Manisalı Öğrencilerin Beklediği Forum Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Manisalı Öğrencilerin Beklediği Forum Başlıyor

Manisalı Öğrencilerin Beklediği Forum Başlıyor

Manisa Sosyal Bilimler Lisesi 2. Ulusal Forumu (MASBUF’17), 7-10 Nisan tarihleri arasında Rum Mehmet Paşa Bedesteni’nde gerçekleştirilecek.

05.04.2017 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Sosyal Bilimler Lisesi 2. Ulusal Forumu (MASBUF'17), 7-10 Nisan tarihleri arasında Rum Mehmet Paşa Bedesteni'nde gerçekleştirilecek.

Manisa Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Fatih İnan Boztemur, Rehberlik Öğretmeni Nurcan Yılmaz, İngilizce Öğretmenleri İlknur Aktaş, Cengiz Güzeloluk ve 11. Sınıf öğrencisi Ramazan Altekin ile birlikte Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'i ziyaret ederek, Manisa'da 2'ncisini düzenleyecekleri MASBUF'17'ye davet etti. Ziyarette konuşan Okul Müdürü Fatih İnan Boztemur, Vali Güvençer'in kendilerini kabulü nedeniyle teşekkür ederek, "7-10 Nisan 2017 tarihleri arasında 20 farklı okuldan 150 öğrencinin katılımıyla Rum Mehmet Paşa Bedestenin'de düzenlenecek 2. MASBUF'17 çalışmasına sizleri davet etmek için geldik" dedi.

Manisa Sosyal Bilimler Lisesi İngilizce Öğretmeni İlknur Aktaş da "MASBUF'16, 18 farklı okuldan 163 öğrenci ve 12 danışman öğretmenin katılımıyla 8-11 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleşti. 4 gün boyunca tüm katılımcıların Manisa içi ulaşımı, öğle yemekleri, kahve molası atıştırmalıkları, açılış ve kapanış yemekleri ve kırtasiye ihtiyaçları organizasyonumuz tarafından karşılandı. Bu yıl da forumun ikincisini düzenliyoruz. Amacımız, öğrencileri aktif vatandaşlığa ve ülke sorunları üzerinde düşünmeye teşvik etmek, sorunlara çözüm üretebilme becerisi kazandırmak, münazara ve dil becerilerini geliştirmek, önceden tanımadığı kişilerle grup çalışması deneyimi sağlamak, topluluk önünde konuşma ve kirlerini saygı çerçevesinde özgürce ifade edebilme imkanı sunmak, ulusal çapta büyük bir organizasyon düzenleme tecrübesi edindirmek, tek başına karar ve sorumluluk alabilme deneyimi yaşatmak, sosyal sermaye edinmelerine katkı sağlamak ve Avrupa Gençlik Parlamentosuna öğrenci göndermek" dedi.

MASBUF'17'de güvenlik, ekonomi, sağlık, turizm, enerji, sosyal yaşam, insan hakları komiteleri çalışacak ve 10 Nisan tarihinde de genel kurul yapılacağı bildirildi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisalı Öğrencilerin Beklediği Forum Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement