Manisalı Kadınlar Terörü Kınadı - Son Dakika
Güncel

Manisalı Kadınlar Terörü Kınadı

Manisalı Kadınlar Terörü Kınadı

Manisalı kadınlar terörü kınadı Manisa'da CHP İl Kadın Kolları öncülüğünde, "Huzur İstiyoruz, Analar Ağlamasın" sloganıyla düzenlenen eylemle son günlerde artan terör olayları kınandı.

26.08.2015 21:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisalı kadınlar terörü kınadı

Manisa'da CHP İl Kadın Kolları öncülüğünde, "Huzur İstiyoruz, Analar Ağlamasın" sloganıyla düzenlenen eylemle son günlerde artan terör olayları kınandı.

Her gün gelen şehit haberleri, yaşanan terör olaylarına karşı Manisalı kadınlar eylem yaptı. Manolya Meydanı'ndaki eyleme, Manisa'daki sivil toplum örgütlerinin kadın üyeleri ve sendikaların yanı sıra CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakır Özer, CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin de katıldı. Yaklaşık 200 kişilik grup, "Analar Üzülmesin", "Bakan Çocukları Askere Gitsin", "Alevi", "Sünni", "Çerkez" yazılı dövizler taşıdı. Kalabalık adına basın açıklamasını

CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Fadime Özçakır okudu. Türkiye'nin 90'lı yıllara dönmeye başladığını belirten Özçakır, "İki ay öncesine kadar hiç kimsenin burnu kanamazken, şimdi neredeyse her gün bir annenin yuvası yıkılıyor. Meclis hala tatilde. Meclis bir an önce terörün araştırılması ve gerekli önlemlerin alınması için toplanmalıdır. Devlet ve sözde hükümet, katliamlar karşısında gerekli sorumluluğu göstermeyerek güvenliği sağlayamamıştır" dedi.

Özçakır şöyle devam etti:

"Şehidimizin ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan'ın dediği gibi "Bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Şu güne kadar çözüm diyenler neden şimdi sonuna kadar savaş diyor? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın geçtiğimiz günlerde 'Amacım, Allah nasip ederse şehit olmaktır' demişti. Sırça saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip de 'Şehit olmak İstiyorum' diye bir şey yok. Ülkeyi kraliyet dönemine, padişahlık dönemine, başkanlık dönemine çevirmek istiyorsanız, buyurun en önde siz savaşın, siz ölün. 'Artık yeter' diyoruz. Çünkü vatan da evlatlarımız da sağ olsun istiyoruz" diye konuştu.

"ALLAH BELALARINI VERSİN"

Özçakır'ın ardından mikrofonu alan Nuriye Özbilgi de, "Bir oğlum, bir de kızım var. Oğlumu askere göndermemek için elimden geleni yapıyorum. Televizyonlarda her gün şehit haberleri görüyoruz. Bu bir Kurtuluş Savaşı değil. Bu tepedekilerin savaşı. Bu çocuklar şehit olmuyorlar. Bu çocuklar o oyuna kurban oluyorlar. Eğer şehitlik buysa ben bu şehitliği kabul etmiyorum. Eğer bir fedakarlık yapılacaksa ilk başka tepedekiler fedekarlık yapsınlar. Çocuğuna engelli raporu alıp da askere göndermemek fedekarlık mı? Allah belalarını versin" diye konuştu.

CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin ise, "Emine Hanım'ın şehit anası olma şansı yok. Çünkü sahte raporlar ile çocukları askere gitmemiştir. Ölen fakirin, garibanın çocuğudur. Onlara bu kutsal mertebe nasip olmuyor. Çünkü onlar nasıl sahtekar başladılarsa öyle sahtekarca devam ediyorlar. Bu kandan beslenenlere 1 Kasım'da 'son' diyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Manisalı kadınlar, "Sınıra git sınıra", "Zırhlı araçlarla şehit olunmaz", "Bugün birlik, beraberlik günüdür" sloganları attıktan sonra boyunlarındaki beyaz fularları yere attı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisalı Kadınlar Terörü Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı
    13:59 135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı

    135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı, Guangzhou'da başladı. Fuar için 215 ülkeden yaklaşık 149.000 alıcı ön kayıt yaptırdı. Yabancı alıcıların fuara ilgisi arttı ve 74.000 sergi standında 29.000'den fazla katılımcı bekleniyor.

  • TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı
    13:59 TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı

    Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındık satma kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdığı ileri sürüldü. TMO, stoklarında bulunan kabuklu fındıkların bir kısmını belirli fiyatlarla satışa çıkardı. Fındık sanayicileri, TMO'nun bu kararının gelecek sezonun fiyatlarını belirleyeceğini ifade etti.

  • Ramazan Bayramı tatilinde 75 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti
    13:58 Ramazan Bayramı tatilinde 75 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinde yurt genelinde meydana gelen 6 bin 530 trafik kazasında 75 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Yerlikaya, trafikte denetim yoğunluğunun artmasıyla kazaların azaldığını vurguladı. Aşırı hız, kavşak ve geçitlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymamak, arkadan çarpma ve dönüş kurallarına uymamak en önemli kazaya sebepleri olarak belirlendi.


Advertisement