyor' deyip, yatak odasına gittim. Buradaki eşyaları üst üste yığdım, mutfaktaki çiçek yağlarını üzerine döktüm. Banyoda benzin vardı, onu da boşaltıp, eşyaları ateşlemek istedim. Ancak, çakmak ateş almadı. Tam o sırada komşulara da zarar vereceğimizi düşünüp, yakmaktan vazgeçtim. Daha sonra salona döndüm. Eşimle yine tartıştık. Bu kez mutfağa gidip, kasap bıçağını aldım. Eşime rastgele birkaç kez salladım, sonrasını hatırlamıyorum. Kızım Ayşe ikimizin arasına girmiş, diğer olup biteni hatırlamıyorum. Eşim telefonla sık sık konuşur, telefonu sessiz veya titreşimde tutardı. Karnındaki bebeğin benden olmadığını söyleyince kendimi kaybettim" dedi.

Öldürülen Suriye Kupal'ın babası Bekin İlgaz'ın avukatı Erdem Keleş, sanığın eşi ve kızını olayı planlayarak öldürdüğünü iddia ederken, sanık avukatı Fatma Kocataş ise ailenin kızları Irmak'ın öldürülmesinden sonra travma geçirdiklerini, sanığın akli dengesinin yerinde olup, olmadığının tespiti için rapor alınmasını istedi. 4 saat süren duruşmada, dört kişi de tanık olarak dinlendi.

Mahkeme Başkanı Remziye Güldür, tarafların dinlenmesinin ardından sanık Bilal Kupal'ın akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için rapor alınmasına, öldürülen Suriye Kupal'ın telefon kayıtlarının istenmesine, anne karnında öldürülen cenin ile Bilal Kupal'ın DNA'larının kontrol edilmesine karar verip, duruşmayı erteledi.

"ALDATMA BİR CİNAYET SEBEBİ DEĞİLDİR, OLSA OLSA BOŞANMADA KUSURDUR"

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Başkanı Sema Hasgör, duruşma çıkışında yaptığı açıklamada, iyi halin bir zorunluluk olduğunu ve indirim sebebi olamayacağını düşündüklerini belirtip, "Aldatma bir cinayet sebebi değildir, olsa olsa boşanmada kusurdur. Kadın katillerinin en ağır şekilde cezalandırılıp, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini, indirimlerden faydalanılmamasını istiyoruz. Sanığa en ağır cezanın verilmesini istiyoruz" dedi.

Manisa Minik Irmak\'ın Dehşet Saçan Babası Hakim Karşısında
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa Minik Irmak'ın Dehşet Saçan Babası Hakim Karşısında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursu Başladı
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursu Başladı

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.

  • Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi
    23:09 Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi

    Samsung, bu yıl Galaxy Z Flip 6 ve Z Fold 6'yı piyasaya sürecek. Galaxy Z Flip 6'nın Geekbench raporuna göre cihazın 8 GB RAM, Android 14 işletim sistemi ve Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye sahip olacağı görülüyor. Galaxy Z Flip 6'nın temmuz veya ağustos ayında duyurulması ve satışa sunulması bekleniyor.

  • Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor
    23:09 Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor

    Elektrikli araç piyasasında hem Tesla hem de Türkiye'nin yerli markası Togg'un modelleri, fiyatlandırma stratejileri ile dikkat çekiyor. Her iki markanın da farklı kullanıcı ihtiyaçlarına hitap edebilecek çeşitlilikte elektrikli araçlar sunduğu görülüyor.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı
    23:03 İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı

    İstanbul merkezli 5 ilde, kendilerini banka çalışanı olarak tanıtıp mağdurları ikna ederek hesaplarındaki paraları üçüncü kişilerin hesaplarına aktardığı iddiasıyla gözaltına alınan 18 şüpheliden 16'sı tutuklandı. Şüphelilerin, 19 ayrı eylemde yaklaşık 6 milyon lira haksız kazanç sağladığı tespit edildi.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.


Advertisement