Manisa'ya Portatif Otopark - Son Dakika
Güncel

Manisa'ya Portatif Otopark

Manisa\'ya Portatif Otopark

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı’nda bazı çevrelerin karşı çıktığı Ulupark’taki mevcut otoparkın yerine yapılacak katlı otoparkla ilgili imar plan değişikliği, oy çokluğuyla kabul edildi.

15.11.2017 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı'nda bazı çevrelerin karşı çıktığı Ulupark'taki mevcut otoparkın yerine yapılacak katlı otoparkla ilgili imar plan değişikliği, oy çokluğuyla kabul edildi. Mevcut otoparkın 30 araçlık olduğunu, bunun 200 araç kapasitesine yükseltilecek şekilde projenin yapıldığını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ulupark'ın dokusuna ya da ağaçlarına hiçbir şekilde dokunulmadan projenin hayata geçirileceğinin altını çizdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis gündem maddelerine geçilmeden önce Öğretmenler Günü'nü ve Mevlid Kandili'ni kutlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, şunları söyledi:

"24 Kasım'da Öğretmenler Günü'nü kutlayacağız. Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi; eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkün olabilir. Çocuklarımızın yetişmesinde her türlü fedakarlığı gösteren öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Başöğretmenimiz ulu önder Atatürk"ün birer yansıması olan öğretmenlerimiz, övgülerin en güzeline layıktır. Ulu önderimizin 'Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır' sözünden yola çıkarak tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Ayın sonunda alemlere rahmet olarak gönderilen peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) doğum günü olan Mevlid Kandili'ni inşallah idrak edeceğiz. Şefaatine nail olmak duasıyla tüm İslam Aleminin, Manisalı hemşehrilerimin ve siz değerli meclis üyesi arkadaşlarımızın kandilini şimdiden kutluyorum. Bu mübarek günün ülkemize ve Manisamıza rahmet, bereket ve huzur getirmesini yüce Allah'tan niyaz ediyorum."

Ulupark'a otopark geliyor

Konuşmanın ardından meclis gündem maddelerinin oylamasına geçildi. Gündem maddeleri arasında bazı küçük çevrelerce itiraz edilen ve kamuoyunu yanlış yönlendiren Ulupark'ın içindeki mevcut otoparkın yerine yapılacak katlı otopark projesi de vardı. Madde üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Zeki Bilgin, itirazların kabulüne yönelik oylama yapılmasını teklif etti. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü ise, Ulupark'ta mevcut otoparkın yerine yapılması planlanan katlı otoparkın portatif olarak tasarlandığını söyledi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, "Mevcut oradaki dokuda bozulma ya da ağaç kesilmesi söz konusu değil. Tamamı çelik konstrüksiyondan. Herhangi bir betonarme yapılması söz konusu değil. Şu anda orada 30 araç olarak kullanılan otoparkın 200 aracın kullanacağı şekilde planlandı" dedi. Açıklamanın ardından imar planları değişiklik raporu, oy çokluğuyla kabul edildi.

250 proje ve 803 milyonluk hizmetlerin açılışı yapılacak

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı'nda Manisa Büyükşehir Belediyesinin yatırımları ile ilgili konular da gündeme geldi. 23 Kasım Perşembe günü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılımlarıyla Selendi, Alaşehir, Salihli ve Turgutlu ilçelerinde toplu açılış töreni yapacaklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Yaklaşık 803 milyon TL'yi bulan 250 proje ve yatırımların açılışları yapılacak 23 Kasım Perşembe günü. Genel başkanımızı bir kere daha Manisamızda ağırlayacak olmaktan mutluluk duyuyoruz. Hepinizi açılışlarımıza davet ediyorum" dedi.

Devlet Bahçeli'nin adı Selendi Kent Meydanı'na verildi

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başta olmak üzere Selendi, Salihli, Alaşehir, Sarıgöl, Turgutlu ve Kula Belediye Başkanlarının imzasını taşıyan isim önergesi de meclis gündem maddelerinde görüşüldü. Önerge doğrultusunda, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Selendi'ye kazandırılan Kent Meydanı'na MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli; Sarıgöl Gençlik Merkezine Atatürk adı verilmesi teklif edildi. Teklifler, oybirliğiyle kabul edildi.

AK Parti'de Grup Başkanvekili değişti

Öte yandan bir süredir Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi'nin yürüttüğü AK Parti Grup Başkanvekilliğinde de değişim oldu. AK Parti Grubu'nun yeni başkanvekili Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz oldu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Öz'ü tebrik etti. Başkan Ergün'e teşekkür eden Kamil Öz, "Beraber Manisa'ya hizmet etmenin bilincindeyiz" derken, Başkan Ergün de, "Hepimiz bir partinin temsilcileriyiz. Ama tek bir doğru var. Doğru hizmet edelim. Manisa için doğru yatırımların arkasında duralım. İnşallah bu güzelliğimiz görevimizi tamamladığımız son güne kadar daim olsun" ifadelerini kullandı.

Tüm maddelerin oylanmasının ardından ara komisyonlara sevk edilen maddelerin görüşülmesi amacıyla meclis oturumuna 28 Kasım'da yeniden toplanmak üzere ara verildi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Manisa'ya Portatif Otopark - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak
    22:08 Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak

    Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik, yaptığı araştırmalar sonucunda Türkiye'de 2 sene içinde günlük 1 milyon varil petrol üretimine ulaşılacağını iddia etti. Çelik, Türkiye'nin petrol ve doğalgaz çıkarılmamasının en büyük sorun olduğunu belirtti ve ülkenin zengin yer altı kaynaklarının kullanılmasıyla Türk parasının değer kazanacağını söyledi.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı: Bu milletin sezgileri güçlüdür
    22:07 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı: Bu milletin sezgileri güçlüdür

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, MHP'nin iftar programında yaptığı konuşmada, milletin muhakeme yaparak oy kullandığını ve projeleri olanlara yetki verdiğini belirtti. Yazıcı, ayrıca Gazze'deki katliama dikkat çekerek, insanlığın ortak değerlerine sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Seçimlere de değinen Yazıcı, Cumhur İttifakı'nın kaybetmesi halinde ülkenin risklerle karşı karşıya kalacağını ifade etti.

  • Muğla'da Boşanma Aşamasındaki Kadın Silahla Vurularak Öldürüldü
    22:06 Muğla'da Boşanma Aşamasındaki Kadın Silahla Vurularak Öldürüldü

    Muğla'nın Ortaca ilçesinde 4 çocuk annesi kadın, boşanma aşamasındaki eşi tarafından silahla vurularak öldürüldü. Eşine kurşun yağdıran şahıs gözaltına alındı. Olayda 6 mermi isabet eden kadın olay yerinde hayatını kaybetti.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım: Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Turgut Altınok
    22:04 Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım: Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Turgut Altınok

    Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adayının Turgut Altınok olduğunu açıkladı. Yıldırım, seçimlerin Türkiye'nin istikbali için hayati önemde olduğunu vurguladı ve Türk ve Türkiye düşmanlarının belediyelere sızma girişimlerine dikkat çekti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Karadağ maçında doğru bir oyun sergilemeye çalışacaklarını ve gruptan çıkma adına büyük avantajları olduğunu belirtti. Oyuncuların performansı ve sakatlıklar hakkında da bilgi veren Buceschi, Karadağ ve Sırbistan maçlarına kazanmak için çıkacaklarını vurguladı. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak gördüklerini ve seyircinin desteğinin önemli olduğunu ifade ettiler.

  • Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı
    21:58 Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı

    Muş Valisi Avni Çakır, Şehit Jandarma Üsteğmen İsmail Moray Üs Bölgesi'nde görevli güvenlik güçleriyle iftar yaparak, zorlu şartlarda görev yaptıklarına şahitlik ettiğini ve onlardan gelecek yerel seçimlerde desteklerini istedi.

  • Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi
    21:57 Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi

    Eğil Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen iftar programına birçok vatandaş katıldı. Programda, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, Eğil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve sivil toplum kuruluş temsilcileri de yer aldı. İftar programı dualarla sona erdi.


Advertisement