Manisalı Adil Öksüz'den Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Manisalı Adil Öksüz'den Suç Duyurusu

Manisalı Adil Öksüz\'den Suç Duyurusu

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kilit ismi firari Adil Öksüz ile isim benzerliği bulunan Manisalı Adil Öksüz, hem maddi hem de manevi olarak zor durumda kaldığı gerekçesiyle, konuyu gündeme getiren başta CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan olmak üzere savcılığa suç...

28.08.2017 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kilit ismi firari Adil Öksüz ile isim benzerliği bulunan Manisalı Adil Öksüz, hem maddi hem de manevi olarak zor durumda kaldığı gerekçesiyle, konuyu gündeme getiren başta CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan olmak üzere savcılığa suç duyurusunda bulundu. Öksüz'ün avukatı Şakir Balcı ise konunun artık yargıya intikal ettiğini belirterek, Manisalı Öksüz hakkında koruma talep ettiklerini de açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, bir gazetede ve bazı haber sitelerinde de yer alan FETÖ'nün 'Hava Kuvvetleri İmamı' firari Adil Öksüz'ün, Ankara, İstanbul, Elazığ ve İzmir arasında uçakla rahatça dolaştığı iddiasının ardından bu kişinin isim benzerliği bulunan Manisa Salihli İlçesi'nde sebze-meyve toptan satıcısı Adil Öksüz olduğu ortaya çıktı. Manisalı Öksüz, avukatı Şakir Balcı ile birlikte bugün adliyeye gelerek Tezcan ve bazı basın kuruluşları hakkında suç duyurusunda bulundu.

ÖZÜR BEKLİYOR

Öncesinde açıklama yapan Öksüz, CHP'li Bülent Tezcan'dan özür beklediğini ifade ederek, "Ben de bir Türk vatandaşıyım. Seyahatimi rahatlıkla yapıyorum. İsmimle gurur duyuyorum. Bu ülkenin şerefli, namuslu, canını rahat rahat verecek çok şerefli Adil Öksüzleri var. Çıkıp da çirkin politikalarla biletlerle medyanın önünde siyaset yapmak, ismimi kullanmak hoş olmadı. Bu süreç içerisinde gereken yetkilerimizi kullanacağız. Ondan bir özür bekliyorduk. Haberi yapan gazeteden özür bekliyorduk. Ancak hala işin ciddiyetinde değiller. Benim mahremime kadar dil uzatmaları, kardeşime kadar bu işin uzatılması hoş bir durum değil. Devletimizin her zaman arkasındayız. Savcılarımıza ve emniyet teşkilatımıza laf ettirmeyiz. Bunu da iyi bilsinler. Kalıpta şovmenlik yapmanın bir anlamı yok" diye konuştu.

"MADDİ VE MANEVİ YARALARI VAR"

Adil Öksüz'den sonra açıklama yapan avukat Şakir Balcı ise müvekkilinin hem maddi hem de manevi olarak yara aldığının altını çizdi. Ailenin yaşadığı maddi ve manevi zararın hukuki süreçle giderileceğini ifade etti. Avukat Balcı, "Söz edilen isim rastgele bir isim değil. Basit bir isim benzerliğini, basit bir T.C. numarası üzerinden tespit ederek kişilerin farklı kişiler olduğunu tespit etmek an meselesiyken, böyle küçük basit bir çalışmaya girişmeyerek, aileyi çiğneyip geçmek adını kamuoyunun önüne atmak doğrusu şık ve ahlaki değil. Hukuki zeminde gerekli hesapları soracağız. Çok büyük yanlış oldu. Ailenin içerisinde bulunduğu mağduriyeti hukuk süreci içerisinde gidermiş olacağız" diye konuştu.

"HEM TAZMİNAT HEM DE CEZA HUKUKU BAKIMINDAN DAVALAR AÇACAĞIZ"

Konuyla ilgili olarak hem CHP'li Tezcan, hem de haberi yapan gazeteciler hakkında tazminat ile ceza hukuku davası açacaklarını belirten Avukat Balcı, "3 cepheli bir hadise var karşımızda. Birincisi konuyu görsel basına taşıyan ilgili basın kuruluşlarıyla bir çalışma yapıyoruz. Onlar bakımından tekzip yöntemi de dahil bir başvuru yapacağız. Bir de doğru ve dikkatli haber yapmamalarına bağlı olarak ilgili basın kuruluşlarına tazminat davası açılacak. Konuyu haberleştiren ve kamuoyunun önüne koyan ilgili makam ve siyasi kişiler üzerinden hem tazminat, hem de ceza hukuku bakımından hakaret, içerikli hukuki davaları açacağız. Ailenin mağduriyetini iki kanaldan gidermeyi planlıyoruz" dedi.

"SAMİMİ BİR AÇIKLAMA OLMAMIŞ"

CHP'li Tezcan'ın konuyla ilgil olarak 'Beni niye şikayet edecek. Gitsin savcıyı şikayet etsin' açıklamasıyla ilgili olarak da Avukat Balcı, " Türkiye, 15 Temmuz'dan itibaren içinde geçmekte olduğu zor bir süreçten yaşamakta. Bu süreç içerisinde çok ciddi bir nüfus, çok ciddi bir şüpheli sanık sayısı savcılık ve emniyet takip etmekte. Bu çerçevede zaman zaman Cumhuriyet Savcılıklarımızın ve emniyet teşkilatımızın bünyesinde değişik kişiler gözaltına kalabilir. Bizim için önemli olan baki tespitleri doğru olarak yapıp şüphe ve kaygı uyandıran durumlarda olan kişileri ayıklamaktır. Burada gördüğümüz şey Cumhuriyet savcıları ve emniyet ile ilgili değildir. Müvekkilim haklarını bilmekte. O açıklama ayrıca işin tuzu biberi olmuş. Samimi bir açıklama olmamış. Belli bir makama ulaşmış kişilerin isim telafuzlarında çok dikkatli olması gerekir. Benzeri isimler vardır çıkabilir. Onlara sirayet etmemesi bakımından konunun bu Adil Öksüz üzerinden onlarıda koruma anlamına almış oluruz. Çok dikkat edilmesi bir konu" dedi.

KORUMA TALEBİNDE BULUNDU

Açıklamasını ardından Avukat Balcı ve Adil Öksüz, nöbetçi Savcılığa giderek suç duyurusu dilekçesini teslim etti. Adliye çıkışında açıklamada bulunan Avukat Balcı, müvekkili istemesede Adil Öksüz hakkında koruma talebinde bulunduklarını belirterek, hukuki sürecin başladığını söyledi.

- Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisalı Adil Öksüz'den Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Avukatlar Ankara'da Büyük Savunma Yürüyüşüne Hazırlanıyor
    11:11 Avukatlar Ankara'da Büyük Savunma Yürüyüşüne Hazırlanıyor

    İstanbul Barosu, Türkiye Barolar Birliği'nin düzenleyeceği Büyük Savunma Yürüyüşü'ne katılmak için 27 Nisan'da Ankara'ya gidecek. İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç, avukatların sorunlarını dile getirmek ve meslek onurunu savunmak amacıyla yürüyüşe katılacaklarını duyurdu.

  • Yapay Zeka, Oftalmoloji Sınavında Doktorları Geride Bıraktı
    11:10 Yapay Zeka, Oftalmoloji Sınavında Doktorları Geride Bıraktı

    Cambridge Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından yapılan bir araştırmada, yapay zeka modelleri ve doktorlar arasında oftalmoloji sınavı düzenlendi. GPT-4, 87 sorudan 60'ını doğru yanıtlayarak diğer rakiplerini geride bıraktı. Ancak, araştırmacılar yapay zekanın hala tam olarak yeterli olmadığını belirtti.

  • Yünsa, 2023 yılında 544,2 milyon TL net kar elde etti
    11:09 Yünsa, 2023 yılında 544,2 milyon TL net kar elde etti

    Yünsa, Türkiye Muhasebe Standardı 29 (TMS 29) dahil geçen yıl 544,2 milyon TL net kar elde etti. Şirket, 2023 yılında kuvvetli satış kanalı portföyü, etkin fiyatlama politikaları ve yüksek marka bilinilirliği ile güçlü bir performans sergiledi. Yünsa'nın 2023 yılı brüt karı, TMS 29 uygulanmış sonuçlara göre 635,8 milyon TL'ye ulaşırken, brüt kar marjı ise bir önceki döneme göre 1 puan artışla yüzde 29 oldu. Şirketin 2023 yılında yarattığı faiz, amortisman ve vergi öncesi karı (FAVÖK) enflasyon muhasebesi standartları uygulandıktan sonra, 522,1 milyon TL'ye ulaşırken, FAVÖK marjı ise 2022 yılına göre 2 puan artarak yüzde 24'e geldi. Yünsa'nın sürdürülebilirlik anlayışıyla gerçekleştirdiği yatırımlar da dikkat çekti. Şirket, atık pet şişelerin geri dönüştürülmesiyle üretilen özel elyaf karışımlı kumaş kullanım oranını artırdı ve 10 milyondan fazla pet şişenin kumaşa dönüştürülmesini sağladı.

  • Meta AI, Llama 3 ile büyük bir güncelleme sundu
    11:09 Meta AI, Llama 3 ile büyük bir güncelleme sundu

    Meta, yapay zeka asistanı Meta AI için Llama 3 tabanlı bir güncelleme yayınladı. Bu güncelleme ile Meta AI, daha fazla ülkede kullanılabilecek ve Instagram, Facebook gibi sosyal medya platformlarına adapte olabilecek. Ayrıca Llama 3 güncellemesiyle birlikte Meta AI, Google ve Bing destekli arama sonuçları gösterebilecek, görüntü oluşturma süresi kısaldı ve görüntüleri gerçek zamanlı olarak GIF'e dönüştürebiliyor. Şirket ayrıca Meta AI'ı platformlarına entegre etmeyi ve Meta Quest VR gözlüklerinde kullanılabilir hale getirmeyi hedefliyor.

  • Hatay'da sulama kanalına devrilen traktörün sürücüsü yaralandı
    11:08 Hatay'da sulama kanalına devrilen traktörün sürücüsü yaralandı

    Hatay'ın Kumlu-Kırıkhan istikametinde bulunan Kazkeli mevkiinde, traktörün sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek sulama kanalına devrildi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ve sağlık ekipleri, yaralı sürücüyü güvenli bir şekilde kurtardı. Yaralı, yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

  • Yüksekova'da çığ nedeniyle kapanan köy yolunu açma çalışmaları devam ediyor
    11:08 Yüksekova'da çığ nedeniyle kapanan köy yolunu açma çalışmaları devam ediyor

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, daha önce meydana gelen çığ nedeniyle kapanan Bostancı köyü yolunu açmak için karla mücadele ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Kar kalınlığının yer yer 5 metreyi bulduğu yolda zorlu şartlarda ilerleyen ekipler, kepçenin yetersiz kaldığı noktalarda ekskavatör kullanıyor. Görevliler, kısa sürede yolu açmayı hedefliyor.

  • Gaziantep Ticaret Odası, depremzede çocuklar için kutlama programı düzenledi
    11:07 Gaziantep Ticaret Odası, depremzede çocuklar için kutlama programı düzenledi

    Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Sosyal ve Toplumsal Faaliyet Kulübü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki depremzede çocuklar için kutlama programı düzenledi.

  • Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2024 yılı bitkisel üretim istatistikleri için bilgilendirme toplantısı düzenledi
    11:06 Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2024 yılı bitkisel üretim istatistikleri için bilgilendirme toplantısı düzenledi

    Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2024 yılı bitkisel üretim istatistiklerinin toplanması ve tarımsal envanterin oluşturulması amacıyla bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, ilin tarım ürünlerinin ekiliş ve verim tahmin çalışmaları hakkında bilgi verildi ve veri girişlerinin belirlenen usul ve esaslara göre yapılması planlandı.

  • İzmir Seferihisar'da 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi
    11:06 İzmir Seferihisar'da 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi

    İzmir Seferihisar'da 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi.


Advertisement