Manisa'nın Kültürel Mirası Gün Yüzüne Çıkıyor - Son Dakika
Güncel

Manisa'nın Kültürel Mirası Gün Yüzüne Çıkıyor

Manisa\'nın Kültürel Mirası Gün Yüzüne Çıkıyor

Kentteki kültürel mirası korumak için yoğun çaba sarf eden Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin, 1. Anafartalar ve Çarşı Mahallesi’nde kentsel sit alanı içerisinde kalan sokaklardaki cephe sağlıklaştırma çalışmaları hızla devam ediyor.

04.03.2018 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kentteki kültürel mirası korumak için yoğun çaba sarf eden Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin, 1. Anafartalar ve Çarşı Mahallesi'nde kentsel sit alanı içerisinde kalan sokaklardaki cephe sağlıklaştırma çalışmaları hızla devam ediyor. Dükkan ve işletmelerin kötü görümündeki tüm detayların temizlendiği çalışma da bölgenin gizli güzelliği de gün yüzüne çıkıyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 1. Anafartalar ve Çarşı Mahallesi'nde kentsel sit alanı içerisinde kalan sokaklardaki cephe sağlıklaştırma uygulamasında 2. etap 2. Kısım çalışmaları devam ediyor. Tarihsel dokunun algılanmasını olumsuz etkileyen, dokunun karakterini bozan eklentileri kaldırıp yapıların cephelerin özgün yapısına uygun olarak yenilen çalışma da bölgenin gizli güzelliği ortaya çıkıyor. Yürütülen çalışmalar kapsamında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, projenin İzmir 2 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından da onaylandığını belirterek, "Cephe sağlıklaştırması projesinde çatı ile ilgili uygulamalar bitti. Bunun yanı sıra çatı yalıtımı, kiremit kaplama, yağmur oluğu, yağmur borusu, sıva boyama, saçak, tabela imalatları tamamlandı. Ahşap doğrama imalatlarının uygulaması devam etmektedir. Bunun yanı sıra projede yer alan tüm eklentilerle ilgili çalışmalar sorunsuz devam ediyor" dedi.

Kentsel sit alanı içerisinde kalan sokaklardaki cephe sağlıklaştırma çalışmasıyla yapıları gelecek nesillere aktarmayı amaçladıkları belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Kentin tarihi, kültürel, turistik değerlerinin korunması ve geliştirilmesi için birçok proje hayata geçirdik. Bu anlamda 1. Anafartalar ve Çarşı Mahallesi'nde kentsel sit alanı içerisinde kalan sokaklardaki cephe sağlıklaştırma projesi başlattık. Çalışmalar kapsamında dükkan ve işletmelerin dış cephesini dokusuna uygun olarak yenileyip, kentimize kazandırıyoruz. Manisa için büyük önem taşıdığını düşündüğünüz çalışmanın bölgeye de hareketlilik katacağını düşünüyorum" dedi.

Bölge sakinleri de sokak sağlıklaştırma çalışmasından memnuniyetini paylaşarak Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Manisa'nın Kültürel Mirası Gün Yüzüne Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement