Manisa Yunusemre'nin Santrali Engellilere Emanet - Son Dakika
Güncel

Manisa Yunusemre'nin Santrali Engellilere Emanet

Manisa Yunusemre\'nin Santrali Engellilere Emanet

Manisa'nın Yunusemre Belediyesi, belediye santralini görme engelli 45 yaşındaki Mehmet Nuri Yıldırım ile yürüme engelli 41 yaşındaki Ramazan Bozdağ'a emanet etti.

02.12.2016 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Yunusemre Belediyesi, belediye santralini görme engelli 45 yaşındaki Mehmet Nuri Yıldırım ile yürüme engelli 41 yaşındaki Ramazan Bozdağ'a emanet etti.

Yunusemre Belediyesi, engellilerin sosyal ve ekonomik yönden hayata katılımlarını sağlamak için çeşitli projeler yapıp etkinlikler düzenliyor. Bu kapsamda, 2 engelliye belediye santralinde görev verildi. Her sabah belediye tarafından tahsis edilen servis aracıyla işyerine gelip mesai bitimi yine birlikte dönen görme engelli Mehmet Nuri Yıldırım ile yürüme engelli Ramazan Bozdağ, kendilerine görev verenleri mahçup etmedi. Yıldırım ve Bozdağ, desteği için Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Çerçi'ye teşekkür etti.

Evli ve 2 çocuk babası olan Yıldırım, "Küçük yaşta gözlerimi kaybettiğimden dolayı artık alıştım. Şuan fazla zorluk çekmememde bunun da etkisi var. 1500'e yakın numarayı ezberimde tutuyorum. Ezberim çok iyi olduğu için sıkıntı çekmiyor ve işimi profesyonelce yapmaya çalışıyorum. Göremediğimiz ve her şeyi sesten algıladığımız için insanların ses tonunu, kolay kolay unutmuyor ve konuştuğum zaman hemen tanıyorum. Belediye istediğimiz her imkanı bize sağlıyor. Tüm belediye yetkililerine çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Yıldırım gibi iki yıldır belediyede çalıştığını söyleyen evli Bozdağ ise işinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bizler çok zorluklar çekiyoruz. Bir fabrika da çalışsam servisten indikten sonra en az 400 veya 500 metre yürümem lazım. Tüm kurumların bu şekilde engelli vatandaşlara sahip çıkmasını isterim. Keşke herkes bu şekilde bizlere sahip çıksa" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa Yunusemre'nin Santrali Engellilere Emanet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement